mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
chyba nie jestes sama bo ja tez nie mam wizji ...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zapindala, zapindala) Ja teraz żałuję, że mi tak brzucho urósł, w sobotę wylatuję, na lotnisku chcą ode mnie jakiegoś świstka od lekarza że mogę lecieć samolotem i z ciążą wszytsko ok.. A byłam u lekarki (nie mojej)i powiedziała że żaden lekarz mi tego nie wypisze.. :/ To się załamałam.. Teraz będę próbowała moją lekarke dorwać, nawet prywatnie.
Wiecie co jest najdziwniejsze, że ona mi powiedziała że do 32 tygodnia nie widzi żadnych przciwskazań do lotu a ta inna, że w ogóle nie ma mowy! Krowa..
Mea, może nie pracuję na kopalni, ale metanomierze się fałszuje nie tylko na Wujku. Jak wybije metan, to są ogromne straty dla kopalni, bo trzeba wstrzymać wydobycie. I wiem to z pierwszej ręki. A jak pracujesz sama na utrzymanie całej rodziny i ktoś grozi ci utratą pracy, jest całkiem inaczej! Trzeba robić tak, żeby w papierach się zgadzało.kurde a ja sie wqrzam od rana ... napewno czytacie /albo i nie / o tej tragedii na kopalni wojek ... ja czytam wszystko co sie pojawia bo znam temat ze tak powiem od srodka i przyznam ze mnie szlak jasny trafia jak patrze jakie bzdury maksymalne wymyslaja dziennikarze !!! juz pomijam totalnie watek "chowania metanomierzy" bo to robia tylko samobojcy !!! i nikt o zdrowych zmyslach tego nie zrobi nawet nakazem przelozonego !!! ale dzis na onecie z rana pojawil sie "sensacyjny artykol" ze karetki wezwano 40 min po tragedii ... qrwa mac ciekawe czy ktorys z tych pieprzonych dziennikarzy zna specyfike akcji ratowniczej na dole w kopalni ?? czy ktorys wie jaka jest kolejnosc postepowania w czasie akcji pozarowej ?? przeciez zanim zastepy ratownicze wytransportuja poszkodowanych /najczesciej piechota kilka kilometrow bo caly ruch maszyn w takich sytuacjach jest wstrzymany/ to mija ladnych paredziesiat minut !!! bo przeciez oni musza tam dotrzec, udzielic pierwszej pomocy i dopiero transportowac !! czasem trzeba zagasic to co sie jeszcze pali zeby nie narobic wiecej szkod ... naprawde podniesli mi adrenaline takim "pieprzeniem w bambus" ze ho ho ...
mea no czasami dziennikarze przeginają, aż mam ochotę wyłączyć głos. Podziwiam Was żony górników, ja bym chyba nerwicy się nabawiła, gdyby mój mąż miał tak niebezpieczną pracę.
No właśnie Dziewczynki co z zabezpieczeniem po porodzie. Czekam na Wasze dalsze opinie. Sama nie wiem czy wracać do tabletek czy spirala, czy jeszcze coś innego.
Kurcze ja łykam 2 magnezy jeden rano jeden wieczorem ,moze to za mało ???? Bo wciaz skurcze mnie dopadaja ....choc juz zadziej troche
Zapindala, zapindala) Ja teraz żałuję, że mi tak brzucho urósł, w sobotę wylatuję, na lotnisku chcą ode mnie jakiegoś świstka od lekarza że mogę lecieć samolotem i z ciążą wszytsko ok.. A byłam u lekarki (nie mojej)i powiedziała że żaden lekarz mi tego nie wypisze.. :/ To się załamałam.. Teraz będę próbowała moją lekarke dorwać, nawet prywatnie.
Wiecie co jest najdziwniejsze, że ona mi powiedziała że do 32 tygodnia nie widzi żadnych przciwskazań do lotu a ta inna, że w ogóle nie ma mowy! Krowa..
No właśnie Dziewczynki co z zabezpieczeniem po porodzie. Czekam na Wasze dalsze opinie. Sama nie wiem czy wracać do tabletek czy spirala, czy jeszcze coś innego.
Mea, może nie pracuję na kopalni, ale metanomierze się fałszuje nie tylko na Wujku. Jak wybije metan, to są ogromne straty dla kopalni, bo trzeba wstrzymać wydobycie. I wiem to z pierwszej ręki. A jak pracujesz sama na utrzymanie całej rodziny i ktoś grozi ci utratą pracy, jest całkiem inaczej! Trzeba robić tak, żeby w papierach się zgadzało.
Co do akcji ratowniczej, to kopalnia też zawaliła. Wiadomo, że transport, opatrywanie rannych na dole i takie tam wymagają czasu, ale nie informuje się służb medycznych 40 minut po wypadku masowym!!! To było ewidentne zaniedbanie. Pogotowie też potrzebuje czasu, aby znaleźć na tyle wolnych karetek, że żeby przetransportować rannych, trzeba powiadomić oddziały ratunkowe w szpitalach, OIOMy, przygotować sale operacyjne, przygotować miejsca na oparzeniówce, zarezerwować w stacji krwiodawstwa krew i takie tam inne procedury, od których zależy życie poszkodowanych. Tego nie da się zrobić w kilka minut, a czasem kilka minut decysuje o czyimś życiu.
Jak się zawalila hala wystawowa parę lat temu, ściągali nawet karetki z Bielska i było o tym wiadomo zaraz po wypadku.
zgadzam sie tu z kolezanka ze troche to pozno zostały powiadomione słuzby medyczne przeciez to jest masowka i trzeba sie zorganizowac powiadomic szpitale itd.Mea, może nie pracuję na kopalni, ale metanomierze się fałszuje nie tylko na Wujku. Jak wybije metan, to są ogromne straty dla kopalni, bo trzeba wstrzymać wydobycie. I wiem to z pierwszej ręki. A jak pracujesz sama na utrzymanie całej rodziny i ktoś grozi ci utratą pracy, jest całkiem inaczej! Trzeba robić tak, żeby w papierach się zgadzało.
Co do akcji ratowniczej, to kopalnia też zawaliła. Wiadomo, że transport, opatrywanie rannych na dole i takie tam wymagają czasu, ale nie informuje się służb medycznych 40 minut po wypadku masowym!!! To było ewidentne zaniedbanie. Pogotowie też potrzebuje czasu, aby znaleźć na tyle wolnych karetek, że żeby przetransportować rannych, trzeba powiadomić oddziały ratunkowe w szpitalach, OIOMy, przygotować sale operacyjne, przygotować miejsca na oparzeniówce, zarezerwować w stacji krwiodawstwa krew i takie tam inne procedury, od których zależy życie poszkodowanych. Tego nie da się zrobić w kilka minut, a czasem kilka minut decysuje o czyimś życiu.
Jak się zawalila hala wystawowa parę lat temu, ściągali nawet karetki z Bielska i było o tym wiadomo zaraz po wypadku.
Mój facet dla odmiany dodaje mi tygodnieNo właśnie Dziewczynki co z zabezpieczeniem po porodzie. Czekam na Wasze dalsze opinie. Sama nie wiem czy wracać do tabletek czy spirala, czy jeszcze coś innego.
Wczoraj uświadomiłam mojemu Sławkowi, że jeszcze 9 tygodni i Maleństwo będzie z nami. To stwierdził, że chyba oszukuję i ostatnio odejmuję ze dwa tygodnie od czasu, który został![]()