reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
laleczki poszły spac i dobrze chociaz po nocach nie beda produkowac tyle stron:-):-):-)
gratuluje dziewczynka po wizytach dobrych wiesci oby tak dalej :tak:
Cherie ty sie mala juz pilnuj ale tez trzeba byc dobrej mysli niech juz teraz lataja nad toba i bedzie oki wytrwałosci

no no to ostroznie !!! a fenoterolu ci nie zazdroszcze !!!! zeby nam kalinka sie w grudniu przynajmniej urodzila !!!
ja tam od jakiegos 21 tygodnia na fenoterolu i nie narzekam ;) przez pierwsze pare dni bylo zle, teraz to jest okej. Ale co do ispotinu to najlepiej odstwic jak najszybciej, tzn jak juz te kolatania serducha po fenoterolu beda do zniesienia, bo to sie bierze tylko po to zeby zniwelowac dzialania nieporzadane fenoterolu, wiec im mniej tym sie szprycuje tym lepiej

o rany ! mialam 'przyjemnosc' dostac jedna tabletke fenoterolu jak mialam kolke a lekarze nie wiedzieli jeszcze ,ze to kolka tylko mysleli ,ze to skorcze sie zaczely ...ale masakra !:szok: trzeslam sie jak galareta przez caly dzien a serce mi malo co nie wyskoczylo...:szok:
da sie po tym jakoś funkcjonowac na codzien ?

ja tam od jakiegos 21 tygodnia na fenoterolu i nie narzekam ;) przez pierwsze pare dni bylo zle, teraz to jest okej. Ale co do ispotinu to najlepiej odstwic jak najszybciej, tzn jak juz te kolatania serducha po fenoterolu beda do zniesienia, bo to sie bierze tylko po to zeby zniwelowac dzialania nieporzadane fenoterolu, wiec im mniej tym sie szprycuje tym lepiej

podobne kolatania mialam po cordafenie ale tez juz sie to po malu normuje !! ciekawe po co jest ten cordafen tak naprawde skoro cisnienie ma obnizac dopegyt ...

kiedyś głupia mówię do niego: naucz mnie jakiegoś chwytu i...zobaczyłam tylko śmigającą rękę i męża a później już leżałam i nie mogłam się podnieść:szok:
nie wiem kiedy on mnie przewrócił ale zrobił to szybko i boleśnie

Normalnie prawie się posikałam ze śmiechu :-D M sam sobie musiał przeczytać z czego się śmieję bo ja nie byłam w stanie:-D

a i mam do was jeszcze takie pytanie ... czy dopisywac do listy osoby ktore sie na forum nie udzielaja a tylko wpisza sie na liste ?? bo powiem ze sa osoby ktore maja 2 posty wpisane i na forum nie wypowiedzialy slowa a chca byc na liscie ... nie wiem co o tym myslec ...
ja tam bym wykreslila ;) jak ktos sie tylko dopisal do listy bo to bez sensu jak ktos tu nawet nie zaglada

A to na usg widać czy jąderka już schodzą? Ciekawe że mi ostatnio nic o tym nie mówił:wściekła/y:
no widac widac, no przeciez doktor plec rozpoznaje nie tylko po fifroku ale glownie po jajkach hehe. Moim siurdolkom tez juz zeszly jajeczka, ale jak nie zeszly to nie ma sie co martwic, bo maja czas jeszcze po porodzie :)

mi lekarz mowil ze takie opuchlizny to po prostu uroda ciazy i poki wyniki sa w normie i cisnienie jest stabilne i niskie to nie ma sie co martwic na zapas !! ja mam zrobic mocz na nastepna wizyte i mam nadzieje ze bialka nie bedzie :)
a i kazal zwrocic uwage czy nogi mam opuchniete rano po spaniu !!
hmmm a ja tez zaczynam puchnąć, ale wlasnie rano jak wstaje to mam spuchniete lapki i stopy, ale nie bede robila sraki ;) w piatek wizyta to sie zapytam doktórka

A jak macie ochote na jedzonko to polecam jabłka. Teraz są świeżutkie i pyszne - polecam Ligole. Mój Mały po nich szaleje że szok a i na głoda pomagaja.
mmmmmmmmmm najlepsze jabłka, uwielbiam je

Kopciuszku no Jutka się jeszcze nie odezwała. Po tym jak jej wiad. wysłałam na NK to patrzę a jej już w dostępnych nie ma. Ale jak coś napisze to Wam dam znać:)
ja do niej pisalam ale jakos ze 2 dni temu to pisala ze z dziewczynkami dobrze jest :)

Idę na pomoc mojemu brzuszkowi bo swędzi a nie mam żadnego rozstępu i nie chcę mieć. Trzymajcie kciuki za moją glukozę jutro:) Tzn za wynik bardziej. Do ile jest norma z glukozy 75? 180?
po godzinie do 180, po 2 godzinach do 140

no jak ostatnio stanelam u gina na wadze to mi mowi "jestesmy na +3 wiec jakby +1 bo 2 to woda " i niestety tak to jest ... bo jak mi schodzi opuchlizna to waga wskazuje mniej ... no i trzeba duzo pic !! wtedy nie zatrzymuje sie woda w organizmie !!
dlaczego trzeba duzo pic bo sie wtedy nie zatrzymuje woda w org????

reklama
dlaczego trzeba duzo pic bo sie wtedy nie zatrzymuje woda w org????

tak to zrozumialam i troche wydedukowalam /czy dobrze to nie wiem/ bo jak mowilismy o puchnieciu to gin mi rzucil "a wody ile wypijasz w ciagu dnia bo musisz przynajmniej 2-3 litry pic !!" stad moje skojarzenia picia z zatrzymywaniem wody .. .czy slusznie ?? nie wiem

Do góry