reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

ja mam wanienke z termometrem upatrzona wiec drugiego nie ma sensu a co do fridy ... tez sie zastanawialam ale dostalam od szfagierki jakies inne cos do czyszczenia noska i o zgrozo TO SIE PODLANCZA DO ODKURZACZA !!!! ona sie przerazila i nawet tego nie uzyla raz !! a ja nie wiem czy sie odwaze ... pewnie kupie gruszke albo wlasnie fride ... widzialam ja juz w kilku sklepach i na allegro wiec jest luz :)

reklama
co do uczuleń skórnych to my od urodzenia u małej walczymy z alergią i faktycznie parafina w większości wypadków strasznie wysusza skóre.. tak samo zauważyłam że u połowy alergików Oilatum wysusza skóre :-( a o Emolium nie słyszałam złych opinii dlatego je polecam

u nas sudocrem też uczulał
d010.gif
za to sprawdził się Bepanthen
Bambino u nas też uczulało
d010.gif

więc to zależy od dziecka i trzeba sprawdzić kosmetyki i tyle
d010.gif
ale to wiadome ;-)

a co do oczyszczania noska to polecam FRIDE :tak: rewelacyjnie ściąga katar i szybko :tak: a z gruszką męczarnia straszna gdy dziecko ma duży katar.. :-(

Mysia ma dziś trzeci raz czkawkę.
nie wiem czemu, ale jestem padnięta. nic w sumie nie robiłam dziś a oczy mi się same zamykają. i tak ciężko wstać z fotela i przenieść się do łóżka... :sorry:

jutro pewnie pojadę po wózek, chociaż od piątku boję się samochodu i unikam go jak ognia - chyba mam jakiś mały uraz :szok: no ale to 30 km a nie 140 więc chyba dam radę ;-)

dziewczynki a macie jakas sensowna liste tego co trzeba zabrac ze soba do szpitala?
dla mamy i dzieciaczka?

Co będzie Tobie potrzebne w szpitalu
- szlafrok
- koszula nocna lub wyjściowa pidżamka
- kapcie
- klapki pod prysznic
- bielizna
- majtki jednorazowe
- stanik dla karmiącej mamy
- ciepłe skarpety
- paczka podpasek
- wkładki laktacyjne
- ręczniki
- przybory toaletowe (mydełko, szampon, pasta i szczotka do zębów, szczotka do włosów itp.)
- woda mineralna, niegazowana
- karta telefoniczna lub telefon komórkowy

Co będzie potrzebne Twojemu dziecku w szpitalu
- body (6 sztuk)
- pajacyk lub kaftanik i śpiochy (6 sztuk)
- cienka bawełniana czapeczka (2 sztuki)
- rożek, kocyk (zależnie od pory roku)
- ręczniczek
- chusteczki nawilżające
- pieluszki jednorazowe
- krem do pielęgnacji pupy np. Sudokrem, Linomag lub oliwka
- pieluszkę tetrową w celach higienicznych (2 szt.)

(u nas do szpitala dla dziecka nic nie trzeba brać)

Pamiętaj także o zabraniu do szpitala: dowodu osobistego, podstemplowanej książeczki ubezpieczeniowej, karty przebiegu ciąży z ostatnimi wynikami badań moczu, morfologii, na HBS oraz oznaczenie grupy krwi matki.

dziewczynki a macie jakas sensowna liste tego co trzeba zabrac ze soba do szpitala?
dla mamy i dzieciaczka?
Najlepiej dowiedz sie w szpitalu w którym bedziesz rodziła.. niektore maja taka liste rzeczy na swojej stronie internetowej...Kazdy rzadzi sie swoimi zasadami...sa i takie w ktorych dzieciaczka we wlasne ciuszki nie pozwalaja ubrac...dopiero przy wypisie:tak:
...o takich rzeczach z regóły mówią na przyszpitalnej szkole rodzenia...my zaczynamy zajecia za tydzien, wiec dokladnie bede wiedziala jakie sa zasady :tak:

ja do szkoly rodzenia sie nie wybieram chociaz bardzo bym chciala.... niestety samej troche lipnie tam chodzic a moj maz pracuje jak juz niejednokrotnie pisalam od godz 8-9rano do 1-3 w nocy... z reszta i moja mama i siostra imnostwo znajomych rodzilo bez szkol.... to moze i ja nie zemre im na porodowce:-)

reklama
Ja mam w wielu gazetkach dla przyszłych mam napisane co potrzebne do szpitala, nasz wątek też mi się przyda, ale oczywiście popytam też ginki bo potem się okaże, że wezmę ubranka dla dzidzi a oni i tak nie pozwolą mi jej w to ubierać, więc po co zbyt dużo rzeczy brać (np.)

Do góry