reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

w zadnym wypadku nie zamierzam uzywac tetrowek !! nie jestem sadomasochistka /sorki ale tak to widze/ bo i ja sie bede przy tym meczyc i dziecko !!! bede zywac tetrowek do wycierania buzi, kapieli i w porywach jako druga pieluszke jesli bedzie trzeba na bioderka !! /u dziewczynek czesto sa z tym problemy wiec wiem ze warto dawac na poczatku dwie pieluszki zeby sie bioderka dobrze ksztaltowaly ale co pediatra to inne zdanie ... / dlatego mysle ze wypiore polowe ... 20 wystarczy
ja myśle tak samo.. ; )
tetrówke warto mieć bo przecież dziecko często ulewa a taką tetrówka fajnie można powycierać.. ; )

reklama
Ja zamierzam spróbować ale co z tego wyjdzie to jeszcze zobaczę:-) Najwyżej rzucę to po tygodniu a tak jak mówicie- tetrówki i tak się do czegoś przydadzą

No coś w ten deseń- zaczęliśmy właśnie planować maluszka. Tylko myśleliśmy że nam to trochę zajmie;-) Jak to moje Kochanie wtedy powiedziało- najwyżej będzie bobo:-) I za pierwszym razem- jest
My teoretycznie też wpadlismy chociaż nei do końca.. gdyby to się udało w marcu tak jak myslelismy.. to byłaby to faktyczna wpadka.. a tak udało się miesiąc później .. chociaż i tak zaskoczenie było.. :-D
a teraz jest wielkie szczęście w drodze ; )

Mea, przymierzasz się do uzywania tetrówek na pupcię- zamiast pampersów, czy tylko tak będziesz ich uzywać do wycierania buźki, kąpieli itp? Bo jak na razie to chyba tylko ja jedna zamierzam nie używać papmów- co przeraż większą część moich znajomych i rodziny:zawstydzona/y:

bardzo szlachetne podejscie;-)
taki pampers rozkłada sie pewnie miliony lat:eek:
mi chyba by brakowało zapału zycze wytrwałosci:tak:

Dziewczyny mam pytanie -czy wy tez odczuwacie skurcze braxtona – hicksa ?

Ja zaczelam sie niepokoic poraz pierwszy jakies 3 tygodnie temu ...Dzidzia wybrzuszyla sie z jednej strony i wrazenie bylo takie jakby robila fikolki...brzuch naprezyl sie z tej jednej strony i tak naprawde sama juz nie wiedzialam czy to skurcze czy dzieciatko sie tak rozpycha:confused:
Pytalam sie lekarza i stwierdzil,ze pare razy dziennie moze sie juz w tym okresie to zdarzac ,gdyz macica przygotowywuje sie do porodu:szok:...Kazal odpoczywac i brac nospe jak cos takiego sie dzieje i dopoki nie ma zadnych innych objawow (plamienia itd itp) to zeby sie nie martwic...ale jakos, szczerze mowiac nie jestem spokojna jak to sie dzieje:no: ..a dzieje sie juz codziennie...od paru dni przestalam cokolwiek robic w domu, odpoczywam, leze ....nosi mnie jak diabli ,ale jakos czuje niepokój...:-(
no ja mam te skurcze juz od ponad miesiaca ale szyjka trzyma sie
musiałam ograniczyc długie spacer i da sie wytrzymac :happy:

Nie Ty jedna, ja też :)

ale pamp będzie na wyjście z domu :)
Jakoś mi ulżyło że nie jestem sama;-) Nessi, a przymierzasz się do tradycyjnych tetrówek czy tej nowszej wersji- tzn z otulaczem, pieluszką formowaną czy też kieszonką? Jeśli wiesz o co mi chodzi. Bo ja na początku myślałam nad tradycyjną tetrówka- a właściwie myślałam że to jedyna alternatywa ale potem znalazłam w necie pieluszkarnię i chyba na to się zdecyduję

no ja mam te skurcze juz od ponad miesiaca ale szyjka trzyma sie
musiałam ograniczyc długie spacer i da sie wytrzymac :happy:

ufff to troszkę mi ulzyło...u mnie szyjka tez ok :tak: ...w straszna panike wpadlam :eek: Trzeba już troszke zaczac sie oszczedzac:tak:

Oprócz tego od paru dni czuje sie strasznie...nie moge spac, nie moge oddychac- jest mi duszno ...jakas masakra :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Zakupiłam 30 zwykłych + 10 takich grubych, cholera wie jak to się nazywa ,pierwszy raz mam z czymś takim do czynienia....... z tym co opisujesz równiez, jest na to jakaś nazwa, coś w necie do poczytania ?:) zobaczenia jak wyglada ?:)

Do góry