reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

i ja mam te skurcze od kilku dni.

padam... prasowałam 3 godziny, ale poprasowałam wszystko, nogi to mi do dupy wchodzą :-(
jutro ta cholerna glukoza, koniecznie cytrynę muszę zabrać ze sobą, bo inaczej nie przełknę.
znowu zaczyna się zgaga, oj Mysia będzie miała długie włosy, oj będzie... :laugh2:

reklama
A ja o 20 skończyłam wreszcie naukę. 7h to stanowczo za dużo:p Bleeech wszystko mi się już miesza.

Mam takiego strasznego smaka na jakiegoś batonika... :(

Witam wieczorową pora:-) Co do antykoncepcji to my też się jakoś specjalnie nie zabezpieczaliśmy- w dni niepłodne szał ciał a w płodne stosunek przerywany. No i przez ponad 2 lata działało- a nasz Skarb pojawił się bo mojemu męzusiowi nie chcioało się poczekać jeszcze jednego dnia;-) Więc była to w miarę świadoma decyzja. Ale teraz strasznie się boję że szybko zajdę w ciąże bo ani warunków ani pieniążków na dwójkę bobasów nie mamy....
Ostatnio pracowałam u takiej młodej pary- opiekowałam się ich córeczka. No i tej babce ginekolog przepisał krązki nuvaring. Podobno- wg tej babki-są świetnym rozwiązaniem i szczerze powiedziawszy ja też się nad nimi zastanawiam. Są dużo mniej inwazyjne niż tabletki a działanie to samo. Na początku jak z nią gadałam to podchodziłam do tego tak z dystansem- bo to krążek dopochwowy- czy go nie czuc, czy nie wypadnie.... Ale po miesiącu stosowania ona była ciągle baaardzo zadowolona więc może jest to jakieś rozwiązanie.
Kurcze, mój dzidziuś to na pewno łysy będzie jeśli wierzyć w te przesądy. Zgagi- odpukać- nie miałam i nawet nie bardzo wiem jak to się odczuwa. Plecki mnie też nie bola, spać już mogę, nudności brak przez całą ciąże. Mama się ze mnie śmieje że cały czas powinnam z brzuszkiem chodzić. Tylko pewnie trochę później wszystkie te bajery ciążowe dadzą mi się we znaki. Albo dzidzia zrekompensuje mi te braki nieprzespanymi nockami, hihi;-)

Ja slyszalam ze one czesto wypadaja lub po prostu sie przesuwaja:tak:

Mea, przymierzasz się do uzywania tetrówek na pupcię- zamiast pampersów, czy tylko tak będziesz ich uzywać do wycierania buźki, kąpieli itp? Bo jak na razie to chyba tylko ja jedna zamierzam nie używać papmów- co przeraż większą część moich znajomych i rodziny:zawstydzona/y:

Zycze wytrwalosci:tak:oj bedziesz miala co robic:tak:u mnie wogole nie wchodzi to w gre:no:nie dla mnie te klocki.

w zadnym wypadku nie zamierzam uzywac tetrowek !! nie jestem sadomasochistka /sorki ale tak to widze/ bo i ja sie bede przy tym meczyc i dziecko !!! bede zywac tetrowek do wycierania buzi, kapieli i w porywach jako druga pieluszke jesli bedzie trzeba na bioderka !! /u dziewczynek czesto sa z tym problemy wiec wiem ze warto dawac na poczatku dwie pieluszki zeby sie bioderka dobrze ksztaltowaly ale co pediatra to inne zdanie ... / dlatego mysle ze wypiore polowe ... 20 wystarczy

MEA mi pediatra nie kazala wkladac drugiej pieluszki i stany biodrowe ma ok:-)tylko ze moja cora to zawsze spala z szeroko rozlozonymi nogami na bok:tak:a to podobniez duzo daje.

A ja o 20 skończyłam wreszcie naukę. 7h to stanowczo za dużo:p Bleeech wszystko mi się już miesza.

Mam takiego strasznego smaka na jakiegoś batonika... :(

Ja tez bym wszamala batonika:tak:mam jednego Grzeska ale sie powstrzymuje.

reklama
A ja właśnie nic słodkiego nie mam w domciu bo odkąd sobie postanowiłam, że koniec ze słodyczami to nic nie kupujemy. Mój tam nie przepada, więc nie ma mnie na co dzień co kusić. Ale jutro batonika sobie kupię. Przecież czasem można:)

Do góry