reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Też jestem tego zdania i zdecydowny spokój mnie ogarnał jak kupiłam podstawowe rzeczy:tak:
Zreszta uświadomilam to sobie jak z godziny na godzine cos zaczelo sie ze mna dziac i wyladowalam w szpitalu z zagrozeniem przedwczesnego porodu (kolka nerkowa) i na dodatek spotkalam tam dziewczyny, ktore przechodzily ksiazkowo ciąże a ostatnie dwa miesiace lezaly w szpitalu na podtrzymaniu, bo z dnia na dzien cos zlego zaczelo sie dziac... Ja zdecydownie polecam myslec i to intensywnie o zakupach dla Pociech juz teraz ,bo choc nikomu tego nie zycze to roznie moze byc...

przede wszystkim coraz trudniej mi sie bedzie poruszac a zakupy sa raczej meczace o czym dobitnie sie przekonalam w krakowie !! pol dnia w sklepach i padlam zupelnie !! poza ym chcac cos kupic taniej trzeba sie troche nagimnastykowac !!

reklama
przede wszystkim coraz trudniej mi sie bedzie poruszac a zakupy sa raczej meczace o czym dobitnie sie przekonalam w krakowie !! pol dnia w sklepach i padlam zupelnie !! poza ym chcac cos kupic taniej trzeba sie troche nagimnastykowac !!
dokładnie ! dla mnie maratony po sklepach juz nie wchodza w gre...a co dopiero pozniej bedzie;-):-D
a jak sie na spokojnie kupuje to i wybiera sie to co sie naprawde podoba i taniej mozna cos znalezc...ja tam zdecydownie wole byc wczesniej przygotowana :tak: Zreszta takie zakupy to sama przyjemnosc ! nie chcialabym aby mnie to ominelo i w razie czego musialby ktos inny kompletowac wyprawke ..
Na koniec zostawilam sobie zakup kosmetykow ...wozek i łóżeczko choc jeszcze nie kupione to wybrane :)

Ostatnia edycja:
dokładnie ! dla mniemaratony po sklepach juz nie wchodza w gre...a co dopiero pozniej bedzie;-):-D
a jak sie na spokojnie kupuje to i wybiera sie to co sie naprawde podoba i taniej mozna cos znalezc...ja tam zdecydownie wole byc wczesniej przygotowana :tak:

dzis bylismy w markecie i przeszlismy z mezem pzez dzial dzieciecy i jak go zapytalam czy wiedzialby co kupic jak bym mu napisala ze pampersy albo jakies inne bajery to sie zaczol smiac i mowi "ty lepiej kup wiecej niz bym potem ja mial biegac i szukac bo to kompletnie nie dla mnei"

ja wozek wybieram wspolnie z mezem i wiem ze z tych naszych wspolnych typow on zawachalby sie tylko w kwestii kolorkow :)

dzis bylismy w markecie i przeszlismy z mezem pzez dzial dzieciecy i jak go zapytalam czy wiedzialby co kupic jak bym mu napisala ze pampersy albo jakies inne bajery to sie zaczol smiac i mowi "ty lepiej kup wiecej niz bym potem ja mial biegac i szukac bo to kompletnie nie dla mnei"

ha ha ha:-D właśnie ! Mój by w niezła panikę wpadł gdyby miał wszytsko sam kupować ...i choć na początku gderał ,że jeszcze za wcześnie, bo mu moja mama zabobonow naopowiadała tak teraz sam do smyka mnie zaciagnal i wybieral co potrzebne:-)

ja wozek wybieram wspolnie z mezem i wiem ze z tych naszych wspolnych typow on zawachalby sie tylko w kwestii kolorkow :)

Ja pokazałam mojemu kilka odpowiadających mi modeli wózków i prosiłam żeby zdecydował:tak: okazało się,że podoba nam się ten sam...teraz tylko zastanwiamy sie nad kolorem...

Ja pokazałam mojemu kilka odpowiadających mi modeli wózków i prosiłam żeby zdecydował:tak: okazało się,że podoba nam się ten sam...teraz tylko zastanwiamy sie nad kolorem...

u nas sa 4 typy ... moze jutro juz cos zdecydujemy bo chcemy razem pojechac do brzdaca gdzie sa 3 z 4 naszych modeli ... porownamy na spokojnie i moze juz jakas decyzja zapadnie

Hej! Właśnie wróciliśmy z kościółka i znów sie obijamy. Wózeczek juz tez wybrany- jednak stanęło na jedo fynie. Czekam terazaż mi trochę w sklepie cene obnizą- jakas promocja na koniec roku czy coś;-) Łóżeczko jest na drugim końcu Polski- musimy kuriera załatwić- chociaż tak myślę czy nie lepiej kupić tu na miejscu bo znalazłam całkiem fajne używane. Fotelik mam u babci i tam tez babcia ma dla nas jakieś prezenty dla maluszka. Poza tym muszę sie umówić ze znajomą która mi obiecała sporo rzeczy dla maluszka. Więc na razie nic w domu nie mam ale nawet jakby co to mój maz sam to sobie poodbiera. Dziś intensywnie pracuję nad wyborem pieluszek, bo chce kupić takie wielorazowe. W przyszły weekend jedziemy po fotelik no i na dniach chcę sie umówić z tą znajomą. Więc mam nadzieję że już niedługo puste półeczki maleństwa się zapełnia. Dlatego pisałam że myślę że jeszcze trochę czasu jest;-)
Co do kosmetyków to ja chyba też postawię na emolium albo jakiś inny emolient bo sama używam i są o niebo lepsze niż nawilżające lub natłuszczające standardowo kosmetyki. Przynajmniej dla mojej skóry;-)

Cześć dziewczyny:-)
od wczoraj umieram na grypę żołądkową
to była ciężka noc:-(

widzę,że temat wyprawek poruszony
jak przeczytałam o tej lasce co urodziła już a miała termin na listopad to stwierdziłam,że w przyszłym tygodniu dokupię kosmetyki,żeby już wszystko mieć bo tylko tego w sumie mi brakuje:tak:
a co do ganiania po sklepach to ja już też nie mam na nie ani siły ani ochoty:tak:

ja na dniach musze jeszcze dopiac sprawe wanienki bo z takich strategicznych zakupow to jeszcze wlasnie wanienka mi zostala ... musze zrobic rekonesans i sprawdzic czy stelaz do wanienki jest u nas czy gdzies pojechal bo nikt nie umie tego do konca okreslic ... wiec jeszcze to mi zostalo :)

reklama
ja kosmetyki muszę dokupić, nożyczki, szczotkę do włosków, termometr, fridę do noska-takie pierdółki
spadam się kąpać i może zjem coś lekkiego
a tak poza tym to jutro wizyta u gina!!!!:-D
dobranoc wszystkim:tak:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry