reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

norma jest do 90 na czczo i do 140 po 2 h.
natomiast od lekarza zależy co uzna za cukrzycę. ja z wynikiem 159 po 2 h jestem pod opieką diabetologa, stosuje dietę i przyjmuję insuline ale np. Asia82 z wynikiem 182, zdaje sie, nie dostała skierowania do poradni diabetologicznej.
tak naprawde to co kraj to obyczaj:-)

co do wpisywania na listę osób zbytnio nie piszących na forum to ja jednak jestem za, bo wiele osób czyta wątek i czuje się z nim związanych.
Pozdrowienia.
Ja miałam przy glukozie 50 normę do 140, więc niemożliwe, że po 75 norma byłaby ta sama:sorry::-p

reklama
natomiast od lekarza zależy co uzna za cukrzycę. ja z wynikiem 159 po 2 h jestem pod opieką diabetologa, stosuje dietę i przyjmuję insuline ale np. Asia82 z wynikiem 182, zdaje sie, nie dostała skierowania do poradni diabetologicznej.

co do wpisywania na listę osób zbytnio nie piszących na forum to ja jednak jestem za, bo wiele osób czyta wątek i czuje się z nim związanych.
Pozdrowienia.

te normy to jakies troche paranoiczne sa !! a co ci diabetolog powiedzial ?? leczysz to jakos czy tylko dostalas diete ??

dobra dziewczynki, ja znikam. mąż się strasznie przejął, bo zaczyna nową pracę i nie będzie już tak często przy mnie, bo do Tarnowa ma 80km w jedną stronę, plus praca po 12 godzin (ale tylko przez 15 dni w miesiącu). wiem, że teściowa mi pomoże a w razie czego i na miejsce u swoich rodziców mogę liczyć (bliżej szpitala no i mama jest lekarzem).
kurcze, podłamałam się trochę... nie dość, że od początku zagrożenie poronieniem to teraz przedwczesnym porodem i to zatrucie... niech posiedzi jeszcze conajmniej te 4 tygodnie w brzuszku :-(

Cherie Słońce nie myśl tak o tym.. Będzie dobrze, zobaczysz. Pozytywne myślenie jest najważniejsze:* I słuchanie się lekarza. A Maleńka nie wyjdzie za wcześnie;*

dobra dziewczynki, ja znikam. mąż się strasznie przejął, bo zaczyna nową pracę i nie będzie już tak często przy mnie, bo do Tarnowa ma 80km w jedną stronę, plus praca po 12 godzin (ale tylko przez 15 dni w miesiącu). wiem, że teściowa mi pomoże a w razie czego i na miejsce u swoich rodziców mogę liczyć (bliżej szpitala no i mama jest lekarzem).
kurcze, podłamałam się trochę... nie dość, że od początku zagrożenie poronieniem to teraz przedwczesnym porodem i to zatrucie... niech posiedzi jeszcze conajmniej te 4 tygodnie w brzuszku :-(
ale ja też dostałam skierowanie na badanie pod kątem zatrucia przez te ciągłe infekcje ze strony nerek i układu płciowego

będzie dobrze Kochana-zobaczysz-dbaj o siebie dużo a zobaczysz,że wszystko się dobrze skończy

Georgina, własnie sprawdzilam na wyniku i wartość referencyjna po 120 min. wynosi 70-140.
na badaniu z50 g po 1 h niestety nie mam normy, bo robiłam w innym laboratorium. wyszło mi wtedy 170 i lekarz skierował mnie na 75g po 2 h.
poszukaj zresztą w necie.
Mea _osi, ja miałam to badanie w 23 tc i najpierw 3,5 tygodnia pociągnęłam na diecie, ale potem cukier po śniadaniu szalał i dostałam pena z insuliną.
Ale tak jak pisalam w różnych regionach inaczej interpretuje sie te wyniki.

spokojnie kobietko spokojnie !!!!! narazie zatrucia nei ma tylko puchniasz !!! a twoja kalinka ma juz duzo wieksza wage od dziewczynek jutki a sobie panny radza !! wiec BEZ PANIKI PROSZE !!!

a ja odswiezylam stare znajomosci na forum narciarskim i az mi serce sciska ze w tym sezonie z nartkami ani rusz ... ale wszystko dla Agatki !!

Georgina, własnie sprawdzilam na wyniku i wartość referencyjna po 120 min. wynosi 70-140.
na badaniu z50 g po 1 h niestety nie mam normy, bo robiłam w innym laboratorium. wyszło mi wtedy 170 i lekarz skierował mnie na 75g po 2 h.
poszukaj zresztą w necie.
Mea _osi, ja miałam to badanie w 23 tc i najpierw 3,5 tygodnia pociągnęłam na diecie, ale potem cukier po śniadaniu szalał i dostałam pena z insuliną.
Ale tak jak pisalam w różnych regionach inaczej interpretuje sie te wyniki.

a powiedz mi jakie sa takie realne - zewnetrzne objawy cukrzycy ciazowej ?? jestes senna ?? masz zaburzenia widzenia ?? /tak jest przy zwyczajnej cukrzycy/ bo jedyny znany mi objaw jest wysoka waga urodzeniowa dziecka ...

reklama

Pozdrowienia.

no to czemu się nie udzielają? nikt nie każe pisać im ciągle-wystarczy czasem się przywitać a nie wylatywać ni z gruszki ni z pietruszki : imię dziecka i termin-trochę przegięcie jak dla mnie
powstała lista i raptownie się mnóstwo grudniówek na BB znalazło:tak:
poza tym osoby zbytnio niepiszące są wpisane
mowa o osobach w ogóle nie udzielających się a to różnica

Ostatnia edycja:
Do góry