kopciuszek2107
Fanka BB :)
Moja zostanie napewno z dziadkami
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja też przy pierwszym doiłam ręcnzie ;-) teraz też mam taki zamiar nie kupuje laktatora.. przy Dominice nawet mi mama kupiła laktator ale nic mi nie ściągał nie każdy laktator nadaje się do każdego rodzaju cycówa ja mam dylemat czy wogole kupowac laktator
przy pierwszym dziecku doilam sie recznie:-).
A mojemu sie bolder nie podoba... Więc u nas odpadł w przedbiegach- chociaż w Olsztynie widziałam go w niezłej promocji więc był w cenie jedo. Mea, moze jakieś argumenty na boldera mi podeślesz? w czym lepszy niż jedo fyn? Bo tego chyba tez brałaś pod uwagę z tego co pamiętamhehe ja wrocilam z wodzia od mamusi i tak mi fajnie jak se pogadalam a potem pojechalismy z mezem ogladac wozki do brzdaca i markusi /haha w markusi to nawet Aniole spotkalam ale z kims byla wiec tylko czesc czesc i poszlismy dalej /
no i co wam powiedziec ... chyba nasza list awozkow ograniczyla sie dzis do 2 modeli ... albo boston albo bolder maz stwierdzil ze cena wlasciwie nie gra roli wazniejszy jest komfort maluszka wiec pomyslimy jeszcze nad tymi dwoma modelami
a teraz ide ponadrabiac conieco bo widze ze jest co czytac !!
Witam się i ja, też w kiepskim nastroju :-(
Stasio mi się mocno rozchorował, wczoraj z godziny na godzinę dodatkowe to gorsze objawy infekcji dochodziły. Rezultat taki, że dziś ledwo mówi, odkrztusić nie może, nos zawalony i jeszcze mówi do mnie "mama zobacz co mam z oczami, woda mi leci". Czoło ciepłe choć termometr nie pokazał podwyższonej temp, a wizyta dopiero przed 17-stą.
Burzy to oczywiście wszystkie moje plany, bo cały tydzień młody w domu posiedzi, a więc ja nie zrobię nic, trzeba mu ciągle uwagę poświęcać. Do tego zaczął okupować komputer więc rzadziej będę na forum :-) choć jak dobrze pójdzie to już jutro młody będzie miał swój nowy komp.
Ja nie czuję się dziś na siłach do czegokolwiek, mam spadek formy. Oj przydałby się ktoś kto zająłby się nami. I jak znam życie to ja jutro też będę chora. O losie . . .
Cześć dziewczyny :-) Byłam dzisiaj na USG i od rana mam super humor :-) Z Weroniczką wszystko w porządku, waży już 1850g kluska mała :-) :-) Ustawiła się główką w dół, kopała jak najęta w trakcie badania. Łożysko ok, wody w normie. Idę coś zjeść.
Ja też kompletuję wyprawkę, bo nie wiem czy doczekam do terminu. Zresztą zakupy w listopadzie jakoś mi się nie uśmiechają, bo już teraz mi ciężko. Mój Sławek chciał się pochwalić swoim rodzicom, co już kupiliśmy, to oczywiście usłyszał, czy przypadkiem nie za wcześnie. Nie no poczekamy do grudnia, ja z dzieckiem przy cycku a Sławek z listą zakupów w maratonie po sklepach, dobre sobie. A jeszcze teściowa przytoczyła opowieść jak to ona 25 lat temu leżała na patologii ciąży i jedna kobieta zaczęła wcześniej kupować rzeczy i urodziła wcześniaka i dziecko umarło. No myślałam, że coś mnie trafi. Po co nam wysłuchiwać teraz takich rzeczy. Nie omieszkałam powiedzieć Sławkowi co myślę o takim zachowaniu teściowej. No nic było minęło.
Ja dzisiaj też idę do ginki, ciekawe jak tam moja szyjka. No i pogadam z nią o sytuacji w moim szpitalu, ciekawe czy coś poradzi czy oleje temat.
A mojemu sie bolder nie podoba... Więc u nas odpadł w przedbiegach- chociaż w Olsztynie widziałam go w niezłej promocji więc był w cenie jedo. Mea, moze jakieś argumenty na boldera mi podeślesz? w czym lepszy niż jedo fyn? Bo tego chyba tez brałaś pod uwagę z tego co pamiętam
no jak zwykle najwiecej maja ci do powiedzenia co najmniej robia
ostatnio moja tesciowa mówi mi gdzie mam kupowac ze niby tam taniej to ja jej na to ze jak mamusia chce to mamusia moze sama tam jechac i kupic
Dziewczynki ale sie strachu najdałam przez ten tydzień....
Ale do rzeczy... Wiec od wczoraj jestem w szpitalu i wlasnie dzisiaj zrobili mi Echo i dokładne USG w zakaldzie wad wrodzonych i jest wsioooo OK... Żadnych dodatkowych skurczów nie ma, a te komory w mozgu sa OK. Doktor powiedzial ze chlopaki zdrowe i ze nie ma sie czym martwic. Ale mi ulzylo...
No i wg dzisiajeszego USG:
- Łukaszek - 1440g
- Michałek - 1580g
No ale zostane w szpitalu do srody, tzn w srode mnie wypisza bo trzeba lezec 3 dni, ewentualnie jutro bym sie mogla wypisac na wlasne rzadanie, ale i tak na zajecia jutro juz nie zdaze, a w srode wykaldy, wiec sie poczekam juz do tej srody. najwazniejsze ze wszystko jest w porządku.
Teraz poczytam co tam u Was bo nawet nie mialam weny zeby zajrzec na forum, tak sie stresowalam...
no te podklady to są najbardziej chlonne ja tez juz zakupilam dwie paki i tak teraz czytam a na nich jest napisane " pieluszki higieniczne dla dzieci i niemowląt "
kupiłam tez takie podkłady na łóżko zeby sie przypadkiem nie zabrudziło podczas krótkiego snu miedzy karmieniami;-)
Dziękować:-) Mnie tam się nie spieszy ale obejrzę sobie jeszcze raz tego bolderau nas fyn wtopil z uwagi na czas zamawiania i kolory ... po prostu zaden nam sie nie podoba wiec dalismy sobie siana ale bolder u nas wygrywa glownie dlatego ze jest fajnie amortyzowany i m duuuza gondole !!