reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Idę na pomoc mojemu brzuszkowi bo swędzi a nie mam żadnego rozstępu i nie chcę mieć. Trzymajcie kciuki za moją glukozę jutro:) Tzn za wynik bardziej. Do ile jest norma z glukozy 75? 180?
wygoogluj sobie:-D
jeden profesor na studiach kiedyś stwierdził,że wygooglować można wszystko-nawet narzeczoną:-D
mnie to sami wybitni ludzie uczyli:tak:

reklama
NO wlasnie o tym napisalam ,ze jak rano sie wstaje spuchnietym to juz nie ladnie ! a jak do tego dojdzie nagly skok wagi i skoki cisnienia to juz wogole a feee :)
ale jak ma sie dobre cisnionko ale jak sie spuchnie z przemeczenia to rzecz normalna !

może z rana nogi nie są opuchnięte, ale ten skok wagi i wahanie ciśnienia, no i te dość opuchnięte ręce... mam nadzieję, że będzie dobrze.

Ja pierdziele ale Wy macie tempo, jak chodze na zajecia to nie wyrabiam po prostu.
Dzisiaj bylam na zakupach zakupilam sobie botki, co prawda nie takie jak chcialam, bo za wielki obsas jak dla mnie an ten moment, ale jeszcze sobie odbije ;)

Hehe, no niektóre takie jakieś mało straszne:-p Ale w necie znaleźć dobry film z porodu ciężko. A jak są to takie co już widziałam.
he a ja bylam na porodzie naturalnym i powiem Wam ze widok pipki po porodzie od razu jest obrzydliwy, wyszlam jak lekarz zaczął szyc, bo myslalam ze zwymiotuje fuj.

przespalismy dzis cala noc ladnie, ale martwi mnie to ze od kilku dni znow mnie lapia mdlosci takie jak na poczatku ciazy?? mowic mi szybko co to moze byc??:-)
ja tez mam takie mdlosci, szczegolnie rano, dzisiaj tez mialam jak jechalismy rano na zajęcia, nie wiem czy to właśnie normalne? ale skoro kilka z nas tak ma to moze to normalne...

A jak to jest z tą wodą.. bo mi mama mówi, że mi się nie odkłada bo ja ciągle w ruchu jestem. Coś w tym jest?

moze i tak bo ja zaczelam puchnac jak sie jesien zrobila i przestalam spacerowac ... ale moze to tez dlatego ze ciaza byla coraz bardziej zaawansowana ... poza tym po Dopegycie sie puchnie co pisza nawet w ulotce !! wiec raczej nie martwie sie na zapas :)

Kasiek, zależy co lubisz. jak już dziewczyny pisały: Harlan Coben i Dan Brown piszą świetne thrillery i sensację, jeśli lubisz thriller z romansem to polecam Sandrę Brown albo Norah Roberts.
ja teraz czytam "Szyfr Szekspira" - nie pamiętam autorki, ciężko z początku ale akcja się super rozkręca. No i "Księga imion" była fajna, ale krótka...

Mea, jeśli mogę Cię prosić, zmień mnie na 15 grudnia - zawsze to mniej się stresować będę... zawsze to ten tydzień więcej...

moze i tak bo ja zaczelam puchnac jak sie jesien zrobila i przestalam spacerowac ... ale moze to tez dlatego ze ciaza byla coraz bardziej zaawansowana ... poza tym po Dopegycie sie puchnie co pisza nawet w ulotce !! wiec raczej nie martwie sie na zapas :)
Nie martw się, nie martw. Mnie to każdy ze znajomych podziwia, że zapieprzam jak motorówka. Dziennie domek lśni bo muszę od rana ze szmatką latać, zakupki porobione, zwierzaki rozpieszczone bo muszę każdego wypieścić a trochę tego jest:-) Ale przyznam, że jak mam iść z Moim na spacer to już mi się nie chce:-p Ale fakt, jestem ciągle w ruchu. I dziękuję Bogu, że mogę a nie muszę leżeć. Odpukać.

reklama
Idę na pomoc mojemu brzuszkowi bo swędzi a nie mam żadnego rozstępu i nie chcę mieć. Trzymajcie kciuki za moją glukozę jutro:) Tzn za wynik bardziej. Do ile jest norma z glukozy 75? 180?

norma jest do 90 na czczo i do 140 po 2 h.
natomiast od lekarza zależy co uzna za cukrzycę. ja z wynikiem 159 po 2 h jestem pod opieką diabetologa, stosuje dietę i przyjmuję insuline ale np. Asia82 z wynikiem 182, zdaje sie, nie dostała skierowania do poradni diabetologicznej.
tak naprawde to co kraj to obyczaj:-)

co do wpisywania na listę osób zbytnio nie piszących na forum to ja jednak jestem za, bo wiele osób czyta wątek i czuje się z nim związanych.
Pozdrowienia.

Do góry