reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

Wracajac do porodow to pierwszy mialam naturalny w 28tygodniu ale rodzilam martwe dziecko . 2 lata temu mialam cesarkę ze względu na historię i brak j postepu porodu .
Mam nadzieję ze teraz uda sie naturalnie urodzic . Bo cesarkę wspominam tragicznie.. znieczulenie puscilo jak mnie czyscili 🫣🤬

reklama
Ja np. nie mam ustalonego terminu porodu, bo lekarz powiedział, że najlepiej będzie to zrobić na prenatalnych. Wynika to z dużej różnicy tc między om a USG.
W ogóle to mam jakieś niedobre przeczucia, albo lekarz nie mówi mi wszystkiego. Nie założył mi karty ciąży, wizyty mam bardzo często (w poprzedniej ciąży 1x msc) i tak widać, że nie do końca mu się wszystko podoba. Ale może doszukuje się za bardzo

Ja np. nie mam ustalonego terminu porodu, bo lekarz powiedział, że najlepiej będzie to zrobić na prenatalnych. Wynika to z dużej różnicy tc między om a USG.
W ogóle to mam jakieś niedobre przeczucia, albo lekarz nie mówi mi wszystkiego. Nie założył mi karty ciąży, wizyty mam bardzo często (w poprzedniej ciąży 1x msc) i tak widać, że nie do końca mu się wszystko podoba. Ale może doszukuje się za bardzo
Jak dużą masz różnicę?

Jaka jest różnica? Z córką miałam prawie tydzień różnic, ale później wszystko się wyrównało. Pytanie też, kiedy masz owulację? U mnie okazało się, że dopiero 18-19dc przy cyklach 28/29.

Z takich objawów u mnie ból piersi, mdli mnie coś dzisiaj, do tego zmęczenie mega. Chociaż to ostatnie to może też dlatego że mam dwójkę ruchliwych dzieciaków, plus dopiero co się wprowadziliśmy do kupionego domu i teraz jeszcze się urządzamy, coś kupujemy i przewozimy i dużo załatwiania papierkowych spraw

Jak dużą masz różnicę?

Jaka jest różnica? Z córką miałam prawie tydzień różnic, ale później wszystko się wyrównało. Pytanie też, kiedy masz owulację? U mnie okazało się, że dopiero 18-19dc przy cyklach 28/29.
Różnica to 2tyg i 4 dni, przy czym nie martwiłabym się tym aż tak, gdyby nie fakt, że wg mnie ta ciąża powinna być o 10 dni starsza i sama byłam w szoku jak mi powiedział na 1 wizycie, że to dopiero 5tc.
Ja od września miałam cykle regularne 31-33 dni, pierwszy pozytywny blady test wyszedł tydzień po spodziewanej miesiączce, beta 39. To mi się jak najbardziej zgadzało z moimi obserwacjami dotyczącymi owulacji, ale to co lekarz zobaczył na USG mnie trochę zszokowało.

Ja byłam pierwszy raz u lekarza jak miałam 5t6d i też nie dostalam karty ciazy, pytałam tutaj na forum i też sporo dziewczyn napisało że też nie dostało i że ponoć dopiero wypisują jak usłyszą serduszko, w poprzedniej ciazy też chodziłam co miesiąc a obecnie to odstęp 3 tygodnie między jedna a druga, z tego co zauważyłam to sporo dziewczyn pisało że ma za 2 albo za 3 tygodnie następna, teraz wizytę mam we wtorek i będzie to 8t6d

Ja byłam pierwszy raz u lekarza jak miałam 5t6d i też nie dostalam karty ciazy, pytałam tutaj na forum i też sporo dziewczyn napisało że też nie dostało i że ponoć dopiero wypisują jak usłyszą serduszko, w poprzedniej ciazy też chodziłam co miesiąc a obecnie to odstęp 3 tygodnie między jedna a druga, z tego co zauważyłam to sporo dziewczyn pisało że ma za 2 albo za 3 tygodnie następna, teraz wizytę mam we wtorek i będzie to 8t6d
Ja w każdej poprzedniej ciąży dostawałam kartę dopiero w 8 tygodniu🤷‍♀️
A do tego czasi wizyty miałam co 2 tygodnie.

reklama
Ja w każdej poprzedniej ciąży dostawałam kartę dopiero w 8 tygodniu🤷‍♀️
A do tego czasi wizyty miałam co 2 tygodnie.
Ja w poprzedniej miałam założona na pierwszej wizycie to był jakiś 6tc, i chodziłam do tej samej lekarki co teraz, z początku mega się martwiłam że może coś jest nie tak bo bardzo szybko mnie załatwiła, ale dostałam zwolnienie pęcherzyk był i tak myślę że może chciala szybciej mnie załatwić bo przyszło sporo nie umówionych pacjentek i miała opóźnienie

Do góry