mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
kurde a ja sie wqrzam od rana ... napewno czytacie /albo i nie / o tej tragedii na kopalni wojek ... ja czytam wszystko co sie pojawia bo znam temat ze tak powiem od srodka i przyznam ze mnie szlak jasny trafia jak patrze jakie bzdury maksymalne wymyslaja dziennikarze !!! juz pomijam totalnie watek "chowania metanomierzy" bo to robia tylko samobojcy !!! i nikt o zdrowych zmyslach tego nie zrobi nawet nakazem przelozonego !!! ale dzis na onecie z rana pojawil sie "sensacyjny artykol" ze karetki wezwano 40 min po tragedii ... qrwa mac ciekawe czy ktorys z tych pieprzonych dziennikarzy zna specyfike akcji ratowniczej na dole w kopalni ?? czy ktorys wie jaka jest kolejnosc postepowania w czasie akcji pozarowej ?? przeciez zanim zastepy ratownicze wytransportuja poszkodowanych /najczesciej piechota kilka kilometrow bo caly ruch maszyn w takich sytuacjach jest wstrzymany/ to mija ladnych paredziesiat minut !!! bo przeciez oni musza tam dotrzec, udzielic pierwszej pomocy i dopiero transportowac !! czasem trzeba zagasic to co sie jeszcze pali zeby nie narobic wiecej szkod ... naprawde podniesli mi adrenaline takim "pieprzeniem w bambus" ze ho ho ...