a powiedz mi jakie sa takie realne - zewnetrzne objawy cukrzycy ciazowej ?? jestes senna ?? masz zaburzenia widzenia ?? /tak jest przy zwyczajnej cukrzycy/ bo jedyny znany mi objaw jest wysoka waga urodzeniowa dziecka ...
To, że ma się cukrzycę ciążową nie oznacza, że duże dzieci się rodzą. Kuzynka miała cukrzycę ciążową, ma trójkę dzieci, żadne nawet 3kg przy urodzeniu nie miało. Z wagą to bardziej genetycznie chyba..
glowne objawy cukrzycy to wzmozone pragnienie i wielomocz. A zaburzenia widzenia to chyba cos Ci sie pomylilo.
a z ta masa urodzeniowa to prawda i to nie jest genetyczne tylko cukrzyca u matki (nieleczona) powoduje makrosomie plodu, czyli wlasnie duza mase urodzeniowa, ale to jest patologia
no ja znam taka ktora byla teraz 10 raz i nie zdala. W ogole uwazam ze jak ktos juz tak ok 10 razu nie zdal to powinien miec zakaz haha bo to cos nie halo znaczy ze bedzie starzac zagrozeniesłyszałyście o lasce która podchodziła 13 razy do egzaminu na prawko i po 13 razie (zawsze nie mogła wyjść z placu) złożyła zawiadomienie do prokuratury że w wordzie mają ruchome tyczki i linie bo ona dobrze robi łuk tylko oni jej pachołki przesuwają
skierowali ją na badania psychologiczne
i strach sie bać spotkać taką agentkę na drodze
haa no jak bylam na praktykach przy porodzie to gdzie sie mialam patrzecPo co patrzalas na pipke po porodziety swojej chyba nie bedziesz ogladac;-)
da sieee ja po jakis 4 dniach przywyklam, teraz to zpoamnialam w ogole ze cos takiego mi sie dzialo , a biore co 8ho rany ! mialam 'przyjemnosc' dostac jedna tabletke fenoterolu jak mialam kolke a lekarze nie wiedzieli jeszcze ,ze to kolka tylko mysleli ,ze to skorcze sie zaczely ...ale masakra ! trzeslam sie jak galareta przez caly dzien a serce mi malo co nie wyskoczylo...
da sie po tym jakoś funkcjonowac na codzien ?
no bo ja wlasnie tez nie wiem a mnie to ciekawi, bo ja strasznie duzo pije i mi sie zaczely te obrzeki, ale jakies malo logiczne mi sie to wydaje no bo im wiecej sie pije tym wiecej wody sie moze zatrzymac teoretycznie, chyba ze to ma zwiazek z pracą nerek, moze gdzies poszukam w jakiejs ksiazce jak nie zapomne to dam znaćtak to zrozumialam i troche wydedukowalam /czy dobrze to nie wiem/ bo jak mowilismy o puchnieciu to gin mi rzucil "a wody ile wypijasz w ciagu dnia bo musisz przynajmniej 2-3 litry pic !!" stad moje skojarzenia picia z zatrzymywaniem wody .. .czy slusznie ?? nie wiem