reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja najpierwnapisze co tam u mnie po wizycie a potem lektora do nadrobienia:-Dhumor nie jest zly:no:zadziwilam sie tylko swoja waga:-(troche za duzo mi sie przytylo:-(tzn gin nic nie mowil ale ja oslupialam:tak:przez niecale 4 tygodnie przytylo mi sie troche ponad 4 kilo:-(czyli juz jestem 9 kg na plusie:-(szyjka sie troszke skrócila i od strony macicy sie rozwiera nadla ale od tej drugiej strony dobrze trzyma wiec narazie szewka nie bedzie:-)jesli na kolejnej wizycie sie nic nie popiepszy to git bo to osteteczny termin na zalozenie szewka:tak:wiec wszystko sie wyjasni 8 pazdziernika.Gin przepisal mi Filomag B6,oczywiscie standardowo żelazo i Aspargin.Mam tez skierowanie na badania,morfologia,mocz,glukoza 50 i Odczyn Coombsa.
Nienajgorzej:tak:;-) Będzie dobrze:-) A jak gin nie mówił nic odnośnie wagi to nie bój nic:-) Ja jutro robię morfologię;-)

MADROBILAM:-):-):-)
Witam się:)
maggie wszystkiego najlepszego!
Jakie fajne wspomnienia to może i ja.W listopadzie odstawiłam tabsy, ale ginka kazała odczekać trzy miesiące przed próbą zaciążenia. Więc dopiero od lutego przytulaliśmy się zupełnie bez zabezpieczeń. No i w lutym nam nie wyszło, ja już oczywiście jakieś dziwne myśli miałam (nie wiem po co i na co). W marcu wyliczyłam mniej więcej dni płodne (po odstawieniu miałam trochę nieregularne cykle) i w 30 dniu cyklu (24 marca) zrobiłam pierwszy test, zostawiłam go w łazience i po kilku minutach razem z mężem zobaczyliśmy dwie kreseczki. Za dwa dni powtórzyłam test i też dwie kreseczki. Do ginki poszłam po tygodniu i wstępnie potwierdziła ciążę. A teraz jeszcze jakieś 2 miesiące i nasza niespodzianka będzie z nami:)
Za wszystkie, które mają dziś wizyty u lekarzy trzym kciuki!
A ja miałam mieć dzisiaj konsultację u drugiego lekarza w sprawie tej plamki na serduszku u Maleństwa i niestety muszę czekać do czwartku:( Chyba osiwieję z nerwów przez te kilka dni.

Mi tez sie udalo w drugim cyklu:-)
Nic sie nie martw;-)czwartek juz nie daleko:tak:

Kopciuszku jestem w toba :) Napewno bedzie dobrze i szyjka sie nie skraca trzymam za to kciuki az mi kostki bieleja ;)
Ja tez musze kiece zakupic na 3 pazdziernika :szok:

Dzieki za kciukaski;-)Sukienki dzisiaj ogladalam ale nie przymierzalam,pojade z mezulkiem:-)

Ja też miałam mdłości, muliło mnie, ale wymiotowałam chyba dwa razy. W sumie I trymestr wspominam pozytywnie, II zresztą też. Na III jak dotąd (odpukać) też nie narzekam.

Ja w pierwszym trymestrze mialam codziennie rano mdlosci,teraz tez mi sie to zdarza:-(

Anoola ty wstajesz spuchnieta rano ?? Czy ja zle zrozumialam :eek: Mowilas o tym ginowi?
MOj twierdzi ze dopoki rano nie wstaje spuchnieta to jest dobrze ,a za dnia mozemy sie przemeczyc i normalne jest to ze lekko sie podpuchnie .

Tez tak moj gin mówi:tak:rano powinno byc ok.

Kurcze ja łykam 2 magnezy jeden rano jeden wieczorem ,moze to za mało ???? Bo wciaz skurcze mnie dopadaja ....choc juz zadziej troche

Ja lykam 3 razy dziennie,tym nie da sie przedawkowac.

No mnie jak narazie omija to ....choc u gina mam podwyzszone cisnienie i jemu sie to nie podoba ..w domu mam w miare ok ...choc tez nie zawsze jest idealne.Mi gin powiedzial ze jezeli dojdzie mi do 150 to leki i szpital .....jak narazie nie dobilam do 150

Moj gin tierdzi ze cisnienie nie powinno byc wyzsze niz 140/80:tak:to drugie jest jednak bardziej niebezpieczne.

Georgina, widzę, że długo się staraliście, ale warto było czekać, prawda? :tak:
ja w sumie z zajściem w ciążę nie miałam problemów - pierwsza ciąża w pierwszym cyklu, druga ciąża za drugim razem.

ehhh, gdybym nie poroniła wtedy, już tuliłabym swoje Maleństwo :-(

Gdybym ja nie poronila to moje malenstwo mialoby juz 4 miesiace:-(

wiesz.., też się o to bałam... zważywszy na to że pierwsze tabletki zapisano mi bez zrobienia hormono-testów, i okazało się (po 2 latach!!!!) że zawierają ogromną ilość hormonów, o wiele za dużo jak dla mnie, potem zmieniono na inne po których czułam sie koszmarnie(podobnie jak Ty) więc sama na własną rękę je odstawiłam, no i potem się zaczęło -okres był kiedy chciał, albo nie było go przez ponad 2 miechy, itp.. Także ogromnie cieszę sie że Filipek się począł, i mam nadzieje że jest zdrowiutki:) Tylko zastanawiam się jak juz młody będzie na świecie jaką formę zabezpieczenia wybiorę po porodzie... Myślała juz może któraś z Was o tym ?

Ja moge polecic zastrzyki:tak:nie trzeba o nich wiecznie pamietac,ja chyba sie skusze na spiralke.

Luuuzna gratulujemy z Kalinką :tak:
Georgina, ja też siedzę na allegro i przeglądam wyprawki do szpitala... i tak myślę, czy kupić na 56 czy 62 rozmiar :eek:

Moja cora urodzila sie i byla 56 dluga:tak:ubranka najmniejsze sie przydaly.

Mea to chyba chodzi o coś z tym konfliktem serologicznym... ale o co dokładnie to nie wiem :eek:

Tak to jest badanie przeciwcial:tak:mam grupe Rh- wiec musze kontrolowac czy nie wytwarzam przeciwcial:tak:w kazdym trymestrze mam to badanie.

MEA a jesli chodzi o Dopegyt to moze i zatrzymuje wode w organizmie bo bylam popuchnieta ale nie tylam za bardzo:no:

Ja dzis mialam wspaniale cisnienie u gina:-)120/75:-)ale mam mierzyc i zapisywac cisnienie codziennie:tak:

reklama
to mnhie troche pocieszylas z tym dopegytem ... mam nadzieje ze nie bedzie tak ale ...

ale naprawde zadziwia mnie to ze rano po tabletkach czuje sie koszmarnie a wieczorem nic sie takiego nie dzieje ... moze to faktycznie w polaczeniu z magnezem i witaminami tak jest ...

Do góry