Nie naciskaj ,nie naciskaj ! Ja tez nacisnelam jakies 2 miesiace jak nie dalej temu i pocieklo wiec wiedzialam ze sie zaczelo ...I wiecej nie naciskalam ,bo NIE WOLNO!! A samo z siebie leci mi juz od jakiegos czasu a cycki sie ciezkie zrobily ze ho ho !Mi nic się samo od siebie nie leje. Kiedyś sobie nacisnęłam sutka to wyleciało coś, ale podobno nie wolno tak naciskać to nie naciskam.
reklama
G
Georgina
Gość
Moje są jeszcze mięciutkie Ale skoro wtedy leciało po naciśnięciu to chyba dobry znak? Laski a w końcu udowodniono, że po Maternie większe dzieci się rodzą? Hehe. Ja od tygodnia jem Maternę bo chcę zużyć te tabletki bo mi je ginka dała razem z gazetkami i innymi pierdółkami, szkoda wywalić witaminki.
Pewnie ze dobry ,nieraz laski nie maja pokarmu w ciazy a po porodzie dostaja takiego nawalu pokarmu ze ho ho NIe ma reguly !Moje są jeszcze mięciutkie Ale skoro wtedy leciało po naciśnięciu to chyba dobry znak? Laski a w końcu udowodniono, że po Maternie większe dzieci się rodzą? Hehe. Ja od tygodnia jem Maternę bo chcę zużyć te tabletki bo mi je ginka dała razem z gazetkami i innymi pierdółkami, szkoda wywalić witaminki.
Ja osobiscie matreny nie moglam łykac ,zle wchlaniałam witaminy z niej ,a juz napewno hemoglobina mi spadala .Mialam silna anemie lykajac materne ,w tej ciazy lykam falvit mama a wyniki mam rewelacyjne hemoglobinka nie spadla ani razu ponizej normy!.
Materna powodowala u mnie rowniez po dluzszym stosowaniu zaparcia .Ale to moj organizm tak reagowal ,twoj wcale nie musi !Czy dzieciaczki sa wieksze po maternie ? niewiem ,ja slyszalam ze ogolnie po wszytkich witaminach w tabletkach maluchy rosna jak na drozdzach,
emwu76
Fanka BB :)
O rany - wyspalam sie chyba - spalam do 1.15 Nie pamietam kiedy cos takiego mi sie zdarzylo. Wszystko dlatego ,ze ten poranek taki rozbity. Potem jak juz poszlam sie polozyc to do 11.nie moglam zasnac. Ufff - nalezalo mi sie, A co?
No ja nie mam szczescia do usg 3d. Trzy razy robilam. Raz tu w Dublinie (160 euro) - chyba nikt nas nie przebije z ta cena i dwa razy w Polsce. pierwszym razem byl malutki wiec nie widac bylo rysow twarzy a za kazdym razem z dwoch kolejnych dzidzius na czworaczka z buzia jakos tak odwrocona ,ze nic nie bylo widac. Miedzy buzka a sciana macicy musi byc odpowiednia ilosc plynu . Inaczej wszystko zsie zleje w jedna mase. Raz udalo nam sie ogladnac pupke . Sliczna byla ale nie na tym mi zalezalo. Nawet te dwa kolejne razy lekarz nas nie skasowala.
no u nas jest to niestety znacznie droższe 250 zł u profesora 220 u doktora i usg nie trwa tak długo 10 maksymalnie 15 minut no chyba zeby było cos nie tak
w trójwymiarze jest fajne to ze mozna sobie buzke dzidzi poogladac wiec polecam ja mialam takie dwa w 20 tydz i teraz w 30 tydz
No ja nie mam szczescia do usg 3d. Trzy razy robilam. Raz tu w Dublinie (160 euro) - chyba nikt nas nie przebije z ta cena i dwa razy w Polsce. pierwszym razem byl malutki wiec nie widac bylo rysow twarzy a za kazdym razem z dwoch kolejnych dzidzius na czworaczka z buzia jakos tak odwrocona ,ze nic nie bylo widac. Miedzy buzka a sciana macicy musi byc odpowiednia ilosc plynu . Inaczej wszystko zsie zleje w jedna mase. Raz udalo nam sie ogladnac pupke . Sliczna byla ale nie na tym mi zalezalo. Nawet te dwa kolejne razy lekarz nas nie skasowala.
G
Georgina
Gość
Hmm no to skoro ja mam podwyższyć sobie hemoglobinę to nie wiem czy Materna jest dla mnie. Ja do tej pory to miałam wit takie jak Falvit, Falvit Mama i teraz Materna. Hemoglobinę miałam poniżej normy i tak od dłuższego czasu jestem na żelaznej dietce Plus dodatkowo 4 tabletki Bioferu jem. Mam nadzieję, że ta hemoglobina mi się poprawi.
G
Georgina
Gość
Co do spania to mam dziwny nawyk. Tzn chodzę spać późno bo często około północy (chyba, że mam zjazd na drugi dzień) a potem rano po 8 wstaję. Niby mogłabym pospać dalej bo miło tak nie pracując sobie pospać, ale ja mam świadomość, że mi dzień przez palce ucieka I wstaję po 8, często niewyspana. A ile się czasem namarudzę jaka ja to biedna, że tak mało śpię hehe
teraz w 30 tygodniu 1632 gram !
Już pisałam wcześniej Joanna - nasze mauchy prawie łeb w łeb idą hehe, mój w 30 tyg 1650 wazył. Ciekawa jestem jakie będa nasze chłopaki po urodzeniu:-)
Co do spania to mam dziwny nawyk. Tzn chodzę spać późno bo często około północy (chyba, że mam zjazd na drugi dzień) a potem rano po 8 wstaję. Niby mogłabym pospać dalej bo miło tak nie pracując sobie pospać, ale ja mam świadomość, że mi dzień przez palce ucieka I wstaję po 8, często niewyspana. A ile się czasem namarudzę jaka ja to biedna, że tak mało śpię hehe
No i ja tak mam, z tym, że codziennie Antosia do przedszkola prowadzam. A teraz tzreba korzystac i spać ile wlezie. Szkoda tylko, ze nie można się wyspać na zapas
Kochana byc moze tobie materna pomoze ! Wiec jak masz wyrzucic witaminki to je lykaj ! Ja od poczatku jak kupilam falvit mama tak lykam go do tej pory i dobre mam wyniki,wiec jak widzisz zalezy to od organizmuHmm no to skoro ja mam podwyższyć sobie hemoglobinę to nie wiem czy Materna jest dla mnie. Ja do tej pory to miałam wit takie jak Falvit, Falvit Mama i teraz Materna. Hemoglobinę miałam poniżej normy i tak od dłuższego czasu jestem na żelaznej dietce Plus dodatkowo 4 tabletki Bioferu jem. Mam nadzieję, że ta hemoglobina mi się poprawi.
reklama
Kochana byc moze tobie materna pomoze ! Wiec jak masz wyrzucic witaminki to je lykaj ! Ja od poczatku jak kupilam falvit mama tak lykam go do tej pory i dobre mam wyniki,wiec jak widzisz zalezy to od organizmu
To samo mam, dopiero po falvicie wyniki mi się poprawiły Jednak każdy organizm jest inny