reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
chodzilam do spesu do pani doktor Rybak, ale teraz jestem w Katowicach ze wzgledu na podejrzenia wad serca..juz je wykluczyli ale chyba tam zostane do konca...
rodzic chcialam w Spesie, ale niestety ze wzgledu na chemioterapie po ktorej jestem musze rodzic w szpitalu klinicznym z opieka onkologa...wiec chyba zostanie mi szpital na Kopernika...
a Ty?

moj Maz niestety nie jest taki narwany jak ja:tak: ja juz nakupowalam ciuszkow, butow, ubranek a`la mis:) a on na mnie krzyczy ze jak sie urodzi zobacze fajniejsze i bede chciala nowe:) pewnie ma racje ale nie umiem sie powstrzymac:-)

pocieszę Cię-nie jesteś sama:tak:ja póki nie kupowałam to było ok ale jak zaczęłam to strasznie się wciągnęłam i teraz z każdych zakupów jakąś pierdołkę przywożę

chodzilam do spesu do pani doktor Rybak, ale teraz jestem w Katowicach ze wzgledu na podejrzenia wad serca..juz je wykluczyli ale chyba tam zostane do konca...
rodzic chcialam w Spesie, ale niestety ze wzgledu na chemioterapie po ktorej jestem musze rodzic w szpitalu klinicznym z opieka onkologa...wiec chyba zostanie mi szpital na Kopernika...
a Ty?

moj Maz niestety nie jest taki narwany jak ja:tak: ja juz nakupowalam ciuszkow, butow, ubranek a`la mis:) a on na mnie krzyczy ze jak sie urodzi zobacze fajniejsze i bede chciala nowe:) pewnie ma racje ale nie umiem sie powstrzymac:-)

Ja bede rodzić w narutowiczu. Za tydz. mam usg i z racji tego ze mam zakazenie plodu cytomegalia jest podejrzenie ze do katowic tez mnie przeniosa choc mam nadzieje ze uda mi sie tego uniknac.
A moj małz dokladnie taki sam - wozka nie chce jeszcze kupic bo stwierdzil ze jeszcze 100 razy mi sie zmieni, ubranka ja kupuje bo on twierdzi ze niepotrzebne jeszcze . Ostatnio wyglosil mowe o tym ze wozek to dopiero na wiosne kupimy bo jakas madra z pracy powiedziala mu ze w zimie z niemowlakiem za pole sie nie wychodzi:laugh2: ale klocki lego to juz chce kupowac:eek:

Ja bede rodzić w narutowiczu. Za tydz. mam usg i z racji tego ze mam zakazenie plodu cytomegalia jest podejrzenie ze do katowic tez mnie przeniosa choc mam nadzieje ze uda mi sie tego uniknac.
A moj małz dokladnie taki sam - wozka nie chce jeszcze kupic bo stwierdzil ze jeszcze 100 razy mi sie zmieni, ubranka ja kupuje bo on twierdzi ze niepotrzebne jeszcze . Ostatnio wyglosil mowe o tym ze wozek to dopiero na wiosne kupimy bo jakas madra z pracy powiedziala mu ze w zimie z niemowlakiem za pole sie nie wychodzi:laugh2: ale klocki lego to juz chce kupowac:eek:

te "madre z pracy" to ja bym wszystkie widelcem zadziubala:tak: u mojego tez takie sa:tak:bezczenie proponuja sprzedaz ubranek uzywanych na dziecko mezowi mimo ze mnie wogole nie znaja... a niech on im tylko da kiedys syna na rece to obiadu przez tydzien nie dostanie;-)

ja juz wozek kupilam, bo jeszcze jak w ciazy nie bylam to wiedzialam jaki chce;-)i kupil mi tydzien temu dla swietego spokoju...

jej a z ta cytomegalia to cos groznego?? ja tych badan nie robilam... ale chyba sie wybiore na wlasna reke...tylko gdzie i jaki to koszt??:eek:

powiem Ci szczerze,że z wózkiem mam dylemat bo jakby na to nie patrzeć urodzimy w zimie i tak prawdę powiedziawszy gdzie będziemy chodzić w takim mrozie????

powiem Ci szczerze,że z wózkiem mam dylemat bo jakby na to nie patrzeć urodzimy w zimie i tak prawdę powiedziawszy gdzie będziemy chodzić w takim mrozie????

na mrozie moze nigdzie...ale np wyjscie na zakupy jak dziecko bedzie mialo miesiac...do autka potem w wozek i heja po galeriach:)
poza tym ja mam zamiar uzywac wozka w domu...jak bedzie sobie spal to wole miec go zawsze przy sobie w wozku niz w sypialni w lozeczku:)
i zawsze pobujac mozna:)

ja rowniez sie witam...dziewczynki czy nie macie z biegiem czasu coraz wiecej watpliwosci?? leze w lozku juz 3 miesiace, moj maz pracuje jezdzi na treningi, a ja siedze w czterech scianach i wymiotuje telewizorem komputerem i wszystkim, ludzie w domu mnie draznia chyba za czesto ich widze...zazdroszcze mu najzwyczajnije w swiecie bo mam wrazenie w wszystko mnie omija...
w dodatku przeraza mnie staly przyrost wagi..we wszystkim jest mi brzydko i mam wrazenie ze kazdy patrzy na mnie z obrzydzeniem...
Synus wielki i mam obawy zwiazane z porodem...na ostatnim usg wazyl juz 650gram a bylam dopiero w 23 tydodniu...
chcialabym miec go juz przy sobie i wsiadac z nim w auto jezdzic na basen na gimnastyke dla matki z dzieckiem..
bo w domu mozna zeswirowac...:-(

Nie jest wielki, ta waga się w normie mieści ,w 23 tyg, mój wazył 680 nie wiem skąd te obawy o wielkosc malucha, lekarz powinien uprzedzić, że przyrost jest w normie

Ale jestem zła!! Byłam u optyka. Badanie kosztuje 40zł, soczewki 90zł, na miech!! Potem trzeba wymienić. Potem te wymiany są tańsze o wiele, ale jednak za 1ym razem trza nieźle wybulić. I co teraz.. Sama nie wiem. Muszę z Moim uzgodnić.

Nie jest wielki, ta waga się w normie mieści ,w 23 tyg, mój wazył 680 nie wiem skąd te obawy o wielkosc malucha, lekarz powinien uprzedzić, że przyrost jest w normie
obawy mam nie przed duzym przyrostem wagi dziecka, choc ta waga wg opisu w usg byla na 25 tydz...moje obawy zwiazene sa raczej z samym porodem duzego dziecka;-)
jak ono sie wydostanie takie duze:tak:

reklama
Do góry