reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Co do pogody to ja jestem chyba wyjątkiem bo lubię taką:happy::happy: No a co do filmików to mnie rozczulają, szczeg. oczywiście wyjście Bąbla na świat:-)

Mam taki program "zdrowie i zycie". Cala dobe pokasuja tam, operacje, szpitale no i oczywiscie porody :). pokazuja je baaaardzo dokladnie. Nie jestem pewna czy powinnam ogladac. Po pierwsze zawsze sie zrycze jak bobr jak pokazuja radosc rodzicow i dzidzie , ktora wlasnie wyskoczyla z mamy a po drugie to potem mysle i mysle i mysle. A im wiecej mysle tym bardziej sie boje :)

reklama
Moka później możesz się podzielić cennymi wskazówkami:)
Ja dostałam ręcznik od kuzynki dla Martynki po jej córce. W ogóle nie widać, że był używany:) Już więc Mała ma 4 ręczniki. Nie będziemy więc już żadnego kupować.
Nam dla Małej zostało kupić jedynie prócz mebelków ofc to kosmetyki, termometr do wody i pampki. Resztę ma:)
A dla mnie zostało kupić więcej rzeczy bo i klapki normalne (mam tylko takie pod prysznic), biustonosz do karmienia, ale w to się zaopatrzę w listopadzie bo a nuż mi cyce jeszcze urosną. Muszę sobie drugą piżamkę do karmienia kupić i jednorazowe majtki. I laktator.

Ja torbę do szpitala w listopadzie spakuję, ale tak w pierwszym tyg listopada bo czasem kobietki rodzą 2 tyg przed terminem, u mnie to może być od 8.12 wzwyż, więc miech wcześniej torba powinna być spakowana.

w sumie to nie wiem ile wczesniej ta torba powinna byc gotowa. Ja zaczynam wlasnie 31 tydzien. Zostalo 9. :). Jak sobie torba gotowa bedzie stala to nikomu nie zawadzi a jak sie okaze ,ze nagle potzrebna - oby nie :).
ja kupilam sobie dwie nowe koszule 9normalnie spie na golaska wiec nie mialam) , skarpetki, gacie, dwa ciemne reczniki ( w domu mam wszystkie biale) i jak zaczelam ukladac to w szafie to wyciagnelam torbe i wkladam do torby :).

Mam taki program "zdrowie i zycie". Cala dobe pokasuja tam, operacje, szpitale no i oczywiscie porody :). pokazuja je baaaardzo dokladnie. Nie jestem pewna czy powinnam ogladac. Po pierwsze zawsze sie zrycze jak bobr jak pokazuja radosc rodzicow i dzidzie , ktora wlasnie wyskoczyla z mamy a po drugie to potem mysle i mysle i mysle. A im wiecej mysle tym bardziej sie boje :)
Ja mam dokladnie to samooooooooo !!!!!!!! Identyko ,tak wlansie dzisiaj sie zachowalam ....az moj kazal mi przestac to ogladac ahhaha :) A do tego normalnie chyba zaczelam sie wczowac w ten bol i az mnie mala zaczela bolec :eek:

Nie naciskaj ,nie naciskaj ! Ja tez nacisnelam jakies 2 miesiace jak nie dalej temu i pocieklo wiec wiedzialam ze sie zaczelo :) ...I wiecej nie naciskalam ,bo NIE WOLNO!! A samo z siebie leci mi juz od jakiegos czasu a cycki sie ciezkie zrobily ze ho ho !

a ja nic nie mam, ani kropli :-( nic mi piersi nie urosły a nawet mam wrażenie, że zmalały.

Pewnie ze dobry ,nieraz laski nie maja pokarmu w ciazy a po porodzie dostaja takiego nawalu pokarmu ze ho ho :) NIe ma reguly !
Ja osobiscie matreny nie moglam łykac ,zle wchlaniałam witaminy z niej ,a juz napewno hemoglobina mi spadala .Mialam silna anemie lykajac materne ,w tej ciazy lykam falvit mama a wyniki mam rewelacyjne hemoglobinka nie spadla ani razu ponizej normy!.
Materna powodowala u mnie rowniez po dluzszym stosowaniu zaparcia :tak:.Ale to moj organizm tak reagowal ,twoj wcale nie musi !Czy dzieciaczki sa wieksze po maternie ? niewiem ,ja slyszalam ze ogolnie po wszytkich witaminach w tabletkach maluchy rosna jak na drozdzach,

też nie tolerowałam Materny. chwalę sobie Prenatal, ale drogo wychodzi i przerzuciłam się na Falvit Mama - też nie narzekam :tak:

Hmm no to skoro ja mam podwyższyć sobie hemoglobinę to nie wiem czy Materna jest dla mnie. Ja do tej pory to miałam wit takie jak Falvit, Falvit Mama i teraz Materna. Hemoglobinę miałam poniżej normy i tak od dłuższego czasu jestem na żelaznej dietce:p Plus dodatkowo 4 tabletki Bioferu jem. Mam nadzieję, że ta hemoglobina mi się poprawi.

wiesz, każdy inaczej reaguje, może akurat Tobie Materna pomoże i dobrze będziesz wchłaniać witaminki :tak:

reklama
Hej dziewczynki ja biore wlasnie Materne i od poczatku ciazy nie mam problemow z hemoglobina utrzymuje sie na poziomie ponad 12 jakos i lekarka zadowolona nie ma reguly witaminki to witaminki zalezy wszystko od organizmu.
Mam dola na maxa zlazilam cale miasto 3 godz zeszlo plecy bola nogi bola a ja dalej nie mam kurtki porazka jakas same male dopasowane a jak znalazlam 2 duze ciazowe to nie dosc ze 500 zl to wygladalam w tym jak w namiocie haha takie okropnie skrojone i brzydkie. No nic chyba jutro znow musze isc szukac ale nie mam juz weny:)
Za to malutka sie znowu oblowila kupilam troszke ciuszkow dodam pozniej na cudenkach a tymczasem chyba cos zjem sobie na poprawienie humorku.

Do góry