reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ale jestem zła!! Byłam u optyka. Badanie kosztuje 40zł, soczewki 90zł, na miech!! Potem trzeba wymienić. Potem te wymiany są tańsze o wiele, ale jednak za 1ym razem trza nieźle wybulić. I co teraz.. Sama nie wiem. Muszę z Moim uzgodnić.

ja ci mowie ze pierwsze soczewki kup u optyka a potem na allegro !!! poza tym jak nie bedziesz w nich chodzila non stop to wystarcza na dluzej /chyba ze masz wrazliwe oczy to lepiej nie ryzykowac/
jesli dadza ci wybor firmy to kup Bausch&Lomb !! sa najlepsze i latwo je potem dokupic poza optykiem !! dobre tez sa J&J ACUVUE
SOCZEWKI B&L Soflens 59 / COMFORT !!!!!! (725437510) - Aukcje internetowe Allegro

lub

Soczewki J&J ACUVUE 2 8,7 6szt!!!!!!!!! (725438258) - Aukcje internetowe Allegro

tu masz w pudelku po 3 pary wiec nie ma co porownywac zaplacic 40 zl za 3 miesiace noszenia czy 90 za miesiac !!! a wierz mi to jest bardzo wygodne jak sie przyzwyczaisz !!

ze mną dzisiaj nie za dobrze... od rana strasznie mnie boli w dole brzucha z lewej strony-tylko przy chodzeniu i przy staniu.. teraz siedzę i jest okej, ale ból straszny, nawet lewej nogi nie da się podnieść :-( wziełam ok 10 nospe forte.. i nic... kurcze zadzwoniłabym do lekarza ale wtedy mi każe do szpitala sie położyć kurde... mały coś dziś cicho, chociaż jak mięsko kroiłam na gulasz to skakał :] chyba będzie rzeźnikiem hehe. Zrobię dziś placki po węgiersku mniam mniam.
Kurcze żeby mi to przeszło, nie wiem co robić..przecież nie moge siedzieć na dupie cały dzień jak tu tyle roboty w domu :/ :/

ja ci mowie ze pierwsze soczewki kup u optyka a potem na allegro !!! poza tym jak nie bedziesz w nich chodzila non stop to wystarcza na dluzej /chyba ze masz wrazliwe oczy to lepiej nie ryzykowac/
jesli dadza ci wybor firmy to kup Bausch&Lomb !! sa najlepsze i latwo je potem dokupic poza optykiem !! dobre tez sa J&J ACUVUE
SOCZEWKI B&L Soflens 59 / COMFORT !!!!!! (725437510) - Aukcje internetowe Allegro

lub

Soczewki J&J ACUVUE 2 8,7 6szt!!!!!!!!! (725438258) - Aukcje internetowe Allegro

tu masz w pudelku po 3 pary wiec nie ma co porownywac zaplacic 40 zl za 3 miesiace noszenia czy 90 za miesiac !!! a wierz mi to jest bardzo wygodne jak sie przyzwyczaisz !!
OK, dzięki za informacje:-) Ceny na tym allegro faktycznie super!

lub

mówisz,że to jest wygodne?? planuje kupno soczewek ale jakoś się nie mogę przekonać

lub

co do wady wzroku - ja tam dużej nie mam, lewe -1,7, prawe -0,7 dp. Okulary staram się zakładać tylko do samochodu /byłam kiedyś u niby dobrej okulistki, poleciła żeby starać się nie używać okularów, wtedy może wada się skorygować bo oko musi patrzeć "samo" i wtedy się coś tam rozluźnia w oku, a jak się patrzy przez okulary to oko nic nie robi tylko patrzy i ta siatkówka jest niby skurczona czy coś .."
i pytanie- słyszałyście że wada wzroku /czytałam że nawet niewielka" może być wskazaniem do cesarki ? podobno jak się rodzi naturalnie, to przy parciu jest taki wysiłek, że się nawet zmienia ciśnienie w gałce ocznej i w siatkówce-która może się odklejać.. tak coś słyszałam ale nie wiem czy to prawda hmmm

Mam artykuł o tym, ale wada musi być na prawdę duża aby było cc. Poza tym wszystko trzeba konsultować z ginką. Na pewno powie co i jak.

reklama
te "madre z pracy" to ja bym wszystkie widelcem zadziubala:tak: u mojego tez takie sa:tak:bezczenie proponuja sprzedaz ubranek uzywanych na dziecko mezowi mimo ze mnie wogole nie znaja... a niech on im tylko da kiedys syna na rece to obiadu przez tydzien nie dostanie;-)

ja juz wozek kupilam, bo jeszcze jak w ciazy nie bylam to wiedzialam jaki chce;-)i kupil mi tydzien temu dla swietego spokoju...

jej a z ta cytomegalia to cos groznego?? ja tych badan nie robilam... ale chyba sie wybiore na wlasna reke...tylko gdzie i jaki to koszt??:eek:

Ja po poronieniu pytalam to mi powiedzieli za badanie na cytomelagie 100zł,50 zł za IgG i 50 za IgM.

Z tego co ja wiem to jesli jest duza wada wzroku to lekarz wysyla do okulisty po decyzje,okulista wtedy pisze wskazanie czy trzeba robic cesarke czy mozna rodzic naturalnie.

Moj synus w 21 tyg i 1 dniu wazyl 485g:tak:wiec to jest dopiero waga:-)

Do góry