reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Gaorgina Super że wsio dobrze!!!! No a co do szczepień, lepiej faktycznie na siebie uważać chociaż to wirus to nigdy nie wiadomo kiedy się przyplącze... :/

A u mnie zmiany zmiany i ..zmiany. :(
Miałam jechać do Londynu, potem z dnia na dzien zmieniliśmy na Liverpool a teraz wychodzi że na wioche pod Liverpoolem pojadę. I to w najbliższym tygodniu.. Rower sobie kupie, co by do cywilizacji dojechac... Nie tak miało być z naszym wyjazdem, ale cóż. Jedne wielki plus - to dom, w którym będziemy mieszkać i świeże powietrze dla maluszka. I 10km do miasta, żeby załatwaić dokumenty, położna.. Trochę tego będzie. Ojoj, narobiłam. Ale mój K ma pracę i jedzie tam już na poniedziałek w na rozmowe. Trzymajcie kciuki, żeby tam kable od neta dochodziły!!!

reklama
Cześć Dziewczynki!
Jejku dopiero nadrobiłam. Macie wenę do pisania. Tak jak myślałam mecz nie pozwolił mi nadrobić zaległości, ale co tam mamy złoto!! A i Maleństwo razem z nami kibicowało:)
Mexi gratuluję synka.
Lilijka to ładnie waży Twój synek. Dobrze, że zdrowiutki u Ciebie też wsio ok.
emwu nie martw się wagą maluszka. Moje w 25 tygodniu ważyło 650gram, więc zapowiada się drobniutkie:) Jeżeli lekarze mówią, że wszystko w normie to trzeba im uwierzyć:) Z tego co pamiętam to Twój pierwszy syn całkiem spory się urodził, drugi na pewno nie będzie gorszy;)
Widzę, że na forum coraz bardziej porodowo:) Do godziny zero już coraz bliżej, więc takie tematy na pewno nam się przydadzą. W związku z tym mam pytanie, czy któraś może orientuje się czy można czymś innym zastąpić lewatywę np. jakimiś tabletkami czy czopkiem glicerynowym? Bo jednak dochodzę do wniosku, że warto oczyścić organizm przed porodem dla własnego komfortu a i sama akcja podobno szybciej przebiega. Tylko ta lewatywa jakoś mi nie pasuje.

Z tego co wiem to nie wolno stosowac zadnych metod przeczyszczajacych:tak:
Hejka. A ja już po USG!:)) Byłam z Moim Kochaniem.
No to tak:
Maleńka oczywiście 26 tydzień, waży 833g:)) Podczas USG przecierała sobie oczka:) Ma zdrowe cudne i cudnie bijące serduszko z 4 komorami jak być powinno, 2 półkule, mózg - wsjo w normie, zdrowa:) Stópki takie rozkoszne:D Pani mówiłam, że Mała ma zgrabne nóżki:D No i że cała mamusia z wyglądu:D Mam dużo wód płodowych. Szyjka długa zamknięta, macica nad pępkiem jak być powinno:) Nie ma żadnej infekcji:) Widziałam też aortę, żołądek.
Wypytałam ginkę o to co chciałam. SZCZEPIENIA NIEDOZWOLONE W CIĄŻY PRZECIW GRYPIE! Pytałam też o szpital, w którym chcę rodzić i w sumie same superlatywy. Więc na pewno tam będę rodzić. Ok listopada zajedziemy pooglądać porodówkę. Pytałam też o farbowanie. Niezbyt dozwolone, chyba, że do 3% stężenie. Ale nie będę ryzykować. Kolejna wizyta 12.10. Wagę mam 2.6kg na plusie:) Ginka powiedziała, że fajnie, że jestem szczupła bo lepszy obraz na USG:D Zdjęcie Myszki wkleję wieczorem:)

No to wspaniale:-)zreszta widac ze mamusia zdrowa to i dzidzia tez:-);-)oby tak dalej;-)

Ja ide teraz na strych po ubranka po corci:tak:musze w koncu je przejrzec i zobaczyc co sie nadaje a co nie.Nie wiem tylko co zrobic z reszta?Moze chce ktoras?

Z tego co wiem to nie wolno stosowac zadnych metod przeczyszczajacych:tak:

No to wspaniale:-)zreszta widac ze mamusia zdrowa to i dzidzia tez:-);-)oby tak dalej;-)

Ja ide teraz na strych po ubranka po corci:tak:musze w koncu je przejrzec i zobaczyc co sie nadaje a co nie.Nie wiem tylko co zrobic z reszta?Moze chce ktoras?
Jak są takie do noszenia, niezniszczone a Ty ich nie chcesz, to zawieź do szpitala albo do domu dziecka, tam napewno się z takich darów uciesza, a Ty sobie plusika w niebie zrobisz:-D!

Georgina gratuluje samych dobrych wiadomosci :)
z tymi szczepieniami to naprawde ciekawa jestem skad takie wypowiedzi pani minister biora ze szczepienia sa dla kobiet w ciazy ... skoro nie wolno w ciazy sie szczepic ...

Gaorgina Super że wsio dobrze!!!! No a co do szczepień, lepiej faktycznie na siebie uważać chociaż to wirus to nigdy nie wiadomo kiedy się przyplącze... :/

A u mnie zmiany zmiany i ..zmiany. :(
Miałam jechać do Londynu, potem z dnia na dzien zmieniliśmy na Liverpool a teraz wychodzi że na wioche pod Liverpoolem pojadę. I to w najbliższym tygodniu.. Rower sobie kupie, co by do cywilizacji dojechac... Nie tak miało być z naszym wyjazdem, ale cóż. Jedne wielki plus - to dom, w którym będziemy mieszkać i świeże powietrze dla maluszka. I 10km do miasta, żeby załatwaić dokumenty, położna.. Trochę tego będzie. Ojoj, narobiłam. Ale mój K ma pracę i jedzie tam już na poniedziałek w na rozmowe. Trzymajcie kciuki, żeby tam kable od neta dochodziły!!!

Oczywsicie bedziemy trzymaly ale napewno nie bedzie z netem problemów.Moj brat ma neta i za 8 meg placi doslownie grosze:tak:Oni sa w Menchesterze,maja kawalek do Liverpolu ale najczesciej wlasnie z tamtat wylatuja do Polski.

z tymi szczepieniami to naprawde ciekawa jestem skad takie wypowiedzi pani minister biora ze szczepienia sa dla kobiet w ciazy ... skoro nie wolno w ciazy sie szczepic ...

Co innego teorie Pani Kopacz a co innego praktyka lekarska ........

Kłania się "kompetencja" najwyższych urzędów w naszym cudownym kraju :-D:-D
Równie dobrze ja mogłabym opowiadać o rozmnażaniu mrówkojadów.. Wyszłoby na to samo..

reklama
Georgina to dobrze ze wsio ok:-) a jak tam twoj akrzywa cukrowa??
Grudnioweczko ty sie nie ciesz bo liverpool to troszku wieksza wies;-) a gdzie dokladnie bedziecie mieszkac ja bylam w Wigan

Do góry