Lilijka
Grudnióweczka 2009
I jak to jest..że to teoria..skoro niby tak jest!Jakiś protest trzeba zrobić czy co?Zabrać ustawę ze sobą do szpitala???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymamy kciukihej! Wpadam na chwilkę, nie bedzie mnie teraz jakiś czas na BB bo sie przeprowadziliśmy do nowego domku. Niestety netu na razie nie mamy :-(
W sobote musze położyc sie do szpitala na szcegółowe badania, mam nadzieje, ze mnie tzrymac nie bedą długo i że wszystko ok.
Pozdrawiam!
:*23marta będe trzymać kciuki żebyś dała rade :-) bo jednak na twoim kierunku nie będzie łatwo przy dzieciach. Ale wierze w ciebie :-) bo jak się chce to się wszystko da ;-)
mój mi go przedmuchał kompresorem, a wcześniej pył odkurzaczem wyciągał
mój też stał oparty o książkę i nic to nie dawało.
ha a ja nie mam kompresora , ale zeby za powietrze placic hihih . nie no to musze zakupic sobienajlepiej przedmuchac lapka sprezonym powietrzem ... jak nie ma sie kompresora to takie powietrze w spraju idzie za kilka zlotych kupic !! zakup niezbedny !!
ja dzisiaj ide kupic ostatnia koszule, chyba 3 mi stykną bo mi mamusia juz 2 kupila wczesniejNo a ja jeszcze nie mam nic!!!! Ani szlafroka ani koszul do szpitala ,no nic !!!!.Nic mi sie nie podoba albo drogie jak cholera !
To wszystko wyjdzie w praniu
Jak poród bedzie przebiegał naturalnie bez przyśpieszaczy to się i szyjka przygotuje na odpowiednie rozwarcie i wcale nie musi nic pekac, pod warunkiem, że nie bedzie farmakologicznie wywoływany skurcz, wtedy się pęka, nie ma mocnych by się szybko szyjka dostosowała, nerwy, stres, ból, a tam wsio napiete
bedzie dobrze! a pamietasz jak sie nazywala ta bakteria?Ja sie okropnie boje 33 tygodnia ciazy !!! Wtedy zaczely sie moje problemy z pierwszym synkiem - co prawda spieszno mu nie bylo aby wychodzic ale bakteria ktora nosilam w sobie stala sie niebezpieczna dla zycia malego i przerwala pecherz plodowy co bylo jednoznaczne z saczeniem sie wod plodowych
ale to nie szyjka pęka...
Prawda jest tak, że w naszym krqju wiele rzeczy pozostaje teorią.. W sumie każdej z nas przysługuje bezpłatna opieka zdrowotna (wg konstytucji) - a jak przyjdzie co do czego to trzeba donosić dokumenty, zaświadczenia, i tak nie raz wyślą fakturkę za jakiś "nadprogramowy" lek, zabieg czy wizytę..I jak to jest..że to teoria..skoro niby tak jest!Jakiś protest trzeba zrobić czy co?Zabrać ustawę ze sobą do szpitala???
hahaha jetes the bestno wlasnie a moze wezme laptopa na porodowke co ?? skoro juz nie tv to przynajmniej muza i internet
ale bym furore zrobila jak bym miala juz rozwarcie i zaczne wrzeszczec "czekajcie ja tylko cos na forum musze napisac"!!!!!
ta mi tez nie kazal liczyc, ale smial sie ze buszuja nieźle, jak doktorowi skopaly detektor tetnaMi nie kazała liczyc bo powiedziała, że i tak więrcipięta z Niego jest i liczenie jest bezcelowe. Jeśli maluch mało się rusza wtedy trzeba liczyć .........
A teraz:
Przychodzi panna do ginekologa, ale pomyliła dezodorant do higieny intymnej!!z brokatem!!!
Lekarz na to: ale ładnie się Pani przygotowała
u mnie znieczuleie zzo za darmo ale nie wiem jak porod rodzinny, chyba tez...To u Was niedużo. U nas jak kumpela rodziła to taborecik dla mężą - 400zl, znieczulenie zzo - 400zl, poród w wodzie - 400zl.. Pełny ekwipunek a dla niektórych to cała wypłata..
hhihihZ zapędzenia
Mea gdybys pisala do nas na forum to jeszcze ale co by powiedzieli jakbysz kamerka wyskoczyla i relacja na zywo