reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Zakupiłam 30 zwykłych + 10 takich grubych, cholera wie jak to się nazywa ,pierwszy raz mam z czymś takim do czynienia....... z tym co opisujesz równiez, jest na to jakaś nazwa, coś w necie do poczytania ?:) zobaczenia jak wyglada ?:)
Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Ubranka Organiczne zaczynałam od tego a potem wpisywałam w google pieluszki wielorazowe. Przegrzebałam kilka forów i jestem zdecydowana. Nie do końca wiem na którą opcję ale na pewno jakiś zestaw sobie dobiorę

reklama
Ja też niby mam używać tetrówek bo tak sobie postanowiłam, ale jak będzie w "praniu'' to się okaże bo co innego na sucho planować. Na pewno na noc będą pampki, na wyjścia pampki a po domciu może te tetrówki. Dopóki mi cierpliwości starczy hehehe:)

Ale wiecie co, te nowe pieluszki wielorazowe to są jak normalne pamprsy tyle że można je prać- tez mają rzepy, wkład chłonny i inne duperele. Fakt, trzeba je zmieniać trochę częściej ale nie tak często jak kiedyś tetrówki a góra śmieci jesty o wiele mniejsza. I jaka oszczędność....
A co do novaring to ja wiem tyle ile mi ta znajoma powiedziała- ona nie miała problemu z wypadaniem a w czasie seksu nie czuła żadnego dyskomfortu. Więc tylko piszę co słyszałam a uważam to za niezły pomysł bo na pewno mniej szkodzi niz tabletki.

w zadnym wypadku nie zamierzam uzywac tetrowek !! nie jestem sadomasochistka /sorki ale tak to widze/ bo i ja sie bede przy tym meczyc i dziecko !!! bede zywac tetrowek do wycierania buzi, kapieli i w porywach jako druga pieluszke jesli bedzie trzeba na bioderka !! /u dziewczynek czesto sa z tym problemy wiec wiem ze warto dawac na poczatku dwie pieluszki zeby sie bioderka dobrze ksztaltowaly ale co pediatra to inne zdanie ... / dlatego mysle ze wypiore polowe ... 20 wystarczy

Ja miałam też tylko do tego pieluchy tetrowe i ci powiem że lepiej ze 30 wypierz:-) Lepiej mieć więcej niz potem ma zabraknąć;-)

Mea a powiedz mi czy ja dobrze pamiętam że to ty kupiłaś ta tunikę Śliczna tunika na każda okazje!!!kolory (736404230) - Aukcje internetowe Allegro ?

Bo wiem że któraś kupowała i ciekawa jestem jak ten rozmiar wychodzi? tzn czy wejdzie w nią osoba 40-42;-)

Lajtway czy ja dobrze na tej stronie wyczytałam że JEDNA ta pieluszka kosztuje 60 zł???????
Bo za takie pieniądze to już wolałabym tetry:no:

Ja miałam też tylko do tego pieluchy tetrowe i ci powiem że lepiej ze 30 wypierz:-) Lepiej mieć więcej niz potem ma zabraknąć;-)

Mea a powiedz mi czy ja dobrze pamiętam że to ty kupiłaś ta tunikę Śliczna tunika na każda okazje!!!kolory (736404230) - Aukcje internetowe Allegro ?

Bo wiem że któraś kupowała i ciekawa jestem jak ten rozmiar wychodzi? tzn czy wejdzie w nią osoba 40-42;-)

Lajtway czy ja dobrze na tej stronie wyczytałam że JEDNA ta pieluszka kosztuje 60 zł???????

mowisz zeby wyprac wiecej ?? hmm

ja kupilam ta tunike i mam sporo wiekszy rozmiar wiec na 100% wejdziesz ... ona jest dosc gruba i ladnie sie dopasowuje :)

Jak patrzyłaś na tzw wesję ekskluzywną to chyba tak. Ale mi chodziło bardziej o taką tańszą. Z tego co się orientowałam to całkowity koszt to około 600 zł- ale to na cały okres pieluchowania.A ta stroną którą podałam to jedna z droższych chyba- tylko tam jest dobrze wyjaśnione co i jak.Chodzi o to że do takiej pieluchy wkłada się wkład- np tetrę więc tych pieluch trzeba około 4 na dzień- ona nie przemaka tylko jest czymś w rodzaju ochraniacza a potem wrzucasz do pralki Zaczęłam ten temat z nadzieją że właśnie powiecie co na ten temat sądzicie. Bo mnie raczej to przekonuje. Poza tym ja zamierzam kupić jedna taką pieluchż żeby zobaczyć jak to wygląda a potem kilka sobie uszyję- w necie znalazłam wykroje takich pieluszek.

w sobotę wylatuję, na lotnisku chcą ode mnie jakiegoś świstka od lekarza że mogę lecieć samolotem i z ciążą wszytsko ok.. A byłam u lekarki (nie mojej)i powiedziała że żaden lekarz mi tego nie wypisze.. :/ To się załamałam.. Teraz będę próbowała moją lekarke dorwać, nawet prywatnie.
Wiecie co jest najdziwniejsze, że ona mi powiedziała że do 32 tygodnia nie widzi żadnych przciwskazań do lotu a ta inna, że w ogóle nie ma mowy! Krowa..

Mój gin wypisał mi (nawet z datą 2 tyg do przodu!) zaświadczenie, który to tydzień, kiedy jest TP i że ciąża przebiega fizjologicznie prawidlowo. Mam nadzieję, że wpuszczą mnie na samolot!

Jak patrzyłaś na tzw wesję ekskluzywną to chyba tak. Ale mi chodziło bardziej o taką tańszą. Z tego co się orientowałam to całkowity koszt to około 600 zł- ale to na cały okres pieluchowania.A ta stroną którą podałam to jedna z droższych chyba- tylko tam jest dobrze wyjaśnione co i jak.Chodzi o to że do takiej pieluchy wkłada się wkład- np tetrę więc tych pieluch trzeba około 4 na dzień- ona nie przemaka tylko jest czymś w rodzaju ochraniacza a potem wrzucasz do pralki Zaczęłam ten temat z nadzieją że właśnie powiecie co na ten temat sądzicie. Bo mnie raczej to przekonuje. Poza tym ja zamierzam kupić jedna taką pieluchż żeby zobaczyć jak to wygląda a potem kilka sobie uszyję- w necie znalazłam wykroje takich pieluszek.

troche sie rozmijasz z tym co piszesz albo ja totalnie nie pojmuje tematu ... wczesniej pisalas ze pielucha ma wklad chlonny a teraz piszesz ze je bedziesz szyla ... to w koncu co tam chlonie wklad chlonny czy po prostu tetra ?? bo jesli tetra to psu na buty taka robota bo bedziesz przewijac dziecko co 20 min bo inaczej dostanie odpazen !! wyzszosc papmpersow nad tetra jest taka ze jest warstwa izolujaca wklad od skory dziecka dzieki czemu ma dluzej sucho !! w tetrach tego nie uswiadczysz !!

A ja napisze tak :)
Wszystkim mamusia planujacym uzywac tetry zamiast pampersow zycze wytrwalosci :tak::tak::tak::tak:. i duzo placu do suszenia tetry :-D

Ja juz sie na to nie pisze ,choc plany z pierwszym dzieckiem mialam wielkie :tak:. Ale za Was trzymam kciki :happy:

Teraz stawiam na pampers ! :cool:

U mnie tetra tylko do kapania ,ulewania i zasypiania dla malenstwa :)

reklama
Do góry