reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A miałam się jeszcze wypowiedzieć na temat husteczek i zapomniałam- opiekowałam sie w tamty roku maluszkiem- jak to typowo dorabiajaca studentka;-) i mi np dzidziusie nijak nie lezaly- ani toto wilgotne ani miekkie. O niebo lepsze byly pampersowe husteczki- zuzywalam jedna a nie 3 jak w przypadku tych dzidzius. Chociaz wiem ze na pewno znajda ise takie osoby ktore beda wolaly suche husteczki, w koncu kazda z nas ma jakies tam swoje jryteria. Ostatnio do wycierania rak jak byly upaly kupilam nawilzane z lidla i mnie tam pasuja- tylko zapach troche mocny ale mysle ze wersja sensitive bedzie ok.
Co do kosmetyków to tak mi sie przypomnialo ze sama uzywam zelu dla dzieci z rossmana i chyba dla bobaska tez ten kupie. I to nie ze wzgledu na cene a raczej sklad. Swojego czasu mialam manie naturalnych kosmetykow- czytalam sklady doslownie wszystkiego i polowe swoich kremow wyrzucilam;-) Swoja droga moja skora byla mi za to naprawde wdzieczna. W kazdym razie ten z rossmana nie ma oleju mineralnego i sls ktore nie sa niczym dobrym dla skory

reklama
Marta cieszę się że wszystko ok:tak:

a ja mam dylemat czy wogole kupowac laktator :)
przy pierwszym dziecku doilam sie recznie:-). jakos nigdy nie bylo dla mnie problemem zrobic to bez maszynki. a teraz to juz sama nie wiem. Skoro wszyscy kupuja to moze i ja powinnam. Ale jak to dziala , hi hi. Jakos dziwnie sie bede pewnie czula jak mnie bedzie maszyna ssala :szok:
Nie żyjemy w sredniowieczu, mój laktattor mąż mi kupił jak miałam nawał pokarmu, poszedł do apteki i kupił bo była potrzeba:tak:;-)
A koleżanka urodziła 3 tyg temu i nie ma takiego nawału pokarmu jak np ja miałam, więc nie kupowała. Wszytsko wyjdzie w praniu:-)

mi sie ten bardziej zielony podoba ale cena faktycznie neizla !! szkoda ze narazie nie mam kompletnie funduszy na wozek ... musi poczekac do barborki w grudniu !!
Taki ciemniejszy zielony ale bardziej stonowany? Moja kumpela odkupiła od swojej koleżanki taki (tylko że trzy kołowca) ale szczerze mówiąc ten kolorek nie za ciekawie wyglądał po chyba dość intensywnym używaniu.
Szkoda że aż na barbórke musisz czekać ale może się jeszcze coś trafi.

Oooo jake tu fajne humorki panuja:)
Marciu super wiesci to musialo tak sie skonczyc;)
Mi zlecial dzien strasznie szybko polazilam po sklepach troszke ale nic nie kupilam chcialam jakies buty ale wszystko na szpilce to nie dla mnie poki co:)
Zrobilam zupke jarzynowa bo po weekendzie potrzebowalam lekkiej kuchni hihi bo sie objadlam jak zawsze u rodzicow. Katarek troche meczy a wlasciwie nie katarek bo z nosa nie leci tylko zapchany nochal cytrynka dalej w laskach i kocyk:)
Ja poki co mam tylko ciuszki dosyc sporo w sumie normalnych ciuszkow typu sukieneczki spodenki nie bede juz kupowac tylko pajacykow i spiochow po 2 pary dokupie i wsio kosmetyki to najmnieszy problem bo to na raz wszystko jedne firmy biore i tyle a jezeli chodzi o wozki lozeczka itd to juz bym z checia kupila ale musze czekac 3 tygodnie na mojego skarba bo by sie obrazil bidula a w sumie termin na koniec grudnia wiec 2 mies przed porodem i tak bedzie to mysle spoko.
Opilam sie dzis soku z marchewki z jablkiem wycisnelam sobie w sokowirowce dawno tego nie robilam hihi bo leniwa jestem prawie 2 szklany obalilam pycha i tak sie zastanawiam bo wiem ze nadmiar wit A to szkodzi ale to chyba bym codziennie musiala z litra tego wypic jak myslicie 1 szkalneczka dziennie to chyba luzik bo bym sobie wyciskala?

reklama
wróciłam i się załamałam
dziecko rośnie jak na drożdżach dlatego zrobiły mi się hemoroidy, siadają nerki i żołądek bo to nie jelitówka tylko dziecko mnie tak zabawia co noc:-(
za duży ucisk na wszystko
ja już chcę rodzić!!!

dostałam kupę ciuszków od kumpelki:tak:
no i w moim szpitalu są sale jednoosobowe:-Dco mnie cieszy:tak:

Do góry