reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

nie wiem czemu mialyby nie wyrazac zgody skoro i tak kazda jest oslonieta parawanem !!! jak siostra rodzila to 4 babki na sali byly i miedzy nimi parawany ... i mozna bylo wchodzic tak zeby nie bylo widac innych kobiet ... tylko slychac wszystko ...

No tak , ale jak mój bedzie słyszał tyle bab na raz to ja się boje, że do końca MOJEGO porodu nie wytrzyma hehehe

reklama
nie wiem czemu mialyby nie wyrazac zgody skoro i tak kazda jest oslonieta parawanem !!! jak siostra rodzila to 4 babki na sali byly i miedzy nimi parawany ... i mozna bylo wchodzic tak zeby nie bylo widac innych kobiet ... tylko slychac wszystko ...

Nie zawsze jest zgoda:tak:nie jest to takie proste jak sie wydaje.
Ja chyba mimo wszystko czulabym sie skrepowana:tak:

ambitny pomysl z tym porodem w domu !! ja bym sie raczej nie odwazyla !! chocby tylko z powodu bezpieczenstwa swojego i maluszka !! szpital to szpital ... szybka reakcja w razie czego ...

Slyszalam ze przy takim porodzie musi byc zamowiona karetka pogotowia:tak:i potem mimo wszystko i tak zabieraja matke z dzieckiem do szpitala,nie wiem ile jest w tym prawdy.

No muszą zabrać bo nawet jesli trzeba będzie zszywać to w domu nie zszyją, w tym ginekologiczne badanie ,czy łożysko wyszło w domu nie ma ku temu warunków

doczytałam!!
Aśka nie jesteś sama-ja też już w ogóle się nie wysypiam i chodzę jak neptyk bo moja mała ciągle ma czkawkę a jak nie ma to szaleje po całym brzuchu więc spanie szczególnie między 22 a 2 jest wręcz niewykonalne dla mnie:tak:

moje dziecie w 27. tygodniu ważyło 825 g:tak:sprawdziłam z ciekawości:tak:

idę na śniadanko ale strasznie mi się chce spać:-(

Mój w 25 tyg. będzie ważył ponad 800 ,zobaczycie :postatnio też przewidziałam jego wagę bo równomiernie przybiera :)

ambitny pomysl z tym porodem w domu !! ja bym sie raczej nie odwazyla !! chocby tylko z powodu bezpieczenstwa swojego i maluszka !! szpital to szpital ... szybka reakcja w razie czego ...
Tylko że wiesz, u nas zanim karetka dojedzie to trza czekać 3 godziny a ja za granicą tam porody w domu to normalka więc i karetka w razie czego jest w 3 minuty także tego się nie obawiam. i tak się dogadam z położną ale w domu to zawsze w domu. Na faceta można nakrzyczeć, tv można włączyć, do wanny można wejść(bez kosztów:-D), i położna zawsze przy mnie. To juz dje jakiś komfort.

Tylko że wiesz, u nas zanim karetka dojedzie to trza czekać 3 godziny a ja za granicą tam porody w domu to normalka więc i karetka w razie czego jest w 3 minuty także tego się nie obawiam. i tak się dogadam z położną ale w domu to zawsze w domu. Na faceta można nakrzyczeć, tv można włączyć, do wanny można wejść(bez kosztów:-D), i położna zawsze przy mnie. To juz dje jakiś komfort.

no wlasnie a moze wezme laptopa na porodowke co ?? skoro juz nie tv to przynajmniej muza i internet :)
ale bym furore zrobila jak bym miala juz rozwarcie i zaczne wrzeszczec "czekajcie ja tylko cos na forum musze napisac"!!!!!

Joasiu dziękuję:-)
U mnie dzidzia dokładnie w 28 tygodniu 0 dni miała 1190;-)
Ta tam tez chcę lewatywę-wstyd by mi było jakby podczas porodu "coś" stamtąd wylatywało..;-)
Kochane wy liczycie już ruchy dziecka?Od kiedy trzeba liczyć?Ginka nic mi na wizycie nie mówiła.
Od 22 września idę do Przyszpitalnej Szkoły Rodzenia w Sulechowie (następny termin to 10 listopad i .mogę nie zdążyć..)...może któraś z Was tez sie wybiera?Szkoła jest nieodpłatna, prowadza ją położne ze szpitala w Sulechowie "Rodzić po ludzku".
Ja też nic jeszcze nie mam..dla siebie do porodu, no poza przewijakami-podkładami Babydream z Rossmanna-fajne są!Duże, grube idelane po porodzie na lóżko żeby tak nie brudzić..:-)Dzidziuś obkupiony a mamusia jeszcze nie:-)
Mea-niezła jesteś!Dokładnie!"Czekajcie..napisze tylko dziewczynom z forum, że rodzę:-)"
Byłam tego samego dnia w Tesco co Ty..nie lubie, wolę Auchan..tam ciszej, więcej miejsca....w Tesco taki ścisk..przy kasach ledwo miejsca..no i oczywiście kilometrowe kolejki..a ciężarnych nikt nie przepuści;-(A było nas sporo!!!Ostatnio miałam taka sytuację w Kościele jak jakaś Baba normalnie mnie wypchała za siebie, żeby iść pierwsza..do Komunii..jeszcze na mnie spojrzała..ze co ja sobie myślę, żeby jej nie przepuścić..nie była to żadna Babuleńka..tylko wstrętna Baba, wcale nie wiekowa!

No śniadanko (ostatnio obowiązkowo domowe powidła;-) i czas zabierać się za pracę (malowanie i rysowanie ..żeby zarobić na kolejne rzeczy:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry