reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

ej mi też wcięło suwaczek :-( musiałam wstawić nowy. Ja ciążówki (dżinsy) kupiłam z Branco (nie da się wejść na ich stronkę bo straszy wirusem!:wściekła/y:) i zapłaciłam 115zł. Powiedzcie mi, czy wy rano wstając jesteście chude jak sprzed ciąży a dopiero pod wieczór coś widać? Bo ja rano wyglądam jak tyczka a wieczorem jak beczka :-D:szok:

reklama
Ja wyglądam dokładnie tak samo rano brzucha nie ma a wieczorem się pojawia, poza tym moja cera i włosy pozostawiają sobie wiele do życzenia... do kwitnącego wyglądu mi daleko....

Ja mam cerę mieszaną. Raz super, raz nie. Ale się nie przejmuję:) Przywykłam. A na wszelkie ''cuda'' na twarzy stosuję maść cynkowa i jest świetna.
Właśnie siedzę z laptopkiem na ogrodzie:) Cudna pogoda:) I tak rozmyślam, że muszę sobie jutro jakieś klapeczki ładne kupić na malutkim obcasie bo baleriny już mam. A dotąd chodziłam na szpilach i teraz nie chcę - nie chcę potem mieć żylaków czy biednych bolących nóg co jest możliwe w czasie ciąży.
Ja rano też szczuplejsza jestem na brzuszku, ale nie aż tak bardzo się to różni tym co mam wieczorem:)

Nie sądziłam, ze waga Patryka będzie dla Was taką ciekawostką hihi, ja już przywyklam do tego, aczkolwiek na początku byłam przerażaona a zarazem dumna z tego, że mój syncio tuż po urodzeniu wyglądał jak conajmniej dwumiesięczniak :-) Przynajmniej mąż nie miał kłopotów z kąpielą i przewijaniem, bo to już kawał chłopa było! Mój teść ważył równiutkie 5 kg, mąż 4, ja 3 więc w sumie są poszlaki skąd się wzieła ta waga, jednak ja uważam, że za taką wagę mogły być odpowiedzialne owoce i witaminy, jakie pochłaniałam w ciąży. Codziennie przynajmniej pół arbuza, truskawki jak był sezon też szły na kilogramy ;-) no i do tego feminatal.

A propos ciuszków ciążowych, mam kilka starych i już kupiłam sobie 3 pary spodni z allegro, tanie, a fajne :-)

Ja się boję kupować na allegro bo ja niska jestem to raz, dwa to nie mam zbytnio bioder i najczęściej spodnie jakie przymierzam ze mnie lecą, czasem o dziwo się zdarzą takie na mnie i wtedy jestem szczęśliwa, jak np. dziś:) Jak ulał pasowały:)
Dlatego nie chcę potem niespodzianki jakbym z allegro sobie kupiła. Ja po prostu muszę każde spodnie przymierzać. Z górą to już co innego, bez problemu bluzeczki z Bonprixa mi pasowały za każdym razem, mimo dorodnego biustu:)

Dziewczęta, może poradzicie użytkownika z allegro, który ma fajne ciuszki, będę wdzięczna.
A ja gotuję młodą kapustkę z młodymi ziemniaczkami. Zaraz jadę po młodego do przedszkola. Też zaczynam czuć pobolewania w dole brzucha.

Czy wy tez popołudniu czujecie odpływ energii i nic wam się nie chce? ja mam takiego lenia ze szok i najlepsze ze nic mi nie przeszkadza nawet niepozmywane naczynia... tylko bym leżała i drzemała albo ewentualnie oglądała coś w TV. Dziś na 19 jadę do mojej ginekolog z pierwszymi badaniami ciekawe co mi nowego obwieści. Pozdrowionka

Mi to dla odmiany nic się nie chce rano jak wstanę:) A popołudniu to już odpoczywam, relaks jest z Moim Ukochanym i jest super:)

reklama
Dzięki temu, że nie macie maluszków jeszcze w domu, możecie cudnie, powoli przejść ciążę, korzystajcie z tego dziewczynki! Ja mając już synka niestety innaczej już teraz przeżywam ciążę etc, nie mogę jak poprzednio się wylegiwać, odpoczywać, czytać książek i planować przyszłości, jakoś czasu i sił brak. Patryczek jest dla mnie jeszcze taki maluśki... Jak byłam z nim w ciąży, to pracowałam do 6go miesiąca, a później piękne dni wypoczynku i oczekiwania. Teraz to już pewnie nie przejdzie ;-) Mam tylko nadzieję, że nie będę musiała leżeć po drodze w szpitalu, jak poprzednio, bo rozłąki z Patykiem bym chyba nie zniosła...

Do góry