reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

grudniówki kulinarnie !!!

Anka34 robie podobna salatke tylko oddaje jeszcze troche czosnku i przypraw normalnie miod w gebie hehehe moja ulubiona w sumie wszystkie ktore maja w sobie ananasa :-):-D

reklama
To teraz moja sałatka:)

1 puszka ananasa
2 piersi nieduże z kurczaka
zielona pietruszka
majonez

Ananasa kroimy w trójkąciki (bo ja kupuję w plastrach), sok odlewamy do szklaneczki. Piersi podsmażamy, a następnie dolewamy na patelnię ten sok z ananasa i chwilę pod przykryciem dusimy. Kurczaka kroimy w kosteczkę, mieszamy z ananasem, dodajemy zieloną pietruszkę i majonez żeby to wszystko zespolić:) Pycha:)

aaa jeszcze jedna prościutka mi się przypomniała:) normalnie 5 min i gotowa:)

puszka czerwonej fasoli
puszka ananasa
kostka żółtego sera
majonez

Ser ścieramy na grubych oczkach, ananasa kroimy w trójkąciki malutkie dosypujemy do tego czerwoną fasolę i łączymy majonezem:)

Taka prosta sałatka makaronowa, dodaję co akurat mam pod ręką

- ugotowany aldente makaron świderki lub muszelki,
- 5 jajek na twardo,
- kukurydza,
- 3 pomidorki,
- ogórek,
- papryka,
- szyneczka konserwowa,
- majonez + jogurt naturalny,
- sól, pieprz do smaku.

Agawar szybciutka sałatka dla Ciebie...tylko nie wiem czy lubisz tuńczyka i na słodko...ale polecam jest pycha..

Sałatka z tuńczyka
2 puszki tuńczyka w sosie własnym ( jak będzie w oleju to tez sie nic nie stanie)
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
garść rodzynek
majonez

Z jednej puszki odlać sos a drugą w całości wlac do miski. dodac kukurydze i pokrojonego w kostkę ananasa, do tego wczesniej sparzone rodzynki. Dodac majonezu do smaku.

SMACZNEGO

Anka34 dziękuję, na pewno jutro zrobię bo już mi slinka cieknie!!!:eek:

To ja tez coś podrzucam:-)

1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasoli białej
1 puszka kukurydzy
4-5 jajek na twardo
średnia pora
majonez
sól, pieprz

Jajka ugotowac na twardo, pokroic grubo, pore pokroic w talarki i ze wszystkim wymieszac.Dodac majonez zeby wszystko zespolić:-)

i jeszcze jedna:-) mojego męża:-)

8 ziemniaków
4 jajka
30dag zółtego sera
szczypiorek lub pora
majonez
sol, pieprz

Ziemniaki ugotowac w mundurkach. Gdy ostygną obrac i pokroic w grubą kostke. Jajka na twardo tez pokroic w gruba kostkę. Ser zetrzec na tarce na grubych oczkach, dodac szczypiorek lub pore, wszystko wymieszac z majonezem az sie zklei.

Anka34 robie podobna salatke tylko oddaje jeszcze troche czosnku i przypraw normalnie miod w gebie hehehe moja ulubiona w sumie wszystkie ktore maja w sobie ananasa :-):-D

Ja tez uwielbiam te wszystkie z ananasem, ale czosnku to nie próbowałam tam dawać...ciekawe jak smakuje z tymi słodkimi ananasami i rodzynkami.
A ile dajesz czosnku i jakie przyprawy?

reklama
To jak tak poszalałyśmy z tymi sałatkami to ja jeszcze ulubioną sałatke mojego synka.
Ja ja nazywam pyrczana. Czyli od naszej poznańskiej pyry.

5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
5 jajek na twardo
pęczek dymki ( lub szczypior + cebula - tak na oko jak kto lubi pikatnie, bo cebula dość ostra)
majonez + joguirt

Ziemniaki kroimy w gruba kostke ok 1 cm, jajka w małą kosteczkę, dymke też dośc drobno. Majonez łączymy pół na pół z jogurtem naturalnym i przyprawiamy ten sos solą pieprzem i papryka słodką. Sosem zalewamy pokrojonme wczesniej produkty.
Pycha...

Do góry