ja nie twierdzę, że wszystko jest tak jak byc powinno, ale nadmuchiwanie afery po aferze w mediach raczej ani ofiarom, ani rodzinom tej tragedii nie pomoże. w Polsce zawsze jest tak, że wcześniej niby wszyscy wiedzieli, ale okazuje się to dopiero po tym jak dojdzie do tragedii.Mea i Tunia wy piszecie jak kopalnie wyglądają ze strony tych wyżej postawionych górników!!!
Nie wierzycie że fałszuje się pomiary??? To połowa ścian byłaby zamknięta! Mój mąż jaest zwykłym "robolem" na kopalni i nieraz widział takie rzeczy! Albo jak sobie idą górnicy i palą papierosy w takim obszarze że szok! A jak to zgłosili? To na następny dzień ich firma nie znalazła sprzętu na stanowisku!
Takie są realia na dole! Oczywiście ukrywane!
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Mea i Tunia wy piszecie jak kopalnie wyglądają ze strony tych wyżej postawionych górników!!!
Nie wierzycie że fałszuje się pomiary??? To połowa ścian byłaby zamknięta! Mój mąż jaest zwykłym "robolem" na kopalni i nieraz widział takie rzeczy! Albo jak sobie idą górnicy i palą papierosy w takim obszarze że szok! A jak to zgłosili? To na następny dzień ich firma nie znalazła sprzętu na stanowisku!
Takie są realia na dole! Oczywiście ukrywane!
wiesz moj maz tez pracuje jako zwykly "robol" i to na kopalni z 4 st zagrozenia metanowego !!! i wierz mi ze idiotow jeszcze na dole nie spotkal !! bo palenie na dole przy takim metanie to juz debilizm postepowy !!! i naprawde ja tez laze po dole i widze co sie dzieje /przekretow nie brakuje/ ale ludzie sa NORMALNI !!!
aga6671
Mama Hani i Tomka
To chyba tylko na twojej kopalni idiotów nie ma
Mój robił już na 5 czy 6 kopalniach i wszędzie jest to samo!
I nawet ratowników z papierosami spotykał
A ja też nie jestem za rozdmuchiwaniem tych historii, i wprowadzaniem żałoby narodowej bo nikomu to nie pomoże! Nie wiem co trzebaby zrobić żeby tu się coś zmieniło!
Mój robił już na 5 czy 6 kopalniach i wszędzie jest to samo!
I nawet ratowników z papierosami spotykał
A ja też nie jestem za rozdmuchiwaniem tych historii, i wprowadzaniem żałoby narodowej bo nikomu to nie pomoże! Nie wiem co trzebaby zrobić żeby tu się coś zmieniło!
Mama Stacha
&Franka&Janka
Podzwoniłam, polatałam i załatwiłam zrobienie posiewu za darmo. Jestem z siebie dumna. A prywatnie takie badanie kosztuje 40zł. Teraz pozostaje czekanie na wyniki, niestety minimum tydzień.
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Podzwoniłam, polatałam i załatwiłam zrobienie posiewu za darmo. Jestem z siebie dumna. A prywatnie takie badanie kosztuje 40zł. Teraz pozostaje czekanie na wyniki, niestety minimum tydzień.
no bo posiew troche sie robi ... w koncu trzeba "pohodowac" te bakterie ... ale oby nic nie bylo
wiecie co ja czytam o nadcisnieniu ciazowym i sie zalamuje !!! co jedno forum to szybciej kaza klasc sie do szpitala !! czy to naprawde jest jakies mega niebezpieczne ?? dzis po lekach juz sie troche lepiej czuje ... mam nadzieje ze nie bedzie tak zle i na mnie to co mam podziala prawidlowo ...
Ja najpierwnapisze co tam u mnie po wizycie a potem lektora do nadrobieniahumor nie jest zlyzadziwilam sie tylko swoja waga:-(troche za duzo mi sie przytylo:-(tzn gin nic nie mowil ale ja oslupialamprzez niecale 4 tygodnie przytylo mi sie troche ponad 4 kilo:-(czyli juz jestem 9 kg na plusie:-(szyjka sie troszke skrócila i od strony macicy sie rozwiera nadla ale od tej drugiej strony dobrze trzyma wiec narazie szewka nie bedzie:-)jesli na kolejnej wizycie sie nic nie popiepszy to git bo to osteteczny termin na zalozenie szewkawiec wszystko sie wyjasni 8 pazdziernika.Gin przepisal mi Filomag B6,oczywiscie standardowo żelazo i Aspargin.Mam tez skierowanie na badania,morfologia,mocz,glukoza 50 i Odczyn Coombsa.
Wazne ze szyjka trzyma i nie robi sie zadne rozwarcie ....a co do wagi sie nie przejmuj ....ja to dopiero sie załamie jutro z 5 kg przytylam hahahahah ....czyli juz bedzie jakies 15 kg ...no i co mam poradzic? nie jesc? Jak mi sie ciagle chce !!!!!Mnie z Patrykiem ominoł szewek a tez co wizyte sie trzesłam czy aby nie bedzie konieczny ....jednak udalo sie bez ....Tobie tez sie uda
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
kurde ale tu dzis cisza ... az dzwnie jakos
NO wlanie ja tez sie zastanawiam nad zastrzykami.Ja moge polecic zastrzykinie trzeba o nich wiecznie pamietac,ja chyba sie skusze na spiralke.
Spieralke mialam po porodzie .....Zaplacilam kupe kasy a franca sie mi nie przyjeła ...obsuneła sie i meza kuła oczywiscie zerowe zabezpieczenie i dyskomfort ....gin mi ja wyciagnol ....zasadzil nowa i znowu ....to samo ...moj organizm poprostu nie toleruje cial obcych w sobie ahahahahhaha
NO super masz wyniki i dobrze ze wsio okJa również dziś miałam wizytę. Wyniki badań mam ok, hemoglobina nawet lepsza niż poprzednio 12,2 a norma od 12,0. Ciśnienie ok (choć nie wpisała w kartę). Zleciła mi badanie na posiew, robię to pierwszy raz w życiu. Ma któraś na ten temat wiedzę? To ponoć wszędzie jest płatne, i na NFZ i na LUXMED. Czy to prawda? Jaki to koszt? Wolałabym mieć odpowiednią gotówkę przy sobie. Gin mi dziś pobrała, trzymam w lodówce, a jutro mam zawieźć do lab.
Ja musze zrobic posiew z kanału szyjki macicy ,ze wzgledu na moj wczesny porod z Patrykiem ....sama jestem ciekawa ile to kosztuje ....Jutro mam wizyte wiec bede pytac gina aby mi zrobil ( bo posiew znowu zlecil mi gin od 3d ) Gdy mu strescilam historie pierwszej ciazy zalecil zrobienie posiewu KONIECZNIE!
reklama
ja biore 6 tabl / dobe , a bierzesz sam magnez moze kup sobie magnez i B6, bo wtedy wit B6 powoduje ze ten magnez sie lepiej wchlania.
Gratulacje.
Mama mojej kolezanki ostatnio powiedziala ze jak ma sie zgage to znaczy ze DZIECKU WLOSY ROSNĄ hihihih myslalam ze padne
Wiesz marta no zrobie tak jak mowisz ...bo Qurwa juz mnie to zaczyna wkurzac ...co noc jakies bole nog ....a łykac tabsy łykam ...ehhhh
Do tego od kilku dni ,nie dosc ze lapa mnie skurcze nad ktorymi prawie wyjeeeeeeee to jeszcze zaczely mnie bolec kolana tez w nocy no masakra jakas ...chyba zaczynam sie sypac ...pruchno ze mnie sie robi i tyle ahahahhahah
co do zgagi i wloskow - ja tez to slyszalam ....bratowal miala taka zgage ze myslala ze umrze i co ...mala urodzila sie z dlugimi wlosamiiiiii
Z patrykiem tez mialam zgage i on tez mial duzo i dlogie wlosy hahahah
ale teraz cos zgaga mnie lapie tylko od czasu do czasu sporadycznie ....pewnie urodze łyske dziecko