reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Jutro wizytaaaaaaaaaaaa :szok:.
Co do skurczy ,mnie tez nekaja od jakiegos czasu nie jest to zbyt mile :eek: ,mam nadzieje ze z szyjka sie nic nie dzieje ...jutro sie pewnie dowiem ....i dzieki Bogu ze wizyta na rano na 10 to za dlugo nie bede czekac !

reklama
Mea ale o jakim rozmiarze ty piszesz????? Nie załamuj mnie:-( Bo ja myślałam...a przynajmniej nigdzie nie znalazłam jej z rozmiarem innym:no::no: Załamię się jak będzie za mała:no:

Aco do tych pieluch do prania.... ja kupiłam taką w auchanie za 12 zł i jest do dupy......bo jak Hania zrobi siku to ta część tych majteczek pod którą daje się tetre jest zwyczajnie mokra, nie mówiąc już jak zrobi kupkę!!!! I na dzień potrzebowałabym chyba z 10 tych majtek!

Mea już wiem o co chodzi:) w tej ciąży to jakoś wolno myślę:)

Asia a płeć jutro też potwierdzisz czy dopiero na 3D?

Ostatnia edycja:
Mea ale o jakim rozmiarze ty piszesz????? Nie załamuj mnie:-( Bo ja myślałam...a przynajmniej nigdzie nie znalazłam jej z rozmiarem innym:no::no: Załamię się jak będzie za mała:no:

Aco do tych pieluch do prania.... ja kupiłam taką w auchanie za 12 zł i jest do dupy......bo jak Hania zrobi siku to ta część tych majteczek pod którą daje się tetre jest zwyczajnie mokra, nie mówiąc już jak zrobi kupkę!!!! I na dzień potrzebowałabym chyba z 10 tych majtek!

Mea już wiem o co chodzi:) w tej ciąży to jakoś wolno myślę:)

tam jest jeden rozmiar ale naprawde ladnie sie ta tunika poddaje :D z reszta maz mnie troche do niej przekonywal bo mi sie zdawalo ze jest za waska a on mowil ze lezy swietnie :)

troche sie rozmijasz z tym co piszesz albo ja totalnie nie pojmuje tematu ... wczesniej pisalas ze pielucha ma wklad chlonny a teraz piszesz ze je bedziesz szyla ... to w koncu co tam chlonie wklad chlonny czy po prostu tetra ?? bo jesli tetra to psu na buty taka robota bo bedziesz przewijac dziecko co 20 min bo inaczej dostanie odpazen !! wyzszosc papmpersow nad tetra jest taka ze jest warstwa izolujaca wklad od skory dziecka dzieki czemu ma dluzej sucho !! w tetrach tego nie uswiadczysz !!
Bo to dość ciężko wytłumaczyć jak się tego nie widziało na żywo- a ja nie widziałam więc się motam. Nie chcę nikomu tego tłumaczyć bo po prostu się nie znam- dlatego podesłałam linka do strony, gdzie jest to wyjaśnione przez bardziej kompetentne osoby. Myśłałam że może któraś z Was coś o tym słyszała i się wypowie.
Jeśli chodzi o wkład- można używać tetry i na to taka wkładka odprowadzająca wilgoś do tetry- wtedy dziecko cały czas ma suchą pupkę. A na wierzch zakłada się jeszcze tzw otulacz- zapobiega zamoczeniu ubranek ale jednocześnie przepuszcza powietrze- wtedy są 3 warstwy- otulacz, to tego tetra i taka wkładka. Albo droższa wersja, która ma to wszystko wszyte i wygląda tak jak pampers- tylę że wtedy to już kosztuje dośc dużo. Jest to moim zdaniem coś dla dziewczyn, które i tak nastawiały się na tetrę- bo to po prostu taka ulepszona tetrowa pieluszka- jest przewiewna ale nie przepuszcza siku na zewnątrz. Tylko medium to ja nie jestem i jeśli ktoś jest zainteresowany to lepiej przeczytać o tym w necie- ja mogę więcej powiedziec jak juz kupię tego cudaka;-)
Dla kogoś kto i tak był zdecydowany na pampersy to raczej będzie zbyt dużo zachodu z całym tym pieluchowaniem.

Zapindala, zapindala ;)) Ja teraz żałuję, że mi tak brzucho urósł, w sobotę wylatuję, na lotnisku chcą ode mnie jakiegoś świstka od lekarza że mogę lecieć samolotem i z ciążą wszytsko ok.. A byłam u lekarki (nie mojej)i powiedziała że żaden lekarz mi tego nie wypisze.. :/ To się załamałam.. Teraz będę próbowała moją lekarke dorwać, nawet prywatnie.
Wiecie co jest najdziwniejsze, że ona mi powiedziała że do 32 tygodnia nie widzi żadnych przciwskazań do lotu a ta inna, że w ogóle nie ma mowy! Krowa..
...a tam krowa...ja tez zawsze myslałam ,ze latac wolno dopoki moj gin nie uswiadomil mnie,ze zadne biuro podrozy i linie lotnicze nie ubezpieczaja kobiet w ciazy ...a dlaczego tak jest ? bo nie jest to wskazane i roznie moze los sie potoczyc ..jedna kobieta bedzie latala i nic ,druga poroni nawet przy prawidlowej ciąży i nikt nie chce sie pod tym podpisywac (a przynajmniej nie ubezpieczyciele wakacji i lotow)...mi to wystarczylo i zrezygnowalam z podrozy samolotem:tak: Tym bardziej,ze powiedzial mi,ze jesli chce jego blogoslawienstwa to na pewno go nie dostane...a zrobie jak uwazam...i tak wlasnie spedzilam wakacje nad polskim morzem :-)

witam sie z rana :)
eliza a ja pojechalam do turcji i nie zaluje :) ale tu kazdy decyduje sam :)

ja sie dzis zabieram za szycie tego szalonego pokrowca :) mam nadzieje ze jakos mi to pojdzie i sie w tym tygodniu z tym uwine :)

Witam o poranku,
Widze że wczoraj dyskusja na temat pieluszek się rozwinęła...
Kurka wodna ja nie wiem jak to będzie bo też jestem za pampersami, ale jak sobie pomyślę ile kasiory pójdzie na te pampersy to wymiękam. Ale pewno i tak na nich się skończy, co nie znaczy że przez pierwsze dni będę próbowała się męczyć z tetrą ;-)
A i taka ciekawostka, bo byłam wczoraj w szkole rodzenia i powiem wam szczerze że nie żałuję że się zdecydowałam pójść, bardzo fajna atmosfera, kilka mamuś grudniowych też poznałam, a po za tym dużo fajnych ciekawostek się można dowiedzieć. I do sedna - wczoraj położna wspomniała że są takie nakładki flizelinowe do pampersów dla ciut starszych dzieciaczków, które robią już twardą kupkę. No i wkłada się taką nakładkę i jak bąbelek robi kupkę to potem można tą nakładkę wyciągnąć, dzieciaczka umyć a pampers nie ubrudzony i można go założyć ponownie, no chyba że jest bardzo mokry.

reklama
dzien dobry!
znowu od 4 na nogach, zaczyna to być bardzo męczące. kurde w tej ciąży pierwszy raz w życiu mam problemy ze snem. w tej ciąży też pierwszy raz przekonałam się co to skurcz łydek, kiedy z wrzaskiem obudziłam się w środku nocy i w tej ciązy też pierwszy raz doświadczyłam zgagi! jeśli wierzyć przesądom moje dziecko będzie miało włosy do kolan, tak mnie zgaga meczy.
w ciąży z Rozalką nie miałam zgagi, mała urodziła się z włoskami, ale z wyjątkiem irokeza miała krótkie włosy.
co do samolotu to zależy od linii, ja leciałam w maju i też bez błogosławieństwa lekarza, nawet bardzo mi odradzał, ale generalnie jest tak że bezpieczniej latać na początku ciąży, później lekarze odradzają min z powodu przypadków odklejenia się łożyska na skutek nagłych zmian ciśnienia. no i lot też nie może być długi. mój lot wspominam niezbyt miło ale to głównie z powodu mdłości ciążowych.

do jakiejś roboty muszę się wziąźć, ale weny brak. poza tym jestem już w lekkim popłochu przed tą naszą rejestracją urzędową, bo dalej kiecki nie kupiłam i nie mam pomysłu w czym wystąpić.

Do góry