reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

grudniówki kulinarnie !!!

Anka34 robie podobna salatke tylko oddaje jeszcze troche czosnku i przypraw normalnie miod w gebie hehehe moja ulubiona w sumie wszystkie ktore maja w sobie ananasa :-):-D

reklama
To teraz moja sałatka:)

1 puszka ananasa
2 piersi nieduże z kurczaka
zielona pietruszka
majonez

Ananasa kroimy w trójkąciki (bo ja kupuję w plastrach), sok odlewamy do szklaneczki. Piersi podsmażamy, a następnie dolewamy na patelnię ten sok z ananasa i chwilę pod przykryciem dusimy. Kurczaka kroimy w kosteczkę, mieszamy z ananasem, dodajemy zieloną pietruszkę i majonez żeby to wszystko zespolić:) Pycha:)

aaa jeszcze jedna prościutka mi się przypomniała:) normalnie 5 min i gotowa:)

puszka czerwonej fasoli
puszka ananasa
kostka żółtego sera
majonez

Ser ścieramy na grubych oczkach, ananasa kroimy w trójkąciki malutkie dosypujemy do tego czerwoną fasolę i łączymy majonezem:)

Taka prosta sałatka makaronowa, dodaję co akurat mam pod ręką

- ugotowany aldente makaron świderki lub muszelki,
- 5 jajek na twardo,
- kukurydza,
- 3 pomidorki,
- ogórek,
- papryka,
- szyneczka konserwowa,
- majonez + jogurt naturalny,
- sól, pieprz do smaku.

Agawar szybciutka sałatka dla Ciebie...tylko nie wiem czy lubisz tuńczyka i na słodko...ale polecam jest pycha..

Sałatka z tuńczyka
2 puszki tuńczyka w sosie własnym ( jak będzie w oleju to tez sie nic nie stanie)
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
garść rodzynek
majonez

Z jednej puszki odlać sos a drugą w całości wlac do miski. dodac kukurydze i pokrojonego w kostkę ananasa, do tego wczesniej sparzone rodzynki. Dodac majonezu do smaku.

SMACZNEGO

Anka34 dziękuję, na pewno jutro zrobię bo już mi slinka cieknie!!!:eek:

To ja tez coś podrzucam:-)

1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasoli białej
1 puszka kukurydzy
4-5 jajek na twardo
średnia pora
majonez
sól, pieprz

Jajka ugotowac na twardo, pokroic grubo, pore pokroic w talarki i ze wszystkim wymieszac.Dodac majonez zeby wszystko zespolić:-)

i jeszcze jedna:-) mojego męża:-)

8 ziemniaków
4 jajka
30dag zółtego sera
szczypiorek lub pora
majonez
sol, pieprz

Ziemniaki ugotowac w mundurkach. Gdy ostygną obrac i pokroic w grubą kostke. Jajka na twardo tez pokroic w gruba kostkę. Ser zetrzec na tarce na grubych oczkach, dodac szczypiorek lub pore, wszystko wymieszac z majonezem az sie zklei.

Anka34 robie podobna salatke tylko oddaje jeszcze troche czosnku i przypraw normalnie miod w gebie hehehe moja ulubiona w sumie wszystkie ktore maja w sobie ananasa :-):-D

Ja tez uwielbiam te wszystkie z ananasem, ale czosnku to nie próbowałam tam dawać...ciekawe jak smakuje z tymi słodkimi ananasami i rodzynkami.
A ile dajesz czosnku i jakie przyprawy?

reklama
To jak tak poszalałyśmy z tymi sałatkami to ja jeszcze ulubioną sałatke mojego synka.
Ja ja nazywam pyrczana. Czyli od naszej poznańskiej pyry.

5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
5 jajek na twardo
pęczek dymki ( lub szczypior + cebula - tak na oko jak kto lubi pikatnie, bo cebula dość ostra)
majonez + joguirt

Ziemniaki kroimy w gruba kostke ok 1 cm, jajka w małą kosteczkę, dymke też dośc drobno. Majonez łączymy pół na pół z jogurtem naturalnym i przyprawiamy ten sos solą pieprzem i papryka słodką. Sosem zalewamy pokrojonme wczesniej produkty.
Pycha...

Do góry