reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dzień dobryyyyyyy :D
byliśmy wczoraj u doktorka :] mały ma wagę idealną - 26 tydzień 5 dzień waży równe KILO :)))) grubasek mały :p
czy wasze dzieciaczki już się odwróciły ?? bo mój dalej leży jak leżał..w poprzek czy jakoś tak.. no i mi dok powiedział że jeśli się do końca października-początku listopada nie odwróci to będzie cc.. wolałabym żeby się przewrócił no ale zrobi co bedzie chciał :]
aha - a ja wagi dobrej nie mam bo od ostatniego razu przyszło 7kg.. mówił że jakiejś witaminy mi brakuje i dlatego tak przybieram na wadze. No ale jakiej witaminy-tego już nie powiedział.. biore te falvity, żelazo i aspargin, to co jeszcze?? może coś wiecie ? pozdrowka i miłego dnia. Jutro się przejde z cytrynką wypić glukoze :p

no moja tez sie jeszcze obraca pare dni temu była głowa w dół a teraz poprzecznie jest ułożona:eek:

reklama
Dziewczyny mam pytanie -czy wy tez odczuwacie skurcze braxtona – hicksa ?

Ja zaczelam sie niepokoic poraz pierwszy jakies 3 tygodnie temu ...Dzidzia wybrzuszyla sie z jednej strony i wrazenie bylo takie jakby robila fikolki...brzuch naprezyl sie z tej jednej strony i tak naprawde sama juz nie wiedzialam czy to skurcze czy dzieciatko sie tak rozpycha:confused:
Pytalam sie lekarza i stwierdzil,ze pare razy dziennie moze sie juz w tym okresie to zdarzac ,gdyz macica przygotowywuje sie do porodu:szok:...Kazal odpoczywac i brac nospe jak cos takiego sie dzieje i dopoki nie ma zadnych innych objawow (plamienia itd itp) to zeby sie nie martwic...ale jakos, szczerze mowiac nie jestem spokojna jak to sie dzieje:no: ..a dzieje sie juz codziennie...od paru dni przestalam cokolwiek robic w domu, odpoczywam, leze ....nosi mnie jak diabli ,ale jakos czuje niepokój...:-(
Ja pare razy dziennie mam to normalka, a moze kup sobie magnez? Mozna brac bezpiecznie. ja biore AsmagB (jest w miare najtanszy ok9 zl) 3x2tabl i jest lepiej. Ale poza tym bior jeszcze fenoterol (ale mysle ze po tym magnezie mi lepiej, bo ostatnio mi sie skonczyl i w zadnej aptece nie bylo musialam zamowic dopiero to od razu czesciej sie stawial brzuchal)

Ja mialam dokladnie to samo po tabsach i nigdy wiecej ....tyle co ja sie pozniej nameczylam po ich odstawieniu :szok::szok:
Tabletki sa fajne jak sie je bierze ....ale takie spustoszenie sieja ze glowa boli!
to ja z moimi blizniakami po miesiacu od odtswienia tabletek ktore bralam 4 lata ciagle jakis odmieniec jestem ;)

ciekawe czy ktoras z nas forumowiczek faktycznie wpadla ... przyznac sie babki !!
Ha chyba moge powiedziec ze ja, choc to tez nie tak do konca, bo jak pisalam wczesniej ze jak sie uczylam o tych tabsach anty i przerazilam sie tymi skutkami ubocznymi stwierdzilam ze je odstawie (drugi powod byl taki ze nie mialam recepty a nie mialam czasu isc do gina, a trzeci taki ze myslalm sobie ze nawet jak sie przytrafi wpadka to bedzie ok wiedzielismy ze jestesmy ze soba juz tyle czasu, ze myslimy o sobie poważnie i rozmawialismy o tym ze bedziemy miec dzieci, ale planowalismy tak pod koniec 6 roku) , moj B o tym wiedzial, ale byl przeciwny, a ja tak sobie chwilami myslalam ze fajnie by bylo miec bobo jakies male, ale to byly raczej takie myslii na przyszlosc, no wydawalo mi sie ze fajnie by bylo ale ze mnie to jednak nie dotyczy jeszcze.
No ale jak kochalismy sie "do konca" przez ten miesiac jak odstwilam tabsy prawie codziennie, albo pare razy dziennie haha Mialam taka chcice chyba mi libido sie po odstawieniu poprawilo ;) Ale generalnie nie planowalismy jeszcze dzieci. Wlasciwie musze powiedziec ze zapisalam sie do gina zeby kupic tabletki i zaczac znowu brac, ale haha wyszlo jak wyszlo i sie bardzo cieszymy :) Podwojny suprise. Na poczatku nie bylam zachwycona, glownie ze wzgledu na studiaa, bo ja nie lubie robic czegos po lebkach.
Ale teraz mysle ze jakis dobry plan i uda sie i skonczyc jeszcze te 2 lata studiow i z pomoca rodziny odchowac troszke maluchy. No moze juz nie bedzie stypendium, ale cos za cos.
Juz bysmy chcieli je miec na swiecie sasasa, ale niech siedza sobie jeszcze w brzuszku i rosną.

granatowo-biały:-)

Byłam wczoraj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia w Sulechowie (przyznać się, któraś z Was tez tam była?;-))Jestem bardzo zadowolona!Dużo potrzebnej wiedzy, opowieści, a potem relax z wizualizacją porodu..super sprawa!!!Brzmiało to trochę jak Kaspirowski;-)
Całą noc snily mi sie kolejne zajęcia ( w czwartek będzie temat samego porodu...)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry