reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

wqrwic kobiete w ciazy to jak wywolac lawine zupelnie nieswiadomie :D

wlasnie dostalam paczke z posciela do lozeczka i od razu wyladowalam swoja zlosc na sprzedajacym ... kurna kupowalam to tydzien temu w sobote, przelew poszedl do tego samego banku w niedziele wiec spokojnie w poniedzialek mogli to wyslac, jak sie upomnialam w srode gdzie jest paczka to dostalam odpowiedz ze "potwierdzam wyslanie przesylki" a dzis na przekazie patrze ze wyslana dopiero w piatek!! powiedzcie mi czemu ludzie klamia w zywe oczy ????? litosci !! czy tam ktos myslal ze ja nie umiem czytac ??
NO to sie panu oberwało ahhahahahah :)

reklama
dzień dobry!
nie wyspana jestem koszmarnie od 4 nie śpię i już jestem umęczona. dziecko moje chore na całego, raczej zapalenie krtani znowu ją dopadło, lecimy później do lekarza, bo domowe leczenie nie wystarcza. a z ta jej krtania to juz nie raz strachu sie najadłam, bo po prostu nagle dusi się w nocy, juz kilka razy w szpitalu byłysmy z tego powodu, ostatnio w kwietniu. pomagaja jej tylko inhalacje z adrenaliny, no i właśnie użyłam ostatnia ampułkę, więc trzeba zapasy uzupełnić.

ja robiłam dwa razy, ale raz robili mi w szpitalu, a teraz drugi raz w przychodni mojej i badanie było w cenie wizyty i w ich labolatorium. wiec nie wiem nic więcej.

Co do posiewu robili mi w szpitalu a Patrykiem ,teraz niby prowadzacy nie zlecil ,ale gin od 3d chce to zobaczyc po opisaniu mojej histori z pierwszej ciazy ....wiec kurde jutro bede gadac co by mi robi prowadzacy i tyle ...ehhh

Co do krtani ...moj maly tez czesto to łapie ,szczeka jak pies ,pieje jak kogut ...i tez lubil mi sie podduszac szczegolnie w nocy - koszmar !
Ostatnio od piatku tez szczekal ,ale mu przeszlo i domowe sposoby pomogly dzis juz poszedl do szkoly. Jak byl miejszy zapalenie krtani u niego bylo raz w mieisacu ,i zazwyczaj sie konczylo szpitalem i inhalacja ....:cool:
Dzieki Bogu ze teraz lapie to coraz rzadziej.najgorzej jak zaczyna sie okres grzewczy !!!!!!

Marta23 chodzi o posiew pobrany z pochwy.
a to ja nie wiem, u mnie w przychodni jak sie robi prywatnie to chyba ktos go tam pobiera na miejscu

kurde a ja sie wqrzam od rana ... napewno czytacie /albo i nie / o tej tragedii na kopalni wojek ... ja czytam wszystko co sie pojawia bo znam temat ze tak powiem od srodka i przyznam ze mnie szlak jasny trafia jak patrze jakie bzdury maksymalne wymyslaja dziennikarze !!! juz pomijam totalnie watek "chowania metanomierzy" bo to robia tylko samobojcy !!! i nikt o zdrowych zmyslach tego nie zrobi nawet nakazem przelozonego !!! ale dzis na onecie z rana pojawil sie "sensacyjny artykol" ze karetki wezwano 40 min po tragedii ... qrwa mac ciekawe czy ktorys z tych pieprzonych dziennikarzy zna specyfike akcji ratowniczej na dole w kopalni ?? czy ktorys wie jaka jest kolejnosc postepowania w czasie akcji pozarowej ?? przeciez zanim zastepy ratownicze wytransportuja poszkodowanych /najczesciej piechota kilka kilometrow bo caly ruch maszyn w takich sytuacjach jest wstrzymany/ to mija ladnych paredziesiat minut !!! bo przeciez oni musza tam dotrzec, udzielic pierwszej pomocy i dopiero transportowac !! czasem trzeba zagasic to co sie jeszcze pali zeby nie narobic wiecej szkod ... naprawde podniesli mi adrenaline takim "pieprzeniem w bambus" ze ho ho ...
suchaj mea w polsce tak jest ze wszytskim, wszyscy sa najmadrzejsi i wiedza wszytsko lepiej niz specjalisci, a szczegolnie dziennikarze wiedza wszytsko najlepiej

Mea a Ty nie czytaj za duzo w necie o tym nadcisnieniu bo to szkodzi tylko, zaufaj lekarzowi, przez ten stres tylo moze byc gorzej bo cisnienie bedziesz miala jeszcze wyzsze. Wiem cos na ten temat bo ja mialam zakaz czytania w internecie od mojego gina na temat mojego rozpoznania wpianego w wypisie ze szpitala, przestalam sie stresic i sie poprawilo troche ;) uszy do góry

Co do posiewu robili mi w szpitalu a Patrykiem ,teraz niby prowadzacy nie zlecil ,ale gin od 3d chce to zobaczyc po opisaniu mojej histori z pierwszej ciazy ....wiec kurde jutro bede gadac co by mi robi prowadzacy i tyle ...ehhh

Co do krtani ...moj maly tez czesto to łapie ,szczeka jak pies ,pieje jak kogut ...i tez lubil mi sie podduszac szczegolnie w nocy - koszmar !
Ostatnio od piatku tez szczekal ,ale mu przeszlo i domowe sposoby pomogly dzis juz poszedl do szkoly. Jak byl miejszy zapalenie krtani u niego bylo raz w mieisacu ,i zazwyczaj sie konczylo szpitalem i inhalacja ....:cool:
Dzieki Bogu ze teraz lapie to coraz rzadziej.najgorzej jak zaczyna sie okres grzewczy !!!!!!

Na pediatrii mowili nam jak sie dziecko zaczyna z zapaleniem krtani dusic to glowa do zamrazarki, i oddychac tym zimnym powietrzem

Kurcze, jak tak czytam, że coraz więcej dziewczyn ma jakieś drobne problemy, bierze tabletki, to sobie myślę, że ja to szczęściara jestem. To moja druga ciąża i znowu bezproblemowa. Ale żeby była równowaga to miałam problemy z zajściem. O Stasia staraliśmy się półtora roku, a teraz całe szczęście tylko pół roku. Ale owulacja to u mnie rzadko bywa.
A w sobotę mam spotkanie klasowe. To już 10 lat po maturze. Dla polepszenia samopoczucia wybieram się dziś na hennę brwi i rzęs. To chyba nie jest zabronione w ciąży?

Matko Boska dzis zaczynam 30 tydzien ciazy !!!!!!! 77 dni do porodu :szok::szok::szok:

polozna mowila mi dzisiaj 8 tyg i malenstwo bedzie z wami gora 10 tyg :-D

Jezuuuuuu chyba powoli zaczyna do mnie docierac ze ten czas zapindala !!!!!!

Jutro wizyta u mojego gina na 10 rano :) JUPIIIII
a w poniedzialek na 11:15 usg 3d ale jestem szczesliwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cześć wszystkim no czas leci jak szalony ale ja dopiero w 26 ale juz bym chciala rodzic i miec to za soba:) Kuracja czosnek kontra cytryna pomogla i odpukac troche sie podkurowalam. Jutro mam badanka morfologie mocz no i ta glukoze oby wyszla dobrze:) NO a w poniedzialek do ginki pewnie znow bede miala cisnienie 160 hehe.
Mea nie czytaj za duzo w internecie mi tez lekarz zabrobil bo tylko mozna sie przestraszyc a kazdy przypadek jest inny lekarz na pewno ma wszystko pod kontrola mnostwo kobiet ma nadcisnienie w ciazy najwazniejsze ze bierzesz tabletki no i przede wszystkim nie stresuj sie!!!

reklama
A dla mnie czas ciąży strasznie się dłuży, jutro zaczynam dopiero 28 tydzień, a więc 12 do końca, czyli 3 m-ce. Doczekać się nie mogę.
Dziewczyny czy łatwo jest wykryć zakażenie dziecka toksoplazmozą i listeriozą? Oczywiście bez robienia badań. Czy da się to wykryć? Np. Dziecko nie rośnie i lekarz podejrzewa i zleca badania? Bo jeśli nie to rozumiem, że bardzo łatwo w ten sposób stracić dziecko. Jak wiadomo tych badań nie wykonuje się w ciąży zbyt często albo nawet wcale. Na co zwrócić uwagę gdy obawiam się tych chorób?

Do góry