reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A ja po wizycie u gina.

Młody waży około 1000-1100 gram. Rośnie w siłe, główka w dół - yuppi - oby mu sie nie odwidziało.

I to chyba tyle dobrych wiadomości. Musze zrobić ekg i hormony tarczycy. Bo puls skacze nie wiadomo czemu. Żelazo mam już brać 3 razy dziennie, jak się nie podniesie to zastrzyki. No i mam łykać duphaston i dostałam czopki - scopolan (to wszystko na stawianie się brzucha - dowiedziałam się że zaczął się stawiać zdecydowanie za wcześnie). Z łożyskiem nie za ciekawie - nadal nisko ale jeszcze nie na ujściu (czy jakoś tak) - może się podniesie. Zero seksu i kąpieli (tylko prysznice).

A jaki masz poziom henoglobiny i jak bierzesz to zelazo> ? £x dziennie ale po ile tabletek? Albo moze jakie tabletki lub jaka dawka. Pytam bo chce porownac.

reklama
mea wcale Ci się nie dziwię. Dobrze, że moja teściowa nie interesuje się takimi rzeczami. A swojej mamie mogę wszystko wytłumaczyć, sama mnie pyta dlaczego tak a nie inaczej i przyjmuje do wiadomości to co mówię.

Mea - ja bym tam nie dyskutowala. Krotko i zwiezle powiedz jej - czasy sie zmienily - inne mozliwosci - inne metody. I tyle. Po co dyskutowac jak nic nie dociera. I taka odpowiedz bedzie dobra na kazda okazje :).

to nie kontynuuj tylko zakończmy na Twoim dziecku ;-)

wlasnie licytuje fajny fotelik z maxi-cosi Cabrio :) niebiesciutki /bedzie pasowal do renowki meza/ narazie cena jest na 179 zl a nowka kosztuje ok 500 - 550 na allegro a w sklepie ponad 600 zl !!

tak btw to jak by ktos chcial licytowac taki to jutro koncza sie 2 aukcje jedna po drugiej i moge na snajpera ustawic :) licze ze ja upoluje na pierwszej :)

a to foteliki z najwyzszej polki do ktorych sa adaptery do praktycznie wszystkich wozkow :D

reklama
Do góry