reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny moj brzuszek rano jest troszke mniejszy ,ale widze to tylko po ciuszkach ,jakos tak na oko róznicy nie widze.Cera i włosy ...hymmm zmiennie ,ale jakos taka fajniejsza bylam przed ciaza ahahha !Ale mam to gdzies ,moj mi mówi ze ja piekna ( ostatnio bardzo uwaza co do mnie mowi ,wiem - znam go hahah )
Georgina ja tam wielgasna tez nie jestem 164 cm i teraz 51 kg ot taka Asia. Moj rozmiar 34 - 36 ciuszkow ( przed ciaza) Teraz zawsze patrze na wymiary podane na aukcjach i sie poprostu mierze ,bo tez boje sie niezadowolenia ;) Ale jak narazie zawsze bylam zadowolona.

Z ciazowych ciuszkow mam juz kilka tunik ,zakupionych u mnie na targu po 15 - 20 zł sa,a na allegro te same sa i nawet po 30 zł.Wiec na aukcjach patrze za sukienkami i spodniami tylko.Kupialm juz 3 pary spodni w tym 2 juz nosiłam na trzecie czekam .I jak narazie zadowolona jestem :cool2:
A jak cos bedzie rozmiarowo nie tak zawsze moge sprzedac :-D

Mama Stacha ales mi napedziła smaka na młodą kapustke!!!!!!! Mniam!!!!!

Marzka283 mi sie tam na okragło nic nie chce ,lenia mam takiego ze szok - mimo to musze .Ale jak mam dobry dzien to kochana wszystko zrobie z usmiechem na twarzy!!!!Dzis mam taki dzien hahahah !

Reve masz racje kochana ,majac juz dziecko ta druga ciaze jakos tak sie inaczej przezywa,co nie znaczy ze mniej uczucia sie w nia wkłada. Mój Patryk ma juz 8 lat , co prawda zaradny chlopak z niego ,no ale ciagle jest mały i trzeba we wielu rzeczach mu pomoc i tak samo czasu poswiecic jak mniejszemu dziecku. Choc zapewne roboty jest juz mniej ;-).mi w drugiej ciazy ten czas jakos szybciej ucieka! Pewnie dlatego ze wiecej obowiazkow jest!

Co do suwaczkow ,wszystkim siadly z jednej stronki.Wiec jakas lipa z ta strona gdzie byly nasze suwaki!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki.
Reve gratuluje duzego dzidziusia ale ja chcialbym pobic ten rekord. Moj synek wazyl 4600 i mial 61 cm dlugosci :):-)
Rodzilam silami natury 2 g 45 min. Wyszedl caly i prawie zdrowy bo zlamal mu sie obojczyk. W tym wieku jednak to nie byl problem. Po tygodniu wszystko bylo ok. Chcialm zaznaczyc ze mialam wtedy niespelna lat 20 , wazylam 49 kg i 161 wzrostu. Na oddziale nie mogli uwierzyc. Powiedzieli za skoro to pierwszy porod, tak duze dziecko i poszlo tak latwo to nastepnym razem pierdne i bedzie po wszystkim :).
Ps. Moj tesc tez wazyl 5kg wiec waga urodzeniowa jest w genach. Na szczescie zmienil mi sie moz wiec i tesc a wiec i geny - moze tym razem bedzie jakas kruszynka. :)

Co do ciuszkow ciazowych to ja na szczescie nie mam problemow. Tu w Irlandii babki maja po bardzo duzo dzieci. Nasze pokolenie ma okolo 10 rodzenstwa. W tej chwili sie ograniczaja i rodza po okolo 4 dzieci. Zdarzaja sie jednak 6 i 3. Malo kto ma tylko 2 :).
Sklepow z odzieza ciazowa jest bardzo duzo. A poza tym normalne sklepy maja dzialy "maternity" wiec wybor jest spory. I wcale nie sa drozsze od normalnych.
Poza tym ja mam szczescie ,ze pracuje w sklepie z odzieza mam wiec duzo czasu zeby sobie przymierzac , przegladac i jeszcze mam 20 % znizki, Do tego dochodza wyprzedaze itp.
Nie moge narzekac w tej kwestii

Co do sloneczka to tez mnie to zastanawia. Nie lubie byc blada a za miesiac lecimy na wakacje. Chce sie opalic !!! Wiem ,ze wszystko z umiarem, nie przegrzewac sie itd itp.

Co do dzieciaczkow to moj syn ma juz 13 lat. Ja to mam dopiero dobrze. Nie dosc ,ze nie musze kolo niego skakac to jeszcze moge go wykorzystac hi hi . Nie , no zartuje. Musze rano wstac i zrobic sniadanie do szkoly, zawiezc na basen popoludniu , wyprac ale on soczek poda, truskawki nalozy, odkurza , zapakuje i rozpakuje zmywarke, rozwiesi pranie. Wiecie jaka to pomoc? No i przyniesie kocyk jak mi sie oko przymknie na kanapie. I wiecie co? Nie musze go o to prosic. Kochany ten moj synek. Mimo ,ze kawal chlopa juz i jak czasem mi pysknie to..wrr... ale ogolnie to dobre dziecie :)

Widzicie jaki mam dobry dzien dzisiaj. Na nic nie narzekam. Wystarczylo ,ze sloneczko wyszlo po dwoch tygodniach deszczu :)

Reve, joanna ja tą ciążę też inaczej przeżywam- jakoś spokojnie, bez nerwów i stresu ;-)
Do pewnych spraw podchodzę na dystans i się niepotrzebnie nie denerwuję ;-)

emwu ja też nie mam problemów z ubraniami ciążowymi, u nas jest sporo sklepów więc problem z głowy.

Co do pierwszego porodu- to poszło dość szybko- jakieś 2 godziny ;-) Oskar ważył 3400g, i miał 54cm ;-)

A ta ciaza mi sie dluzy. O ostatniej dowiedzialam sie pozno. Chodzilam jeszcze do szkoly. Bylo duzo do roboty. Teraz wiecej czytam, wszystkim sie przejmuje, mam wiecej objawow. Ogolnie jestem bardziej przerwazliwiona.

Ale bym zjadla takiej kapustki..;mniam

reklama
czy wy rano wstając jesteście chude jak sprzed ciąży a dopiero pod wieczór coś widać? Bo ja rano wyglądam jak tyczka a wieczorem jak beczka :-D:szok:

Ja wyglądam dokładnie tak samo rano brzucha nie ma a wieczorem się pojawia, poza tym moja cera i włosy pozostawiają sobie wiele do życzenia... do kwitnącego wyglądu mi daleko....

ja mam dokładnie tak samo, a chciałabym żeby juz było coś widać na brzuszku nie tylko wieczorem ... :)
a na temat moich włosów i cery się lepiej nie wypowiadać, eh a wczesniej było bez zastrzeżeń, choć z cerą i tak jest lepiej niż 2 tyg temu

Do góry