kopciuszek2107
Fanka BB :)
MEA nie wiem czemu ale ja wtedy tez bralam magnez i witaminy i mi nic a nic nie bylo
moae musisz sie przyzwyczaic do niego
Ja pamietam jak bralam go jeszcze po ciazy jakis miesiac![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Asia ja tez myslalm ze po tych tabsach nie bede mogla miec dzieci a tu taki psikus podwójny po miesiacu bez tabsowJa tabletki odstawilam we wrzesniu( w sierpniu bylo ostatnie opakowanie jakie wybralam ) ....po 7 latach ich łykania. Mialam taka burze hormonalna ze przysiegalam sobie ze juz wiecej nigdy nie bede lykac tego swinstwa.Spac nie moglam ,oblewaly mnie poty zimne - gorace! Bolały mie piersi tak ze nawet sie umys nie moglam ,bolala mnie glowa ,raz sie smialam zaraz plakalam.wszyscy mnie wkurzali .Bolal mnie brzuch ,a @ przychodzila kiedy chciala - raz na 2 miesace itp .
Zaszlam w ciaze po wybraniu hormonow dopiero w marcu. Tabletki tak spusztoszyly moje cykle ze ,az balismy sie ze nie bedziemy mogli miec wiecej dzieci !
Mea dokladnie cordafen powoduje takie uczucie kolatania serca, ale wydaje mi sie ze nie jest to spowodowane intrakcja z magnezem tylko samym mechanizmem dzialania tego leku, a magnez akurat ma korzystny wplyw na serducho, wrecz niedobor magnezu moze powodowac arytmie i kolatania, wiec tutaj to raczej powinno dzialac w druga strone.po dopegycie
a po Cordafenie mam straszne kolatanie serducha /ponoc normalny objaw tak czytalam/
marta ajak myslisz czy takie objawy moga byc po interakcji np z witaminami czy magnezem ?? bo jak biore wieczorem to mi nic nie jest a rano to jazda bez trzymanki a rano biore tez feminatal i magnez
Nie udało się w październiku - przełknęłam bo cud byłby jakby za I razem się udało. Mimo, że nogi były na ścianie trzymane i staraliśmy się obszczelić każdy płodny dzień.
ja tak mialam w pierwszym trymestrze ze zjadlam, zwymiotowalam i moglam jesc znowu to samo, ale zdarzylo mi sie to tylko raz na szczescieTeż się cieszymy :-)
Teraz w 3 dalej miewam problemy z wymiotami i nie wiem dlaczego. Jem, wymiotuję, jem dalej ten sam posiłek i jest ok. No, ale widać coś jest.
ja bralam leki typowe na obnizenie cisnienia, ale z powodu tego fenoterolu, ale juz teraz nie musze brac tych na cisnienie, tylko fenoterol caly czas....a powiedzcie mi czy ktoras z was tez bierze leki na obnizenie cisnienia czy tylko mnie to dopadlo ??
ja biore 6 tabl / dobe , a bierzesz sam magnez moze kup sobie magnez i B6, bo wtedy wit B6 powoduje ze ten magnez sie lepiej wchlania.Kurcze ja łykam 2 magnezy jeden rano jeden wieczorem ,moze to za mało ???? Bo wciaz skurcze mnie dopadaja ....choc juz zadziej troche
i dziala wszedzie, nawet u mojej babci na wiosziteraz to z dostepem do neta nie problem ... play bezprzewodowy tani jak barszczyk ... i kabli ciagnac nie trzeba ...
Gratulacje.ZDAŁAM, ZDAŁAM, ZDAŁAM !!!
Co do moich doleglowości mam dziś całodniową zgagę
piecze jak choinka w przełykumoże to coś młody majstruje mi albo w żołądek kopie
Ja moge polecic zastrzykinie trzeba o nich wiecznie pamietac,ja chyba sie skusze na spiralke.
Tak to jest badanie przeciwcialmam grupe Rh- wiec musze kontrolowac czy nie wytwarzam przeciwcial
w kazdym trymestrze mam to badanie.
MEA a jesli chodzi o Dopegyt to moze i zatrzymuje wode w organizmie bo bylam popuchnieta ale nie tylam za bardzo![]()
Ja również dziś miałam wizytę. Wyniki badań mam ok, hemoglobina nawet lepsza niż poprzednio 12,2 a norma od 12,0. Ciśnienie ok (choć nie wpisała w kartę). Zleciła mi badanie na posiew, robię to pierwszy raz w życiu. Ma któraś na ten temat wiedzę? To ponoć wszędzie jest płatne, i na NFZ i na LUXMED. Czy to prawda? Jaki to koszt? Wolałabym mieć odpowiednią gotówkę przy sobie. Gin mi dziś pobrała, trzymam w lodówce, a jutro mam zawieźć do lab.
ja se mamMaggie_f życzę wszystkiego najlepszego.
Mea i AnOoLa a macie czerwone majteczki na tę studniówkę :-) ?