reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
co do lewatywy, to, jak już pisałam, jestem jak najbardziej za i wystaram się, żeby ją mieć. ale z nacięciem krocza za cholerę się nie pogodzę :-D

tak jeszcze poczytałam o tym zabiegu i wiem, że istnieją 4 stopnie pękania. 4. stopień to jak do odbytu pęknie, ale to się praktycznie nie zdarza, bo prędzej natną. nacięcie plasuje się w okolicy 3. stopnia pęknięcia samoczynnego. Pomniejsze pęknięcia są lepsze niż nacięcie, ponieważ jak pęka, to wzdłuż mięśnia krocza i później szybko się zrasta. jak natną, to w poprzek mięśnia, żeby nacięcie nie powiększało się i wtedy może być różnie...
a ja od dziś zaczynam masowanie tego miejsca i robię ćwiczenia kegla, więc może się uratuję jakoś :-D

dobra, zmykam jakiś make-up zrobić i lecę do fryzjera. jak będę zadowolona, to się Wam pokażę, a jak nie, to dopiero jak odrosną włosy :-D

Dzien dobry:-)witam sie w nowym tygodniu:-)
Z koszulą do porodu pewnie znowu zależy od szpitala. Ja jednak nie polecam zabierać, a jeśli już to jakąś "starganą" bo w dobrym stanie raczej nie wróci. A tak otwarcie - lepiej brudzić szpitalną niż własną, poza tym oni tam lepiej sobie radzą z plamami krwi. No i często się zmienia bo i tak zaraz brudna.

Ja mialam swoja ale tuz przed samym porodem kiedy juz zaczely sie skurcze dali mi szpitalna koszule:tak:taka krotka ledwo za dupe:-):tak:lejba jak nie wiem ale mi to nie przeszkadzalo,zreszta wszystkie takie mialy:tak:najgorsze bylo po porodzie przejsc na sale poloznictwa:tak:tylek caly brudny i wogole:-(

o ja tez tylko ja szalalam z kolorami od blondu, przez braz, czarny (o zgrozo!), wszytskie odcienie czerwieni w balejazu i wrocilam do bardzo jasnego blondu ;)

Tez mialam juz chyba wszystkie kolory:tak:pierwszy byl bardzo jasny blond.
hej! Wpadam na chwilkę, nie bedzie mnie teraz jakiś czas na BB bo sie przeprowadziliśmy do nowego domku. Niestety netu na razie nie mamy :-(
W sobote musze położyc sie do szpitala na szcegółowe badania, mam nadzieje, ze mnie tzrymac nie bedą długo i że wszystko ok.
Pozdrawiam!

Milego urzadzania:tak:oby twoje wyniki okazaly sie dobre i szybko wracaj do nas,bedziemy czekaly;-)

hej! Wpadam na chwilkę, nie bedzie mnie teraz jakiś czas na BB bo sie przeprowadziliśmy do nowego domku. Niestety netu na razie nie mamy :-(
W sobote musze położyc sie do szpitala na szcegółowe badania, mam nadzieje, ze mnie tzrymac nie bedą długo i że wszystko ok.
Pozdrawiam!
Wracaj do nas cala i zdrowa - SZYBKO :)

co do lewatywy, to, jak już pisałam, jestem jak najbardziej za i wystaram się, żeby ją mieć. ale z nacięciem krocza za cholerę się nie pogodzę :-D

tak jeszcze poczytałam o tym zabiegu i wiem, że istnieją 4 stopnie pękania. 4. stopień to jak do odbytu pęknie, ale to się praktycznie nie zdarza, bo prędzej natną. nacięcie plasuje się w okolicy 3. stopnia pęknięcia samoczynnego. Pomniejsze pęknięcia są lepsze niż nacięcie, ponieważ jak pęka, to wzdłuż mięśnia krocza i później szybko się zrasta. jak natną, to w poprzek mięśnia, żeby nacięcie nie powiększało się i wtedy może być różnie...
a ja od dziś zaczynam masowanie tego miejsca i robię ćwiczenia kegla, więc może się uratuję jakoś :-D

dobra, zmykam jakiś make-up zrobić i lecę do fryzjera. jak będę zadowolona, to się Wam pokażę, a jak nie, to dopiero jak odrosną włosy :-D

To wszystko wyjdzie w praniu :)
Jak poród bedzie przebiegał naturalnie bez przyśpieszaczy to się i szyjka przygotuje na odpowiednie rozwarcie :) i wcale nie musi nic pekac, pod warunkiem, że nie bedzie farmakologicznie wywoływany skurcz, wtedy się pęka, nie ma mocnych by się szybko szyjka dostosowała, nerwy, stres, ból, a tam wsio napiete :)

Czesc dziewczynki.
Ja tylko na momencik bo za 5 min musze leciec do pracy.
Tak czytam jaka wage maja wasze babaski i moj jakis malutki :-(. W 26 tyg i 3 dni wazyl 950 gram. Niby w normie ale Wasze jakies duze.

Co do naciecia krocza i lewatywy. Lewatywe bardzo chcialabym miec bo ostatnio nie mialam i malo przyjemne jest wyproznienie sie podczas akcji porodowej. Czlowiek czuje sie zazenowany mimo ,ze dla poloznych to normalne. Niestety tu (w irlandii) chyba lewatywy nie robia. Krocze mialam nacinane podczas ostatniego porodu i nie mialam wielkich problemow z tego powodu. Zaszyli i sie zroslo. Nie mam wiec obaw przed kolejnym cieciem. A moze nie bedzie takiej potrzeby :).

Ps. wczoraj kupilam body dla mojej kluseczki. :) Jednak tu sie duzo latwiej kupuje niz w Polsce. Potem na watku wkleje Wam zdjecie i ceny dla porownania. Buziaki. Do wieczorka. I nie piszcie za duzo bo nie nadrobie. Pa

Koszula nocna i szlafrok - jeszcze nic nie mam. Chodze i rozgladam sie ale nic ciekawego nie widze. A mam problem bo ja spie bez bielizny. Niebie jak mi sie cos podwija , majta , podciaga. Ciezko jet mi wiec wybrac cos dla siebie. Najlepiej to bym jakies portki i koszulke kupila ale w spodniach przeciez do porodu nie pojde. No jeszcze sie porozgladam :)

reklama
Do góry