blanny
Fanka BB :)
Na NFZ. Prowadziłam pierwsza prywatnie najpierw u jednego lekarza, potem w innym miejscu u innego (przeprowadzka), druga prywatnie, ale przeszłam na NFZ, jak trafiłam do szpitala. I teraz też się tam przy szpitalu zapisałam. Genialna opieka. Wszystko na tip top. Wszystkie badania, USG długo i dokładnie wszystko mierzone. Do tego w poprzedniej ciąży pod koniec ciąży co tydzień mi USG robiono. Wyłapano późne zahamowanie wzrastania płodu i małowodzie. Bardzo byłam zadowolona z opieki. I teraz właśnie też zamierzam tam prowadzić.Dołączam do Was, mam nadzieję, że na dłużej dzisiaj 8+0 tydzień ciąży, według ostatniej wizyty termin porodu 18.12.2024. W zeszłym tygodniu widziałam już bijace serduszko i maluch miał niecałe 4 mm. Kolejna wizyta 07.05.
Z objawów ciążowych mam senność, zmęczenie i lekkie zaparcia. Poza tym czuje się dobrze.
Prowadzicie ciąże prywatnie czy na nfz?
Co prawda moja pani doktor już nie przyjmuje (jest tylko na oddziale), ale zapisałam się do innej, która mi przydzielono. Wygooglałam ją na znanym lekarzu i też ma same super opinie.
Prywatnie nie czułam się tak zaopiekowana, jak na NFZ przy szpitalu.