reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Jeszcze tak do Cherie wracając to chyba na tym etapie ciąży jakieś opuchnięcia są normalne, w końcu na nogi spada ciężar brzuszka.. no ale nie znam się... Tak czy siak na pewno będzie dobrze:tak:

mi lekarz mowil ze takie opuchlizny to po prostu uroda ciazy i poki wyniki sa w normie i cisnienie jest stabilne i niskie to nie ma sie co martwic na zapas !! ja mam zrobic mocz na nastepna wizyte i mam nadzieje ze bialka nie bedzie :)
a i kazal zwrocic uwage czy nogi mam opuchniete rano po spaniu !!

reklama
mi lekarz mowil ze takie opuchlizny to po prostu uroda ciazy i poki wyniki sa w normie i cisnienie jest stabilne i niskie to nie ma sie co martwic na zapas !! ja mam zrobic mocz na nastepna wizyte i mam nadzieje ze bialka nie bedzie :)
Noo w końcu ciężar się nosi to ciężko uniknąć opuchnięć, itp. Mi dała skierowanie tylko na obciążenie. Ale i tak dla siebie samej zrobię morfologię gdzieś za 3 tyg co by widzieć czy mi to żelazo wzrasta. A ginkę pewnie by to też zainteresowało.

jeśli mam być szczera to ja jestem na nie bo to dla mnie bez sensu
wątek grudniówek założony jest od kilku ładnych miesięcy a dopisywanie się na miesiąc przed porodem jest śmieszne szczególnie w przypadku osób które na BB są od marca/kwietnia i od dawna wiedzą,że mają termin na grudzień

ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się ze mną zgadzać
Georgina narobiłaś mi smaka
ja z mężem zjadłam całą blaszkę ciasteczek ryżowych i dalej chce mi się jeść
może omlecik??
Asica co Ty na to?:-D
Ooooooo Natalka mow mi szybko czy dobre te ciasteczka a ten kleik to surpwy sie daje taki proszek czy trzeba go zrobic najpierw?:) Ale mam chcice na to ale mam za 2 dni glukoze i nie bede sie az tak obzerac slodkim bo juz trzeci raz nie bede jej kurka robic a jak zrobie ciasteczka to zjem cala blache zrobie w piatek :)

Weszłam na planowane i to co tam zobaczyłam poraziło mnie.
Laski piszą termin i imię dziecka
ani me ani be ani pocałuj się w ...
zjawiają się, zakładają nowe wątki z tematami które już istnieją i robią tylko zamieszanie-takie jest moje zdanie-później się połapać nie można o co chodzi:tak:
trochę kulturki-a wejść tak na główny-zapytać o to co na sercu leży...

Asia mogę??????????????????

Jeszcze tak do Cherie wracając to chyba na tym etapie ciąży jakieś opuchnięcia są normalne, w końcu na nogi spada ciężar brzuszka.. no ale nie znam się... Tak czy siak na pewno będzie dobrze:tak:
Opuchniecia sa normalne ale tylko pod wieczor po calym dniu ! Kiedy wstajesz wypoczeta z rana a masz spuchniete dlonie ,nadgarstki stopy kostki ,obrzeki twarzy to juz normalne nie jest a jezeli dochodzi do tego wysokie cisnienie ,wzrost wagi - maja prawo podejzewac zatrucie ciazowe!
Ja mialam wszzytko co wskazywalo na zatrucie a tego nie miala !
Cherie tez nie ma - !!!!

Chwała Bogu, że nie mam żadnych większych problemów w ciąży.... Żadnej nie życzę. No prócz tego, że mam małą anemię, ale to ma prawie każda kobietka w ciąży i mam glukozę podwyższoną, ale dostanę dietkę i się jakoś pokulam te 9 tyg.

No nic, idę pod prysznic i Na wspólnej obejrzę:)

a i kazal zwrocic uwage czy nogi mam opuchniete rano po spaniu !!
NO wlasnie o tym napisalam ,ze jak rano sie wstaje spuchnietym to juz nie ladnie ! a jak do tego dojdzie nagly skok wagi i skoki cisnienia to juz wogole a feee :)
ale jak ma sie dobre cisnionko ale jak sie spuchnie z przemeczenia to rzecz normalna !

Ooooooo Natalka mow mi szybko czy dobre te ciasteczka a ten kleik to surpwy sie daje taki proszek czy trzeba go zrobic najpierw?:) Ale mam chcice na to ale mam za 2 dni glukoze i nie bede sie az tak obzerac slodkim bo juz trzeci raz nie bede jej kurka robic a jak zrobie ciasteczka to zjem cala blache zrobie w piatek :)

Ewa Wachowicz - program TV 'Ewa Gotuje'

a kleik taki:najtańszy w biedronce i baaardzo smaczny
http://img.bazarek.pl/98236/8419/407153/250_4174505774a533daf6d8a7.gif

i dobra rada od cioci-masła starczy 150 g a kleiku (wsypujesz prosto z paczki-nie robisz)starczy 170 g a nie 250 czy jak tam jest w przepisie
dasz jedno opakowanie i dość!!

Ostatnia edycja:
Weszłam na planowane i to co tam zobaczyłam poraziło mnie.
Laski piszą termin i imię dziecka
ani me ani be ani pocałuj się w ...
zjawiają się, zakładają nowe wątki z tematami które już istnieją i robią tylko zamieszanie-takie jest moje zdanie-później się połapać nie można o co chodzi:tak:
trochę kulturki-a wejść tak na główny-zapytać o to co na sercu leży...

Asia mogę??????????????????
NO baaaa !!! Dawaj ! natalka a omlety naprawde mu wyszly :szok: mniam!

reklama
Do góry