reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A tak ze świeżych informacji to byłam dzisiaj robić echo serca. No i mam diagnozę : wypadanie płatka przedniego zastawki mitralnej. Nie wiem, czy mam to jakiś wpływ na poród, bo pan doktor nie był zbyt rozmowny. W październiku idę do kardiologa, to może dowiem się jakiś konkretów.

moka83, moja szwagierka miała też zdiagnozowane wypadanie płatka zastawki mitralnej, właśnie w ciąży. była pod stałą opieką lekarza a po porodzie podawano jej zapobiegawczo antybiotyk (ze względu na możliwość jakiegoś zakażenia przy porodzie, ale to się dzieje ponoć bardzo rzadko). dlatego nie denerwuj się, jeśli lekarz nie zabronił to bierz magnez na wzmocnienie serducha i uszy do góry :tak:

reklama
Cherie dobrze wiedzieć:) Ja właśnie codziennie łykam magnez i potas. Zobaczymy co na to powiedzą ginka i kardiolog. Ginka coś wspominała, że może być to wskazaniem do przyspieszenia drugiej fazy porodu, dowiem się coś konkretnego może w przyszłym tygodniu.

kobitki powiedzcie mi JAK WYTLUMACZYC STAREJ BABIE ZE DZIECKO ZE SZPITALA MUSI BYC PRZEWIEZIONE W FOTELIKU ?? ZWLASZCZA JAK SIE JEDZIE Z TEGO SZPITALA PRAWIE 30 KM !!!!?????!!! bo mi juz brakuje slow ... wiecie co ona wymyslila ?? ze becik trzeba przypiac pasami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no Panie Jezu ulituj sie nad glupota ludzka !!!!!

Mea, ostatnio doszłam do wniosku, że STARYM BABOM NIE DA SIĘ NICZEGO WYTŁUMACZYĆ... one i tak obstaną przy swoim a z Ciebie zrobią tą najgorszą :tak: ale wiesz co - wcale się tym nie przejmuję i robię wszystko po swojemu, Tobie też to polecam...

kobitki powiedzcie mi JAK WYTLUMACZYC STAREJ BABIE ZE DZIECKO ZE SZPITALA MUSI BYC PRZEWIEZIONE W FOTELIKU ?? ZWLASZCZA JAK SIE JEDZIE Z TEGO SZPITALA PRAWIE 30 KM !!!!?????!!! bo mi juz brakuje slow ... wiecie co ona wymyslila ?? ze becik trzeba przypiac pasami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no Panie Jezu ulituj sie nad glupota ludzka !!!!!
Moze powiedzcie ,ze takie sa przepisy i jak was zatrzyma policja to bedzieci placic mandat i to nie maly.Ah te tesciowe!!!:no:.no i ze fotelik jest specjalnie przystosowany dla noworodka.9 miesiecy polamany w brzuchu byl to te 30 km mu nie zaszkodza hehe:tak:

reklama
Moze powiedzcie ,ze takie sa przepisy i jak was zatrzyma policja to bedzieci placic mandat i to nie maly.Ah te tesciowe!!!:no:.no i ze fotelik jest specjalnie przystosowany dla noworodka.9 miesiecy polamany w brzuchu byl to te 30 km mu nie zaszkodza hehe:tak:

ja mam do szpitala jakieś 15 km i też zamierzam Małą przywieźć w foteliku... jak to ostatnio powiedziałam głośno, to się wszystkie mamy, babcie i ciocie na mnie rzuciły, że takie dziecko to na rękach! bo ono potrzebuje bliskości matki! to do cholery nie będzie czuło tej bliskości w foteliku, kiedy ja będę zaraz obok?! :baffled:

Do góry