reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

reklama
W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd i już poprawiam post. Dziękuję za zwrócenie uwagi 🙂
Nie szkodzi :) poprawiłam, bo to może być dość istotna informacja :)
Ogólnie przy duphastonie można badać proga, przy luteinie nie ma sensu - bo wyjdzie nierzetelnie, dalej nie wiadomo będzie ile jest z luteiny a ile to nasz naturalny

Ja to mam rozjazd bo według aplikacji do tej pory i według OM termin miałam na 02.12 i tygodniowo 11+4. Dzisiaj po prenatalnych 12+1 i termin na 27.11.

Bardziej wiarygodny jest termin i wiek ciazy z USG? ;)

Nie szkodzi :) poprawiłam, bo to może być dość istotna informacja :)
Ogólnie przy duphastonie można badać proga, przy luteinie nie ma sensu - bo wyjdzie nierzetelnie, dalej nie wiadomo będzie ile jest z luteiny a ile to nasz naturalny
Nie wiem dlaczego miałam tak zakodowane w głowie 🤷🏻‍♀️ może przez to że po dupku źle się czułam i poprosiłam o zmianę na coś innego, i wtedy dostałam luteinę.
Musimy się poprawiać 🙂 chyba zależy nam wszystkim na tym by był tu same rzetelne informacje ☺️

Ja to mam rozjazd bo według aplikacji do tej pory i według OM termin miałam na 02.12 i tygodniowo 11+4. Dzisiaj po prenatalnych 12+1 i termin na 27.11.

O moja przyjaciółka według USG też ma na 27 listopada ☺️
A miesiączki masz regularne?

Z tego co pamiętam jak rozjazd na USG jest większy niż 5 dni to wtedy przyjmuje się te z USG, a jak mniejszy to zostaje się przy OM.

Dziewczyny a nie macie numerów prywatnych do waszych lekarzy prowadzących? U mnie pani doktor odrazu dała komórkę do niej i mówiła że jakiekolwiek plamienie dzwonić to mi zorganizuje wizytę albo w szpitalu u niej albo prywatnie dodatkowo przyjedzie. Szokuje mnie że musicie szukać terminu do przypadkowych ginekologów.
Ja zapomnialam wziąć numeru od gin . Bo to nowa gin jest. Na nastepnej wizycie wezne numer bede spokojniejsza.

reklama
Czyli między 27.11 a 02.12 jest 5 dni, czyli mogę uznać że jestem w skończonym 12 tygodniu?
Między 11+4 a 12+1 są 4 dni różnicy :) Ja bym pytała lekarza prowadzącego, ja mam rozjazd o 3 dni i pani doktor mówiła że zostajemy przy dacie z OM. Na wcześniejszych USG nie wyszła ci różnica? Podobno najbardziej wiarygodny jest termin z USG do 10 tygodnia.

Do góry