reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Witam dziewczyny :-)
mnie też wysypuje, ale za to mam tylko mdłości które też jakoś przechodzą już a to jakiś 11-12 tydzień. W dzień dziecka mam usg więc się dowiem dokładnie a w dzień mamy dość, że dostałam masę laurek od moich stworków to byłam u gina i mam wszystkie wyniki bdb :-)
Więc od najmłodszego skarba też dostałam prezent.
Pozdrowienia.

reklama
Witajcie;)
Ja na Dzień Matki dostałam od swojego 9 tygodniowego bobaska pierwsze poranne wymioty;) ale potraktowałam to jako najpiękniejszy z mozliwych prezentów;) Poza tym byłam u ginekologa który potwierdził date porodu na 26 grudnia(piękny prezent na święta:)) ,ciesze się, że maluszek zdrowy, oby tak dalej:)
Miałyście juz robione badania na tokso..?

Sylwik ja tez mam termin na 26 grudnia.Super prezent:-)

Moj aniolek-20.03.2009(*)

Cześć dziewczynki ,
ja wczoraj miałam śliczny prezent na Dzień Matki miałam pierwsze takie poważne USG widziałam maleństwo, które ma 12 cm jego łapki stópki słyszałam bijące serduszko niesamowite uczucie. Pierwsze fotki już są postaram się je zeskanować i wstawić w Albumie :-).

Trochę się cieplej zrobiło a mnie bierze alergia kurcze kicham jak zwariowana z nosa zleci rozmawiałam z lekarzem powiedziała, że jak nie będę mogła wytrzymać to mogę wziąć zyrtec ale na całe szczęście dzisiaj popadało wiec na trochę będzie spokój.

Teraz już powoli myślę o wakacjach i rozważam wyjazd do Chorwacji w sierpniu samochodem muszę się tylko spytać co lekarz na to ponieważ parę godzin spędzę w samochodzie a to będzie w sumie 6 miesiąc i nie wiem sama co zrobić..... może macie jakieś sugestie w tej kwestii.

Czesc dziewczyny!
A wiec ja po wyczekiwanej wizycie ! Wszystko ok ,dzidziulka przesuneła sobie troszke termin z 10 na 4 grudnia ,ale to jeszcze wszystko sie pozmienia :) jak powiedzial moj gin!Narazie trzymamy sie pierwszego terminu czyli 10.12 :)Mialam tyle pytan ale ze stresu czy aby wszystko jest ok pozapominałam wszystko ahhaha ! NO i mam wysokie cisnienie ...bleeeeeee z pierwsza ciaza lezalam wlansie na nadcisnienie w szpitalu chyba 2 razy.Oby teraz mnie to omineło.Z powodu tego nadcisnienia mam kolejna wizyte za 2 tyg! No zobaczymy mam nadzieje ze bedzie dobrze!Wazne ze dzidzia duza i silna !W odpowiednim dziale wkleje foto!

z usg wynika 12 tydzien 5 dzien ,dzidzia ma dokladnie 57,5 mm :) Ale kolos !!!:-D:-):tak:

Agnieszka, Sylwik, mój termin też na 26 :-D. Zapewniam że jak zaczniemy się rozdwajać to wszystko się pozmienia. Bedą mamusie listopadowe, a być może i styczniowe. Choć przenoszenia ciąży nikomu nie życzę.

Georgina kiepsko masz z tą cerą, ale zapewniam że z płcią dziecka nie ma to nic wspólnego. W poprzedniej ciąży wszyscy chwalili że pięknie wyglądam i pewnie będzie chłopie a tu dziewczynka się urodziła :tak:

Moja wizyta na USG dopiero w czerwcu, za to testują u nas w szpitalu jakiś nowy sprzęt i to będzie bardzo szczegółowe USG, takie prenatalne, zobaczymy.

Teraz już powoli myślę o wakacjach i rozważam wyjazd do Chorwacji w sierpniu samochodem muszę się tylko spytać co lekarz na to ponieważ parę godzin spędzę w samochodzie a to będzie w sumie 6 miesiąc i nie wiem sama co zrobić..... może macie jakieś sugestie w tej kwestii.

Asia ja jechałam kiedyś samochodem do Chorwacji, powiem szczerze że bez noclegu po drodze może być Ci ciężko w 6 miesiącu, bo długoooo się jedzie (ja byłam na północy bardziej), można się umęczyć tą podróżą, ale moze zatrzymacie sie po drodze na jakiś nocleg to nie bedzie tak męczące, pozdrawiam

Joanna ale dobrze ze z Twoja dzidzia wszytsko okej, moze Ci cisnionko skoczylo bo sie zdenerwowałaś ;) lepiej zeby tak bylo , ja tez mam dzisiaj wizyte ale dopiero na 18.00 USG i na 19 gin, boje sięęę, mam nadzieje ze jednak sie na zajeciach z radiologi nie naswietliłam

Ostatnia edycja:
Dziewczyny kiedy można poczuć pierwsze ruchy??
Ja od 3-4 dni jak się położe to czuję jakby coś mi pływało w brzuchu:tak: i zastanawiam się czy to może być to tym bardziej,że jestem szczupła.

według mojej ksiązki do embriologii ruchy płodu wyczuwane sa od 17-20 tyg ciązy, w tym 17 tydz - kobiety które juz rodziły, a później w okolicy 20 tyg pierworódki.
Te pierwsze ruchy sa odczuwane jako bulgotanie i przelewanie się w brzuszku :)

reklama
według mojej ksiązki do embriologii ruchy płodu wyczuwane sa od 17-20 tyg ciązy, w tym 17 tydz - kobiety które juz rodziły, a później w okolicy 20 tyg pierworódki.
Te pierwsze ruchy sa odczuwane jako bulgotanie i przelewanie się w brzuszku :)

No ja właśnie czuje takie bulgotki:-) i to szczególnie wieczorkiem kiedy leżę. Konsultowałam się z mamą i ona mówi,że też tak miała i to na początku trzeciego miesiąca. Ja nie mówię,że czuję kopanie tylko bulgotki takie jakby drugie tętno w dole brzuszka:-D:-D:-D

Do góry