reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Mea wydaje mi sie ze dziewczyny najpierw fajnie jak by sie poudzielaly troche .przeciez i tak nie bedziemy ich kojazyc ,a co jak nawet nie beda dawac znac czy urodzily jak i czy syn lub cora???

no wlasnie tez tak mysle ... narazie te co dodalam niech zostana /bede czyscic w czasie okoloporodowym :)/ a nowe osoby jak zaczna sie odzywac to beda dopisywane :)

reklama
chyba chcialas napisac synowej :-D
ja dopiero wrocilam...
1 godz. 40 min. opoznienia mieli..
maly wazy 1550gram i jaderka mu zeszly do moszny hehe:-D
duze ma:)
a tak poza ym to srodwy jak ryba:)
super wiesci :)

Ja tylko na CHWILKE bo WRÓCIŁAM Z USG :-):-):-) I MAM POTWIERDZONE ZE TO KOCHANY SYNECZEK :-):-):-) wazy 1753 g :-) . polozenie głowkowe a pozatym wszystko ok :-):-):-) wszystko w normie do jutra.... jupiiii
piekna waga :)

wiecie tak sobie patrze po innych forach i widze ze u listopadowek poza ta jedna laska ktora juz dawno urodzila to jest cisza ... a to juz polowa listopada !!!

a i mam do was jeszcze takie pytanie ... czy dopisywac do listy osoby ktore sie na forum nie udzielaja a tylko wpisza sie na liste ?? bo powiem ze sa osoby ktore maja 2 posty wpisane i na forum nie wypowiedzialy slowa a chca byc na liscie ... nie wiem co o tym myslec ...

jeśli mam być szczera to ja jestem na nie bo to dla mnie bez sensu
wątek grudniówek założony jest od kilku ładnych miesięcy a dopisywanie się na miesiąc przed porodem jest śmieszne szczególnie w przypadku osób które na BB są od marca/kwietnia i od dawna wiedzą,że mają termin na grudzień

ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się ze mną zgadzać
Georgina narobiłaś mi smaka
ja z mężem zjadłam całą blaszkę ciasteczek ryżowych i dalej chce mi się jeść
może omlecik??
Asica co Ty na to?:-D

Judytka jest dostępna na NK! Mam nadzieję, że Laseczki już są w domciu:) Wypytałam Ją jak się czują to liczę, że odpisze.
Kocha nie jest mozliwoscia aby takie maluszki byly juz w domu .!!!Pisalam z Jutka i prosilam ja aby sie uzbroila w cierpliwosc ,bo dzieciaczki musza miec odpowiednia wage aby mogly zostac wypisane do domu - za czasow Patryka musial on dobic do 2 kg aby zostal wypisany do domu ( oczywiscie reszta tez musiala byc dobrze) Takie maluszki szybko traca cieplote ciala i wychladzaja swoj organizm co jest bardzo niebezpieczne wiec jeszcze poleza sobie napewno w inkubatorkach co jest dla nich bardzo dobrym rozwiaznaiem !! Nie wazne jak szybko wyjada ( mojemu dziecko zajelo to miesiac czasu a urodzil sie z waga 1460 gram) ale wazne aby byly silne i sobie radzily ze wszystkim teraz !

Tez czekam na wiesci od Jutki !Trzymam za dziewczyny kciuki !

wiecie tak sobie patrze po innych forach i widze ze u listopadowek poza ta jedna laska ktora juz dawno urodzila to jest cisza ... a to juz polowa listopada !!!

a i mam do was jeszcze takie pytanie ... czy dopisywac do listy osoby ktore sie na forum nie udzielaja a tylko wpisza sie na liste ?? bo powiem ze sa osoby ktore maja 2 posty wpisane i na forum nie wypowiedzialy slowa a chca byc na liscie ... nie wiem co o tym myslec ...

Mea chyba ci o pażdziernik chodziło?;-)

Wika i kasiekkrk super że maluszki tak fajnie rosną i że wszystko ok!

A to na usg widać czy jąderka już schodzą? Ciekawe że mi ostatnio nic o tym nie mówił:wściekła/y:
Choć jak sobie przypomnę że usg trwało ok 3 min to się przestaję dziwić!

A zauważyłyście że np Listopadówki na głównym wątku mają tylko 800 stron napisane?
Ciekawe czy to tylko my tak klepiemy cały czas?

No denerwujące troszeczkę i dziwne. Może tylko są przelotem. Ja bym nie wpisywała bo niby dlaczego?

jeśli mam być szczera to ja jestem na nie bo to dla mnie bez sensu
wątek grudniówek założony jest od kilku ładnych miesięcy a dopisywanie się na miesiąc przed porodem jest śmieszne szczególnie w przypadku osób które na BB są od marca/kwietnia i od dawna wiedzą,że mają termin na grudzień

ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się ze mną zgadzać
Georgina narobiłaś mi smaka
ja z mężem zjadłam całą blaszkę ciasteczek ryżowych i dalej chce mi się jeść
może omlecik??
Asica co Ty na to?:-D

Dawaj do nas ,powiem mezowi co by nasmazyl wiecej hahahah :)

Tylko maske se wez bym cie nie zarazila !!!!:eek::eek::eek:

ehhh, nie mam najlepszych wiesci :-(
po pierwsze - przytylam w 6 tygodni 6 kg, i mam juz 10 kg na plusie. + obrzeki nog i rak - gin podejrzewa zatrucie ciazowe. cisnienie mialam ekstra - 120/70 ale kazal jak najszybciej zrobic badanie moczu i krwi pod katem zatrucia :-(
po drugie - znowu lezymy i to na powaznie - fenoterol, isoptin i nospa 3 razy dziennie, jesli skurcze beda bolesne to szpital. jesli skurcze nie beda przechodzic - szpital. szyjka rozpulchniona. powiedzial, ze najprawdopodobniej bedziemy rodzic wczesniej, nawet w 35 tygodniu :-(

i tak sie zdenerwowalam ze nawet nie wiem jak ulozona jest Mysia i ile wazy.
jestem teraz u rodzicow, ide lezec, odezwe sie jak wroce do domu.

ps. ale przesunal mi termin na 15 grudzien, wiec chyba ladnie Mala wazy.

Ty sie nic nie stresuj!!! Ja w 4 tygodnie przytylam 5 kg ,do tego mialam kosmiczne cisnienie i obrzeki a wyniki wyszly dobrze.Lezalam jak kazal gin ,obrzeki zeszly .wyniki mialam dobre u cibie tez penwie tak bedzie !!! Nie martw sie i lez

Ty sie nic nie stresuj!!! Ja w 4 tygodnie przytylam 5 kg ,do tego mialam kosmiczne cisnienie i obrzeki a wyniki wyszly dobrze.Lezalam jak kazal gin ,obrzeki zeszly .wyniki mialam dobre u cibie tez penwie tak bedzie !!! Nie martw sie i lez
Jeszcze tak do Cherie wracając to chyba na tym etapie ciąży jakieś opuchnięcia są normalne, w końcu na nogi spada ciężar brzuszka.. no ale nie znam się... Tak czy siak na pewno będzie dobrze:tak:

reklama
Każde obciążenie glukozy ma aż 3 pomiary? Tzn 4 na to wychodzi bo przed glukozą pobierają, potem mają mi pobrać po 30min, potem po godz a potem po dwóch. Masakra!!
Hmm dziwnie troche ja mialam 3 pobrania tzn na czczo po ogdzinie i po dwoch ale moja lekarka mowila ze ja ten srodkowy wynik nie interesuje a z racji tego ze mi wyszedl dziwnie niski cukier to kazala powtorzyc ide w czwartek i mowila mi ze maja mi pobrac na czczo i pozniej tylko po 2 godzinach bo wiecej jej nie potrzeba:)

Do góry