reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

czesc kulki :)
Widze ,ze dzis kosmetykowo jest.
Wlasnie w piatek kupowalam kosmetyki dla maluszka. Moj pierwszy synek to mial skore jak slon :) . Nic mu nie przeszkadzalo. nawet moglam ciuszki wyprac w normalnym proszku i nic. Stosowalam alantan do pupki i rozne produkty jakie tylko mi w reke wpadly. Do tej pory (14 lat) ma ladna skore. Nie dosc ,ze gladzioutka to jeszcze sporo pigmentu. No nie licze tych kilku syfow na nosie co mu zaczely wyskakiwac :).
Od urodzenia byl ciemny i gladki. Jak wraca z wakacji to moj M sie smieje ,ze pakistanczyk wrocil. Opalenizna jest wrecz brazowo-szara - jak brudny :).
No i moje marzenie co by kolejne dzieciatko mialo tak samo. Nie sadze jednak. Moje drugie dziecie ma innego tatusia. tatus jest Irlandczykiem a co za tym idzie - bialy i piegowaty ze sklonnosciami do podraznien skory. Mam jeszcze odrobine nadzieji ,ze moje geny beda silniejsze jednak jesli nie...
Dlatego zaopatrzylismy sie w kosmetyki dla niemowlat w aptece. Sa to specjalne kosmetyki bez zadnych alergentow. Jest to szmpon , mydlo w plynie, specjalny krem do ciala mocno nawilzajacy (wyglada jak biala ptasia kupa :) ) i krem do pupy na bazie wazeliny. Do tego oczywiscie sudokrem gdyby cos sie jednak przyplatalo . Kosmetyki nie prezentuja sie fantastycznie bo nie maja ladnych buteleczek a takie zakrecane pudelka i wygladaja jak farmaceutyki sa jednak bezpieczne. No i pachna dzidziusiem mimo,ze nie sa perfumowane. Nazwa produktu to: Ovelle. nie wiem czy sa dostepne w Polsce.

reklama
z wielu niezaleznych zrodel slyszalam ze johnsony uczulaja i to strasznie !!
relatywnie najlepsza jest nivea /stosunek jakosci do ceny/ i tez z tanszych a dobrych to bambino jest OK /nawiase mowiac produkowane przez nivee/
Moi bratankowie mieli od urodzenia właśnie Bambino, nic nie uczuliło. Wiadomo, że wszystko od dziecka zależy. Ja kosmetyki kupuję dopiero w listopadzie i to pod koniec nawet;-) Dlatego jak macie jakieś fajne do zaoferowania to się mogę dostosować.

czesc :)
widze ze temat wyprawek juz calkiem zagoscil :) nie dziwie sie ... w koncu juz coraz blizej do "tego dnia":)

sama nie wiem czy sie cieszyc czy bac - jak narazie mam naloty -raz euforia , raz panika :)
straszne to jest ale prawdziwe... w dodatku jak przez cala ciaze nie mialam tak na koniec jakies humorki mnie zlapaly---mam na mysle ze smutkowe itp....:-) ale moj j dzielnie je znosi i wszystko zrzuca na garb zblizajacego sie porodu :) mądry chłopak:-):-)

jak rozumie to juz 80% sukcesu ... jak by jeszcze cos zaradzil to by ju zbylo 110% sukcesu :)

:-D:-D:-D Mój kopie jak szalony :-D:-D:-D jeszcze troszke wysiłku i brązik będzie :tak:

wrrrrrrrr, ale nerwowa końcówka

YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!! BRAWO!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
ja niby tyle samo ale jakos jestem spokojniejsza jak wiem ze juz wiekszosc mam poszykowane !! teraz musze zabrac sie za pranie i poprzegladanie przeczy pod kontem przydatnosci /czesc owszem popiore ale poodkladam bo raczej nie bede uzywac !!/
Też jestem tego zdania i zdecydowny spokój mnie ogarnał jak kupiłam podstawowe rzeczy:tak:
Zreszta uświadomilam to sobie jak z godziny na godzine cos zaczelo sie ze mna dziac i wyladowalam w szpitalu z zagrozeniem przedwczesnego porodu (kolka nerkowa) i na dodatek spotkalam tam dziewczyny, ktore przechodzily ksiazkowo ciąże a ostatnie dwa miesiace lezaly w szpitalu na podtrzymaniu, bo z dnia na dzien cos zlego zaczelo sie dziac... Ja zdecydownie polecam myslec i to intensywnie o zakupach dla Pociech juz teraz ,bo choc nikomu tego nie zycze to roznie moze byc...

Do góry