reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

wróciłam. przeżyłam, nie było tak źle (no ale wcisnęłam połowę cytryny do glukozy :laugh2:). jutro wyniki.
no i nie płaciłam nic za glukozę :laugh2: kobieta stwierdziła, że zrobi mi "na czarno", bo drogo u nich - 30 zł :eek:, za mocz zapłaciłam 8 zł...

zjadłam śniadanie i myślę co by tu robić, bo nic mi się nie chce... pewnie ogarnę trochę kuchnię i łazienkę, może odkurzę.
a wstałam, cholera, pół godziny później jak tunia, a kręciłam się w łóżku od 3 nad ranem. zatem przed wyjazdem na badanie o 6:10 się wykąpałam i zdążyłam zrobić sałatkę gyros :laugh2:

reklama
Witam się i ja,
młody w przedszkolu, mieszkanko ogarnięte, pranie się robi, śniadanko zaliczone :-)
Co do pieluch to ja za leniwa jestem żeby się z tetrami męczyć. A tak na chłopski rozum to zaczęłabym od pampersów i ewentualnie potem przeszła na tetrę. Na początku skóra dziecka jest bardzo delikatna, więc lepiej jej nie podrażniać, no i przede wszystkim matka po porodzie, karmiąca, nieśpiąca chyba nie ma tyle sił żeby jeszcze tetry prać i posikane ubranka zmieniać co godzinę. Ja przy Staśku tetr używałam gdy odzwyczajałam go od pieluchy. Podziałało, ale moje nerwy na tym ucierpiały.
W nocy też nie śpię najlepiej. Martwi mnie jedna rzecz, gdy przwracam się z jednego boku na drugi, gwałtownie (jeśli o gwałtownych ruchach podczas snu mówić można) to mam bardzo bolesne ukłucia w brzuszku. Któraś też tak ma?
ja też tak mam i nie należy to do przyjemnych uczuć ale mi to lekarz tłumaczył w ten sposób,że macica zaczepiona jest na wiązadłach z lewej i prawej strony i przy gwałtownych ruchach te wiązadła z jednej strony są bardziej naciągnięte bo ciężar się przenosi z jednego boku na drugi i czasami ból może powalić na kolana:-D
ale takie bóle występują tylko do pewnego momentu ciąży-dziecko musi osiągnąć jakąś wagę a macica określony rozmiar:tak:

ufff to troszkę mi ulzyło...u mnie szyjka tez ok :tak: ...w straszna panike wpadlam :eek: Trzeba już troszke zaczac sie oszczedzac:tak:

Oprócz tego od paru dni czuje sie strasznie...nie moge spac, nie moge oddychac- jest mi duszno ...jakas masakra :-(
Ja tez nie moge oddychac, normalnie dusze sie. A ten maly diabolek z prawej strony tak sie usadowil pod prawym lukiem zebrowym, nie czuje zeby mnie po nim kopal ale mam takie cale obolałe... oddam mu jak sie urodzi hahaha ;)
Cale plecy mnie tak nawalaja ze szok. A moj B przyjechal do mnie tutaj do rodzicow bo tak to tam remontuje w domku, to jak zobaczyl moj brzuch to byl w wielkim szoku ze tak urósł, ale ja tego jakos nie widze, ale moze racja i dlatego mnie tak bola cale plecy i zakwasy na ramionach. bo brzuch urosl i znowu musze sie wyginac bardziej o tylu zeby utrzymac rownowage brrrr

Jak mus to mus:tak: Nie mam zbyt łatwego kierunku, ale daje mi wiele radości i tak i tak:-)
a co studiujesz?

A ja napisze tak :)
Wszystkim mamusia planujacym uzywac tetry zamiast pampersow zycze wytrwalosci :tak::tak::tak::tak:. i duzo placu do suszenia tetry :-D

Ja juz sie na to nie pisze ,choc plany z pierwszym dzieckiem mialam wielkie :tak:. Ale za Was trzymam kciki :happy:

Teraz stawiam na pampers ! :cool:

U mnie tetra tylko do kapania ,ulewania i zasypiania dla malenstwa :)
ja sie do zyczen dolaczam :) ja tam nawet nie oszukuje sie ze jaka stetra czy cos, w ogole uwazam ze skoro sa pampy to po co se trudniac zycie ;)

Jade zrobic tego Hbsaa bo do 13 robia i znowu sie nie wyrobie haha

no ja tez bylam w lekkim szoku !! ciekawe co moj M powie jak go zobaczy !!!

moze ktoras z was ma takie kolorki auta czy fotela i by pasowal - odsprzedam za cene zakupu :) a kosztowal mnie ledwie 38zl z przesylka !!

Witajcie Kobietki, dawno nie zaglądałam bo mało co w domu przebywam akcja babcia-szpital-dziadek-dom trwa dalej. U mnie kopniaki się nasilają i to najczęściej pod prawym żebrem czasem aż zasyczę. Ale cóż tylko się cieszyć że maleństwo aktywne to znaczy że jest wszystko OK. Teraz 5-go idę do gina na USG i badanie bo to już niebawem zacznę wkraczać w 30tydzień. Z dolegliwości doszły skurcze łydek nad ranem, bóle kręgosłupa-część lędźwiowa i takie "ciągnięcie" w kości miednicy. Z oddychaniem czasami mam problemy ale na razie rzadko.
Mam już meble do pokoju maleństwa i łóżeczko, ciuszków też przybywa.:-)

Ja wstawilam pranko i trzeba chyba troche posprzatac,nie chce mi sie ale trzeba.
Zastanawiam sie co tam u Aski po wizycie?Z tego co pamietam to jej gin obstawial na 80% DZIEWCZYNKE?Ciekawe co powiedzial jej dzisiaj?

reklama
Witam dziewczynki ja w koncu sie tez doczlapalam do domu po tej glukozie okropne to bylo dostalam tego normalnie kufel od piwa hehe Wy tez tyle tego mialyscie? NO i musialam sie szwedac przez godzinke pozniej wrocilam na pobranie a babka mi mowi ze jeszcze za godzinke mam wrocic czyli 3 razy mi pobierala no ale bez cytryny by sie nie obylo nie dalabym rady tego wypic tak mnie zemdlilo a pozniej mi sie przez 2 godziny odbijalo hehe ale przezylam jakos Jutro mam wyniki odebrac mam nadzieje ze beda dobre. Tez cos dzis nie moglam spac chyba normalnie zaraz sie zdrzemne bo mi sie oczy zamykaja:)
Jezeli chodzi o pieluszki to ja tez pampersowa jestem chyba bym nie podolala tetrowką zwlaszcza ze tydzien po porodzie bede juz sama bo moj T znow wyplywa wiec wole sobie roboty nie dokladac hehe

Do góry