reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
no własnie.. !
później dopiero przerzucę sie na podpaski jak sie zmniejszy krew..
a te majtasy poporodowe też kupujecie?
fakt ze są z siateczki to chyba lepiej powietrze będą przepuszczały i lepiej sie goić będzie.. ; )

Mi np te majtasy poporodowe się nie sprawdziły, najwygodniej było mi w tzw babcinych szerokich gaciach:-D teraz też sie w takie zaopatrzyłam.
W szpitalu gdzie rodzę dla dziecka nic nie tzreba brać, bo preferują zawijanie w beciki z pieluszki, zresztą pielęgniarki same to robią, pampersy tez sa w szpitalu, więc luzik:-)

a ja wcinam sniadanko- delicje:-D

Jak Hanię rodziłam prawie 2 lata temu to w Wodzisławskim szpitalu ordynator krzywo patrzyła na majtki i biustonosze:szok::szok::szok:
Na szczęście pielęgniarki były mądrzejsze i trzeba było mieć majtki ( ale tylko jednorazowe i zawsze przed rannym obchodem przychodziły wcześniej i mówiły że mamy się przygotowac...czyli ściągnąć te majtki:no::no::no:
Wyobrażacie sobie chodzić i spać gdy tak leci krew i podpaski nic nie podtrzymuje?????

stukam się herbatką w ten pochmurny dzień :confused2: adekwatny do mojego humoru...
nastawiłam żurek, zjadłam śniadanko, zaraz będę pakować męża i pewnie pojadę do znajomej po wózek.

Czesc dziewczynki ja tez sie witam woda z cytryna i miodem hiihi bo cos mnie znow katar lapie wole byc czujna:) Na weekendzik bylam w Swinoujsciu ale plazki na oczy nie zobaczylam bo byl wiatr, sztorm i deszcz;/ Juz Was ladnie nadrobilam i wszystko wiem. Dzisiaj w Szczecinie pogoda piekna ale zimno. Wpada do mnie kolezanka i skoczymy jakichs butow poszukac. Od dzis za 3 tygodnie przyjezdza moj T jeju ale sie ciesze juz 6 tyg jestem samiutka porazka zwlaszcza w naszym stanie bo i zakupki sama i sprzatanie calej chaty i wszystkie sprawy ale jakos dalam rade poki co a teraz juz z gorki.
Mataka ja mam fajna liste rzeczy dla mamy dla dzidzi dla taty do szpitala i oprocz tego wyprawki calej kosmetykow i akcesoriow porownywalam ja z 4 roznymi i wpisalam tam wszystko hehe jest dluga ale kazdy moze sobie ja zmodyfikowac jak chcesz to Ci pozniej przesle;)

i ja się z rana witam!
u mnie dzisiaj ładnie tylko strasznie wieje czego bardzo nie lubią moje uszy:tak:
druga pralka prania już się pierze a jeszcze jedna przede mną bo póki jest pogoda popiorę wszystko co mi w ręce wpadnie:-D
mam w planach jeszcze kurze i okna od wewnątrz bo te moje muchy strasznie je zapaskudziły w tydzień
a na obiad kalafiorowa i może coś jeszcze
muszę się gina zapytać dzisiaj o wszystko-ale najpierw chyba listę zrobię bo jestem sklerotyczką i jak zwykle połowę rzeczy zapomnę:tak:
a tak poza tym to znowu miałam noc z głowy:-(ale mój kochany mąż ciągle biegał koło mnie i donosił herbatkę:tak:

reklama
Mi np te majtasy poporodowe się nie sprawdziły, najwygodniej było mi w tzw babcinych szerokich gaciach:-D teraz też sie w takie zaopatrzyłam.
W szpitalu gdzie rodzę dla dziecka nic nie tzreba brać, bo preferują zawijanie w beciki z pieluszki, zresztą pielęgniarki same to robią, pampersy tez sa w szpitalu, więc luzik:-)

a ja wcinam sniadanko- delicje:-D

Ja zroniłam tak: kupiłam paczke majtek jednorazowych ( 3 zł nie zbiednieje) i paczke majtek tych siatkowych ( 5,50,-) w dodatku wezmę sobie jeszcze parę zwykłych większych bawełnianych takich co je raz założe i wywalę :) wole mieć alternatywę a mój stan pokaże co mi się potem będzie lepiej nosić :)

Do góry