reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
czesc dziewczynki!!
widze, ze tu tematy porodowe, ja narazie o tym nie mysle, bo bym mogla na zawal zejsc szybko!!:tak::tak:
ile wazy moje dzieciatko tez niewiem w 23tyg mial 510g:crazy:
a wiecie co normalnie wczoraj mielismy (w koncu) male tet a tet z mezusiem:-p i jak on calowal moj brzuszek to dostal w nos od dzidzi, ale to byl taki kopniak, ze niewiedzialam co sie dzieje z moim brzuchem:-D:-D:-D:-D:szok::szok::szok::szok:

Witam sie z rana ;)
Ja wsuwam sniadanko i jade do urzedu miasta sie wymeldowac, i zakupic sobie koszule jakas taka ze szlafroczkiem od razu do kompletu bo widzialam jak bylam w szpitalu ze laski takie mialy, a szlafrok taki ruby milusi jak by bylo zimno to mam .

Mam do Was pytanie czy robila ktoras z Was posiew moczu w ciazy? tak bez zadnych dolgliwosci ze strony ukladu moczowego? Bo nas na nefrologii uczyli ze trzeba zrobic w ciazy, jakos tak na poczatku juz nie pamietam w ktorym tyg, bo pod koniec to sie chyba robi i tak jak sie rodzi naturalnie?

hej! Wpadam na chwilkę, nie bedzie mnie teraz jakiś czas na BB bo sie przeprowadziliśmy do nowego domku. Niestety netu na razie nie mamy :-(
W sobote musze położyc sie do szpitala na szcegółowe badania, mam nadzieje, ze mnie tzrymac nie bedą długo i że wszystko ok.
Pozdrawiam!
Trzymamy kciuki

23marta będe trzymać kciuki żebyś dała rade :-) bo jednak na twoim kierunku nie będzie łatwo przy dzieciach. Ale wierze w ciebie :-) bo jak się chce to się wszystko da ;-)
:*
mój mi go przedmuchał kompresorem, a wcześniej pył odkurzaczem wyciągał :-D
mój też stał oparty o książkę i nic to nie dawało.
najlepiej przedmuchac lapka sprezonym powietrzem ... jak nie ma sie kompresora to takie powietrze w spraju idzie za kilka zlotych kupic !! zakup niezbedny !!
ha a ja nie mam kompresora , ale zeby za powietrze placic ;) hihih . nie no to musze zakupic sobie

No a ja jeszcze nie mam nic!!!! Ani szlafroka ani koszul do szpitala ,no nic !!!!:szok::szok::szok:.Nic mi sie nie podoba albo drogie jak cholera !
ja dzisiaj ide kupic ostatnia koszule, chyba 3 mi stykną :confused: bo mi mamusia juz 2 kupila wczesniej

To wszystko wyjdzie w praniu :)
Jak poród bedzie przebiegał naturalnie bez przyśpieszaczy to się i szyjka przygotuje na odpowiednie rozwarcie :) i wcale nie musi nic pekac, pod warunkiem, że nie bedzie farmakologicznie wywoływany skurcz, wtedy się pęka, nie ma mocnych by się szybko szyjka dostosowała, nerwy, stres, ból, a tam wsio napiete :)

ale to nie szyjka pęka...

Ja sie okropnie boje 33 tygodnia ciazy !!! Wtedy zaczely sie moje problemy z pierwszym synkiem - co prawda spieszno mu nie bylo aby wychodzic ale bakteria ktora nosilam w sobie stala sie niebezpieczna dla zycia malego i przerwala pecherz plodowy co bylo jednoznaczne z saczeniem sie wod plodowych :baffled::baffled::baffled::baffled:
bedzie dobrze! a pamietasz jak sie nazywala ta bakteria?

I jak to jest..że to teoria..skoro niby tak jest!Jakiś protest trzeba zrobić czy co?Zabrać ustawę ze sobą do szpitala???
Prawda jest tak, że w naszym krqju wiele rzeczy pozostaje teorią.. W sumie każdej z nas przysługuje bezpłatna opieka zdrowotna (wg konstytucji) - a jak przyjdzie co do czego to trzeba donosić dokumenty, zaświadczenia, i tak nie raz wyślą fakturkę za jakiś "nadprogramowy" lek, zabieg czy wizytę..

no wlasnie a moze wezme laptopa na porodowke co ?? skoro juz nie tv to przynajmniej muza i internet :)
ale bym furore zrobila jak bym miala juz rozwarcie i zaczne wrzeszczec "czekajcie ja tylko cos na forum musze napisac"!!!!!
hahaha jetes the best :p
Mi nie kazała liczyc bo powiedziała, że i tak więrcipięta z Niego jest i liczenie jest bezcelowe. Jeśli maluch mało się rusza wtedy trzeba liczyć .........

A teraz:

Przychodzi panna do ginekologa, ale pomyliła dezodorant do higieny intymnej!!z brokatem!!!
Lekarz na to: ale ładnie się Pani przygotowała
ta mi tez nie kazal liczyc, ale smial sie ze buszuja nieźle, jak doktorowi skopaly detektor tetna ;)

To u Was niedużo. U nas jak kumpela rodziła to taborecik dla mężą - 400zl, znieczulenie zzo - 400zl, poród w wodzie - 400zl.. Pełny ekwipunek a dla niektórych to cała wypłata..
u mnie znieczuleie zzo za darmo ale nie wiem jak porod rodzinny, chyba tez...

hhihih ;)

reklama
proponuje wlaczyc program 3 polskiego radia
do 13 jest program "zaa nawet przeciw" gdzie zadano pytanie "czy polskie panstwo wspiera rodzine" ... mowa glownie o rodzinach wielodzietnych 3 i wiecej !!
ale moze byc ciekawie !!

Do góry