blizniaki2000
Fanka BB :)
my tez robimy ta sałatkę i u nas mówią na nią "gyros"
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mopku, dzięki za odzew, kiedys spróbuję zrobić.
Na arzie zrobiłam przepis Tygryska z brokułami i przyznaję ze gościom smakowało, zrobiła też inną z brokułami, koleżanka mi podała przepis i placuszki z piersi drobiowych, wszystko super, podaje przepisy.
Sałatka brokułowo-pieczarkowa
- pogotowany chwilkę brokuł,
- podsmażone w paseczki pieczarki,
- czerwona cebulka w kosteczkę
Składniki wrzucami do miski, pieprzymy i dajemy majonez, i gotowe, wydawało mi sie ze to bedzie nie jadalne, ale przyznaję ze całkiem dobre i mam zażyczyła sobie żeby zrobic na swięta.
Placuszki z piersi kurczaka:
- podwójna pierś kurczaka,
- starty żółty ser,
- 2-3 jajka,
- łyżka majonezu,
- łyżka mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki mąki pszennej
Piersi kroimi w kosteczkę, wrzucami do miski, posypujemy przyprawami, ajkei kto lubi, dodajemy wszystkei składniki i mieszamy, kładziemy łyżką małe placuszki na rozgrzaną patelnie i smażymy na złoto
Przepis zerżnęłąm z jakiegoś miesiąca na bb, bardzo mi smakuje, proste i szybkie, kiedys znałam ten przepis tylko ze on był z pieczrakami i papryką, ale nie barzdo chłopakom smakowało, z samym serem sie zajadają
też mnie to nurtowałoMam jeszcze jedno pytanko.... Czym się różni żurek od barszczu białego???