reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
Nooo 11 minut to swietna ksiazka byla nawet moj T ja przeczytal 2 razy i byl zachwycony. Jeju jaka ja jestem glodna dzis a nie mam ani chleba ani ciastek ani nic grrrrr i te omleciki tu kraza mniam
Dziewczynki ale sie ciesze ze na usg wszystko bylo ok super oby tak dalej.
Cherie lez tam grzecznie a opuchlizna na pewno zniknie zwlaszcza ze cisnienie swietne!!!

Witam bardzo popołudniową porą ;-)
Dziś skończyli mi panowie podłączać szafkę w łazience - jeszcze parę miesięcy i może skończą poprawki po remoncie ;-) Już mam serdecznie dość dopraszania się, żeby ktoś przyszedł i coś poprawił z tego co spartolili wiosną :wściekła/y:.

Zdecydowanie tak! I to najwcześniej jak się da :-) Tym bardziej, że Młoda "pływa" od razu jak poczuje, że jestem w wodzie a wyjście z wody to taka afera z kopaniem, że aż mi się smutno robi :-(

A mi coś nie bardzo pomaga :-( Albo bez niego byłoby tak koszmarnie, że nie wiem jak bym wytrzymała. Biorę już średnio 6 tabletek dziennie i nic, dalej mam skurcze, stawianie się brzucha, itp. Od dwóch dni to już po prostu wyję i płaczę z bólu. Cały czas brzuch twardy, boli, skurcze w łydkach, ból pośladka itp. W nocy budzę Marcina żeby mnie przekręcił, bo sama nie jestem w stanie. Jak mi nie przejdzie szybko to chyba się przejadę do szpitala na dyżur, bo już niemal chodzić nie mogę :-(

Dziewczyny, które macie dziś wizyty - powodzenia! Ależ ja Wam zazdroszczę tego oglądania i słuchania Maleństw... Echhh...

A zaraz znowu do szkółki, na szczęście ostatni raz w tym tygodniu...

Ty jak masz takie skurcze i twardy brzuszek to lepiej idz do tego szpitala:tak:u nas sie takich objawow nie bagatelizuje:no:

Ojeju ale mnie plery bola posprzatalam ta kuchnie do konca odkurzylam chate i najgorsza moja zmora powycieralam kurze mam wszedzie meble wenge i stojak z czarnego szkla pod tv ktory ma polek pod ziemie i jak zetre to ten kurz za 3 min jest znow cholera nienawidze tego robic najpierw na mokro potem plynem do szyb i dopiero na sucho wtedy to jakos wyglada tak samo lawa szklana co z tego ze fajnie wyglada jak musze ja myc codziennie grrr i wszedzie sie schylac nie mialam bolow plecow ale teraz mnie tak na dole bola ze juz dzis nic nie robie.
W miedzyczasie sobie obiadek przyszykowalam dzis mam brazowy ryz i lososia w sosie smietankowo koperkowym nie mam w sumie ochoty na ryby ale za rzadko je jem to juz zjem:)
NO i jak zjem to lenistwo posiedze poczytam popisze hihi
Dziewczynki a jak my urodzimy juz nasze dzieciaczki to chyba sie nie rozejdziemy tak co bo ja sie od Was uzaleznilam i smutno by mi bez Was bylo?????

Pewnie bedziemy nadal pisac ale juz napewno nie bedzie takiej produkcji:tak:a jak przyjdzie ciepelko to forumowo jeszcze bardziej ucichnie.

ehhh, nie mam najlepszych wiesci :-(
po pierwsze - przytylam w 6 tygodni 6 kg, i mam juz 10 kg na plusie. + obrzeki nog i rak - gin podejrzewa zatrucie ciazowe. cisnienie mialam ekstra - 120/70 ale kazal jak najszybciej zrobic badanie moczu i krwi pod katem zatrucia :-(
po drugie - znowu lezymy i to na powaznie - fenoterol, isoptin i nospa 3 razy dziennie, jesli skurcze beda bolesne to szpital. jesli skurcze nie beda przechodzic - szpital. szyjka rozpulchniona. powiedzial, ze najprawdopodobniej bedziemy rodzic wczesniej, nawet w 35 tygodniu :-(

i tak sie zdenerwowalam ze nawet nie wiem jak ulozona jest Mysia i ile wazy.
jestem teraz u rodzicow, ide lezec, odezwe sie jak wroce do domu.

ps. ale przesunal mi termin na 15 grudzien, wiec chyba ladnie Mala wazy.

Kochana nie mysl o najgorszym:no:musi byc dobrze;-)ja tez w poprzedniej ciazy bylam opuchnieta jak balon ale wyniki byly super;-)zycze zeby u ciebie tez bylo dobrze:tak:a te skurcze niech przejda;-)lez jak najwiecej.

Judytka jest dostępna na NK! Mam nadzieję, że Laseczki już są w domciu:) Wypytałam Ją jak się czują to liczę, że odpisze.

I co nie odezwala sie????

Ja tylko na CHWILKE bo WRÓCIŁAM Z USG :-):-):-) I MAM POTWIERDZONE ZE TO KOCHANY SYNECZEK :-):-):-) wazy 1753 g :-) . polozenie głowkowe a pozatym wszystko ok :-):-):-) wszystko w normie do jutra.... jupiiii

Pieknie:-)fajnie sie czyta takie wiesci:tak:

tak to juz nie ulegnie zmianie bo szyjki nie ma..;/
ale narazie fenoterol sie spisuje i nie mam skurczy:-)

No to oby tak dalej;-)

Mea chyba ci o pażdziernik chodziło?;-)

Wika i kasiekkrk super że maluszki tak fajnie rosną i że wszystko ok!

A to na usg widać czy jąderka już schodzą? Ciekawe że mi ostatnio nic o tym nie mówił:wściekła/y:
Choć jak sobie przypomnę że usg trwało ok 3 min to się przestaję dziwić!

A zauważyłyście że np Listopadówki na głównym wątku mają tylko 800 stron napisane?
Ciekawe czy to tylko my tak klepiemy cały czas?

Jest u nas niezla produkckja:tak:

Opuchniecia sa normalne ale tylko pod wieczor po calym dniu ! Kiedy wstajesz wypoczeta z rana a masz spuchniete dlonie ,nadgarstki stopy kostki ,obrzeki twarzy to juz normalne nie jest a jezeli dochodzi do tego wysokie cisnienie ,wzrost wagi - maja prawo podejzewac zatrucie ciazowe!
Ja mialam wszzytko co wskazywalo na zatrucie a tego nie miala !
Cherie tez nie ma - !!!!

Ja bylam w poprzedniej ciazy opuchnieta od samego rana,cisnienie bylo wysokie nawet po lekach ale waga nie szalala:no:wyniki byly super wiec nie wiem od czego to zalezy?!

Nooo 11 minut to swietna ksiazka byla nawet moj T ja przeczytal 2 razy i byl zachwycony. Jeju jaka ja jestem glodna dzis a nie mam ani chleba ani ciastek ani nic grrrrr i te omleciki tu kraza mniam
Dziewczynki ale sie ciesze ze na usg wszystko bylo ok super oby tak dalej.
Cherie lez tam grzecznie a opuchlizna na pewno zniknie zwlaszcza ze cisnienie swietne!!!
mój mąz też czytał i bardzo mu się podobała
uwielbiam Paula Coelha mam kilka jego książek a tak poza tym to "Zbrodnia i kara" "Boska komedia" "Rozmowy z katem"
raczej literaturę psychologiczną i z okresu II wojny światowej preferuję:tak:

Kopciuszku no Jutka się jeszcze nie odezwała. Po tym jak jej wiad. wysłałam na NK to patrzę a jej już w dostępnych nie ma. Ale jak coś napisze to Wam dam znać:)

Idę na pomoc mojemu brzuszkowi bo swędzi a nie mam żadnego rozstępu i nie chcę mieć. Trzymajcie kciuki za moją glukozę jutro:) Tzn za wynik bardziej. Do ile jest norma z glukozy 75? 180?

mea ale jak schodzi to jest ok ,wazne ze jak lezysz to opuchniecia schodza - jakim ja sposobem mialam opuchniecie twarzy :eek::eek: tego niewiem ahahhaah wazne ze wyniki wykluczyly zatrucie ciazowe!
Twoj gin wie napewno co robi ,wiec jak spuchniesz babka odpoczywaj a bedzie dobrze! jeszcze jak w moczu bialka nie bedzie ( a wierze ze tak bedzie haa ) to juz calkiem luzik :)

Wiem jedno jak przestalam chodzic i wiecej leze ,moja waga tak nie skacze po 5 kg na miesiac wiec na bank to wiecej wody mi sie odlozylo wczesniej ze zmeczenia i spuchniecia !Teraz od kiedy leze a zre tak samo !!!! To przez 2 tyg przytylam tylko 1 kg - alem byla szczesliwa ahahah :) Wczesniej kursowalam caly dzien spaceryu takie ze hej i co ??? po 5 kg na miesiac przytulalm !

no jak ostatnio stanelam u gina na wadze to mi mowi "jestesmy na +3 wiec jakby +1 bo 2 to woda " i niestety tak to jest ... bo jak mi schodzi opuchlizna to waga wskazuje mniej ... no i trzeba duzo pic !! wtedy nie zatrzymuje sie woda w organizmie !!

reklama
Do góry