grudnióweczka
Fanka BB :)
emwu - Zawsze możesz wziąć t-shirt męża )
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Co do lewatywy - ja chyba instrukcję sobie przeczytam i zrobię sama Bo dla mnie to podobne uczucie przy kimś jak by mi poszło w czasie porodu. Poza tym myślę nad porodem w domu, więc mam ułatwione zadanie :-)co do lewatywy, to, jak już pisałam, jestem jak najbardziej za i wystaram się, żeby ją mieć. ale z nacięciem krocza za cholerę się nie pogodzę
tak jeszcze poczytałam o tym zabiegu i wiem, że istnieją 4 stopnie pękania. 4. stopień to jak do odbytu pęknie, ale to się praktycznie nie zdarza, bo prędzej natną. nacięcie plasuje się w okolicy 3. stopnia pęknięcia samoczynnego. Pomniejsze pęknięcia są lepsze niż nacięcie, ponieważ jak pęka, to wzdłuż mięśnia krocza i później szybko się zrasta. jak natną, to w poprzek mięśnia, żeby nacięcie nie powiększało się i wtedy może być różnie...
a ja od dziś zaczynam masowanie tego miejsca i robię ćwiczenia kegla, więc może się uratuję jakoś
dobra, zmykam jakiś make-up zrobić i lecę do fryzjera. jak będę zadowolona, to się Wam pokażę, a jak nie, to dopiero jak odrosną włosy
A ja nie wiem ile mój maluszek waży, mierzy :-( Byłam umówiona na superprzemegausg na koniec września i być może do tego czasu już będę wyjechana za granicę i znów się nie dowiem :-( Trochę Wam zazdroszczę, ale cieszę się że z Waszymi Dzidźkami wszytsko w porządkuto mój w równym 26 ważył 890gram więc jeszcze mniejszy! ;-)
Czesc dziewczynki.
Ja tylko na momencik bo za 5 min musze leciec do pracy.
Tak czytam jaka wage maja wasze babaski i moj jakis malutki :-(. W 26 tyg i 3 dni wazyl 950 gram. Niby w normie ale Wasze jakies duze.
to mój w równym 26 ważył 890gram więc jeszcze mniejszy! ;-)
Jestes przepiekna ale sie usmiałam !!!!!Co do pęknięcia - ja myślę, że wolę nacięcie - zawsze masz pewność, że nie naruszy tyłka a z takiego pękniętego to potem ciężko "korzystać" :-)
Co do lewatywy - ja chyba instrukcję sobie przeczytam i zrobię sama Bo dla mnie to podobne uczucie przy kimś jak by mi poszło w czasie porodu. Poza tym myślę nad porodem w domu, więc mam ułatwione zadanie :-)
Co do pęknięcia - ja myślę, że wolę nacięcie - zawsze masz pewność, że nie naruszy tyłka a z takiego pękniętego to potem ciężko "korzystać" :-)
tak nawiasem mówiąc to się zaczynam tego porodu cholernie bać, zwłaszcza jak nie będzie wolnej sali 1-osobowej :/
Poród z osoba towarzyszącą, nie kosztuje nic, ale jak nie bedzie sali a inne położnice bedą rodzić i nie zezwolą zgody na obecnośc męża to (__)___)
Poród rodzinny, sala 1-osobowa to koszt 300 zł w tym wszystkie udogodnienia, prysznice, wanna, sako, taboret do rodzenia itp.
Co do lewatywy - ja chyba instrukcję sobie przeczytam i zrobię sama Bo dla mnie to podobne uczucie przy kimś jak by mi poszło w czasie porodu. Poza tym myślę nad porodem w domu, więc mam ułatwione zadanie :-)
Co do pęknięcia - ja myślę, że wolę nacięcie - zawsze masz pewność, że nie naruszy tyłka a z takiego pękniętego to potem ciężko "korzystać" :-)