reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ech zebyscie wiedzialy jak mi sie nie chce zabierac za robote ... no ale najpierw pojde sie wykapac /glowe musze umyc bo juz wlosy oiekaja tluszczem - efekt tego ze nie wychodze z domu.../ a potem bede cos tam dzialac :)

reklama
troche sie rozmijasz z tym co piszesz albo ja totalnie nie pojmuje tematu ... wczesniej pisalas ze pielucha ma wklad chlonny a teraz piszesz ze je bedziesz szyla ... to w koncu co tam chlonie wklad chlonny czy po prostu tetra ?? bo jesli tetra to psu na buty taka robota bo bedziesz przewijac dziecko co 20 min bo inaczej dostanie odpazen !! wyzszosc papmpersow nad tetra jest taka ze jest warstwa izolujaca wklad od skory dziecka dzieki czemu ma dluzej sucho !! w tetrach tego nie uswiadczysz !!

Na twarde sprawy nie ma reguły :p

Dzień dobryyyyyyy :D
byliśmy wczoraj u doktorka :] mały ma wagę idealną - 26 tydzień 5 dzień waży równe KILO :)))) grubasek mały :p
czy wasze dzieciaczki już się odwróciły ?? bo mój dalej leży jak leżał..w poprzek czy jakoś tak.. no i mi dok powiedział że jeśli się do końca października-początku listopada nie odwróci to będzie cc.. wolałabym żeby się przewrócił no ale zrobi co bedzie chciał :]
aha - a ja wagi dobrej nie mam bo od ostatniego razu przyszło 7kg.. mówił że jakiejś witaminy mi brakuje i dlatego tak przybieram na wadze. No ale jakiej witaminy-tego już nie powiedział.. biore te falvity, żelazo i aspargin, to co jeszcze?? może coś wiecie ? pozdrowka i miłego dnia. Jutro się przejde z cytrynką wypić glukoze :p

Witam się i ja,
młody w przedszkolu, mieszkanko ogarnięte, pranie się robi, śniadanko zaliczone :-)
Co do pieluch to ja za leniwa jestem żeby się z tetrami męczyć. A tak na chłopski rozum to zaczęłabym od pampersów i ewentualnie potem przeszła na tetrę. Na początku skóra dziecka jest bardzo delikatna, więc lepiej jej nie podrażniać, no i przede wszystkim matka po porodzie, karmiąca, nieśpiąca chyba nie ma tyle sił żeby jeszcze tetry prać i posikane ubranka zmieniać co godzinę. Ja przy Staśku tetr używałam gdy odzwyczajałam go od pieluchy. Podziałało, ale moje nerwy na tym ucierpiały.
W nocy też nie śpię najlepiej. Martwi mnie jedna rzecz, gdy przwracam się z jednego boku na drugi, gwałtownie (jeśli o gwałtownych ruchach podczas snu mówić można) to mam bardzo bolesne ukłucia w brzuszku. Któraś też tak ma?

Żadna z Was nie wspomina o prezerwatywach. Ja nie zamierzam brać żadnych tabletek, zastrzyków, plasterków czy innych. Uważam to za niepotrzebną ingerencję w moje ciało. Nie wykluczam kolejnego dziecka więc z ewentualnej wpadki się ucieszę. Zresztą zabezpieczając się prezerwatywami nigdy nam się nie zdarzyło żadne zsunięcie czy pęknięcie gumki, a tym bardziej niekontrolowane zajście w ciążę. Ale być może to dlatego, że super płodna nie jestem.:-)
a ja nie lubie w prezerwatywie moj B tez nie, nie lubie czuc tej gumy

A co mi dasz? :-D Dla mnie to nie byłby wielki problem gdybyśmy szybko zaszli znowu. W końcu i tak chcemy mieć więcej, a czasu jakoś tak coraz mniej. Choć tak jedno po drugim od razu to może nie... Choć rok różnicy by się przydał, żeby ten ojcowski Marcin zdążył wybrać ;-)
Klapsa :p No jak chcecie szybko nastepnego maluszka to antykoncepcja niepotrzebna, ale gorzej jak juz nie bedziecie planowac to zebys nie stosowala takiej "metody" antykoncepcji :p

Ale znam takie pary które już x-lat "stosują" stosunek przerywany i nie zachodzą;-)
Mam taka kolezanke, ale zastanawiam sie czy wszytsko z nia ok... ale moze maja farta
też raz wzięłam postinor :zawstydzona/y: i nie życzę najgorszemu wrogowi tego, co się ze mną po nim działo...
ja tez raz wzielam, ale to bylo 4 lata temu, ale jakos nie przypominam sobie zebym sie zle czula
Marta, wiesz co, gdzieś słyszałam, że te zastrzyki hormonalne wychodzą najtaniej, bo to jakieś 40-50 zł na 3 miesiące.
pogadam z ginem o tym, ale jak juz przyjdzie na to pora ;)
Macie czasem takie kucia w pachwinie/jajniku?
Jak w pachwinie to nie jajnik raczej, bo one tzn jajniki to wywialo z macicą na inne rewiry ;)

Ja nawet przy zazywaniu tabletek mialam jakies opory zeby zrobic to do konca:-(nie ma 100% zabezpieczenia.
Nie no bez przesady jak sie bierze systematycznie to jest 99,9% skutecznosci.
Paulus fajnie cie widziec co to sie z kompem dzieje ?? moze cos zaradzimy ?? marcie czyszczenie jak widac pomoglo :)
az mi tak dziwnie za laptop nie stoi bokiem na ksiazce zeby mial wiekszy przewiew haha tylko normalnie na stole i sie nie wyłącza ;)

Dzień dobryyyyyyy :D
byliśmy wczoraj u doktorka :] mały ma wagę idealną - 26 tydzień 5 dzień waży równe KILO :)))) grubasek mały :p
czy wasze dzieciaczki już się odwróciły ?? bo mój dalej leży jak leżał..w poprzek czy jakoś tak.. no i mi dok powiedział że jeśli się do końca października-początku listopada nie odwróci to będzie cc.. wolałabym żeby się przewrócił no ale zrobi co bedzie chciał :]
aha - a ja wagi dobrej nie mam bo od ostatniego razu przyszło 7kg.. mówił że jakiejś witaminy mi brakuje i dlatego tak przybieram na wadze. No ale jakiej witaminy-tego już nie powiedział.. biore te falvity, żelazo i aspargin, to co jeszcze?? może coś wiecie ? pozdrowka i miłego dnia. Jutro się przejde z cytrynką wypić glukoze :p

moja mala juz sie obróciła glowkowo ... ale od czasu jak tak lezy to tancuje nogami ze hej !! tyle ze mi lekarz powiedzial ze to jeszcze nie jest ostateczne ulozenie dziecka bo w te dwa miesiace to jeszcze moze fikac koziolki i nie nalezy sie tym przejmowac :) ja tez sie ustawiam na naturalny porod wiec sie ciesze ze tak jest ulozona ale wszystko wyjdzie w praniu :)

jesli o praniu mowa to ide po wor z pieluszkami i poprzegladam je conieco, wybiore najlepsze i zalacze pranie na gotowanie ...

reklama
Do góry