reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja nie noszę na co dzień okularów, dlatego za każdym razem zapominam gince powiedzieć, że jestem krótkowidzem. Nigdy większych problemów z oczami nie miałam prócz tej wady. Czyli schorzeń żadnych nie wykryto. Jak pójdę do badania teraz pod względem optyka o ile się zdecyduję, to mam iść z kartą ciąży by wpisali??

reklama
Ja nie noszę na co dzień okularów, dlatego za każdym razem zapominam gince powiedzieć, że jestem krótkowidzem. Nigdy większych problemów z oczami nie miałam prócz tej wady. Czyli schorzeń żadnych nie wykryto. Jak pójdę do badania teraz pod względem optyka o ile się zdecyduję, to mam iść z kartą ciąży by wpisali??

Nie, wystarczy tylko poprosić okulistę po badaniu o zaświadczenie dla ginekologa, gin wszystko w książeczkę wpisze sam :)

Jak pójdę do badania teraz pod względem optyka o ile się zdecyduję, to mam iść z kartą ciąży by wpisali??
Weź na wszelki wypadek. Zależy też gdzie idziesz do tego okulisty. Jeżeli do Vision Express, albo do podobnego salonu, to oni z reguły ograniczają się do badania komputerowego ostrości wzroku. Żeby dobrze pooglądać dno oka trzeba rozszerzyć źrenice, są do tego specjalne krople. Lepiej powiedz okulistce wcześniej, że zależy ci na konsultacji dla ginekologa. Acha, i nie jedź sama samochodem, bo jak mnie rozszerzyli źrenice, to przez 3 godziny wszystko mnie raziło.:cool2::cool2::cool2::cool2:

Cześć Dziewczynki!
Coś mi nie wychodzi zasiadanie do kompa w weekendy. No ale w sobotę jeździliśmy za komodą, a potem do mojej mamy na imieniny (plus maraton sportowy siatkówka i piłka nożna w tv). Natomiast wczoraj odwiedziny u teściów. Na szczęście już Was nadrobiłam:)
Co do cesarki przy wadzie wzroku to też słyszałam ,że to zależy przede wszystkim od stanu siatkówki a nie od ilości dioptrii. Też mam wadę wzroku, ale dalekowzroczność, nic mi ginka nie mówiła o okuliście, a cały czas chodzę w okularach (od 3r.ż.). Dzisiaj na wizycie podpytam o to.
U mnie rodzinka prawie w euforii, bo nareszcie mogą zobaczyć jak wyglądam zaokrąglona, bo tak to mogli pooglądać co najwyżej same kości:) Znowu przez ostatni miesiąc przytyłam prawie 4 kilo, to już jakieś 9 na plusie, ale w sumie na koniec 28 tyg. to chyba nie jest źle:)
Udało mi się dzisiaj zapisać do szkoły rodzenia, w następny czwartek idziemy na pierwsze zajęcia. Ciekawa jestem jak będzie. Powiem Wam, że ten poród to już robi się coraz bardziej realny:)

Georgina uwierz mi że im dalej tym gorzej-ja mam już 29 tydzień i z każdym dniem czuję się coraz bardziej jak słoniątko
O moj boze !!! Taz co ja mam powiedziec !!!!! ???? Z tym bebzonem juz mi plecy odpadaja normalnieeeeeeeeeeeeeee.Powoli mam juz dosyc ahhaha a jeszcze 3 miesiace oooo !!!
Juz jestem w 7 kratce :p ale jeszcze tyle do konca :-D

Szczerze jaki poród chciałybyście? Ja siłami natury choć prawdę mówiąc boję się bólu, tego, że będę męczyła się kilkanaście godzin. Ale to jednak najpiękniejszy dzień w życiu, to taki bieg na powitanie dzieciątka:) CC dobre tylko dlatego, że bólu by nie było. Mój wolałby abym miała siłami natury bo uniknęłabym blizny. Tylko to wiele od bobaska zależy, jak się ułoży.

Witam wszystkie słoniątka:-):-):-)
Ja dziś miałam straszny ranek.....w nocy jak zwykle często chodziłam siku ale o 6 jak się wysikałam to nie umiałam zasnąć bo cały czas mi się zdawało ze tak mi się chce siku że zaraz nie wytrzymam!!!! A jak poszłam to kilka kropel:wściekła/y::wściekła/y: Dobrze że jutro idę na badabia moczu, choć nic mnie nie szczypie ani nic....ale lepiaj sprawdzić:-)
Masz racje lepiej sprawdzic nie ma co !!!

I hip hip huraaaa ja tez juz w 7 kartce bym byla jak bym miala ten sam suwak :) Byle do konca :)

reklama
Do góry