reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

Moja nie cierpiała jeździć autem, a do rodziców i teściów mamy 100km 🙄 dopiero na autostradzie (czyli po ok 20min jazdy) zasypiała. Z czasem jej się poprawiło, ale teraz to ją po prostu można czymś zająć. W zeszłym roku jechaliśmy 10h do Włoch i dała radę 😁

reklama
Moja nie cierpiała jeździć autem, a do rodziców i teściów mamy 100km 🙄 dopiero na autostradzie (czyli po ok 20min jazdy) zasypiała. Z czasem jej się poprawiło, ale teraz to ją po prostu można czymś zająć. W zeszłym roku jechaliśmy 10h do Włoch i dała radę 😁
Mój syn na pewno by nie dojechał 10h do Włoch 🤦🏻‍♀️
Ja mam do rodziców 600 km, do teściów niecałe 100. Także też fajnie 🤣 Przez pierwsze pół roku do teściów pojechaliśmy raz 🤣
A do rodziców nie jechałam jeszcze wcale autem od kiedy syn się urodził 🤣🤣 lecieliśmy kilka razy samolotem w ta i z powrotem i 2 razy jechaliśmy pociągiem 🤣

Moje dzieci za to wszystkie uwielbiały jeździć samochodem nigdy nie miałam z nimi żadnego problemu jeżeli chodzi o jazdę autem.

Zależy jaki egzemplarz się trafi 😂 a tak poważnie zobaczysz jak Ci będzie w roli mamy. Moja bratowa jest super mamą, ale mówi że nie czuję tego jak ja i jak zdecyduje się na kolejne dziecko to tylko i wyłącznie zrobi to dla swoje córki. Ona nie ma potrzeby posiadania więcej dzieci, trochę rozjeżdżają się w tej kwestii z bratem, no ale cóż to zawsze ma kobiecie jest większa odpowiedzialność, więc ona powinna mieć ostatniej zdanie 🙂

A co do bliźniaków. Przedstawiłam swoje wyniki przyrostu i progesteronu dziewczyna z kreskę, one popatrzyły i mówią że z tego mogą być bliźniaki 🙈 najlepsze jest to że ja często miewam podwoje owulację i po ich słowach byłam taka zmieszana. No bo tak z jednej strony fajnie będzie spełnione marzenie o 3, a z drugiej jeszcze większy strach o ciążę. No i jak znalazł się tylko jedne dzidziutek to w sumie chyba się bardziej ucieszyłam 🙂
właśnie dlatego na nic się nie nastawiam 😃😃 jestem otwarta na to co przyniesie los 😂

Aj widzicie jakie różne te dzieciaczki. Mój synek uwielbiam jeździć autem od samego początku a córcia od razu marudzi, że jej niedobrze i kiedy dojedziemy...na szczęście jest w stanie zasnąć na jakiś czas dzięki czemu wchodzę w grę jakieś dłuższe podroże.

Ja zawsze myślałam, że będę miała dwoje dzieci😁chociaż ostatnio na myśl o tym że już nigdy nie będę miała takiego maleństwa przykro mi bylo😅no i bach..jest 🙂 dzieciaczki sie cieszą, ja też ale tak jak lubiłam chodizc w poprzednich ciążach tak tutaj wolałbym już mieć dzidziulka od razu przy sobie🤪

Dziewczynki a jak u Was ze wspolzyciem? Bo my od pozytywnego testu nie wspozylismy bo lekarz na początku mówił, żeby się wstrzymać a teraz na wizycie zapomniałam zapytać 😅 nie mam żadnych plamień ani nic i trochę mnie korci🤪 a wy jak tam?

Aj widzicie jakie różne te dzieciaczki. Mój synek uwielbiam jeździć autem od samego początku a córcia od razu marudzi, że jej niedobrze i kiedy dojedziemy...na szczęście jest w stanie zasnąć na jakiś czas dzięki czemu wchodzę w grę jakieś dłuższe podroże.

Ja zawsze myślałam, że będę miała dwoje dzieci😁chociaż ostatnio na myśl o tym że już nigdy nie będę miała takiego maleństwa przykro mi bylo😅no i bach..jest 🙂 dzieciaczki sie cieszą, ja też ale tak jak lubiłam chodizc w poprzednich ciążach tak tutaj wolałbym już mieć dzidziulka od razu przy sobie🤪

Dziewczynki a jak u Was ze wspolzyciem? Bo my od pozytywnego testu nie wspozylismy bo lekarz na początku mówił, żeby się wstrzymać a teraz na wizycie zapomniałam zapytać 😅 nie mam żadnych plamień ani nic i trochę mnie korci🤪 a wy jak tam?
Pierwszy trymestr zakazane ze wzgledu na to że to ciąża wysokiego ryzyka :)

My nie wspolzyjemy od pozytywnego testu, bo plamilam, okazało się, ze mam nadżerkę i to prawdopodobnie z niej, bralam progesteron, potem dr kazała odstawić, a teraz znowu mam co i rusz różowe plamienia. 🤷🏻‍♀️ Także na razie u nas posucha. 🙃

Jest ale bardzo rzadko. Od pozytywu było kilka razy, ale to za sprawą mojego libido. No i jeszcze ta nieszczęsna luteina 🤷🏻‍♀️ może gdy przestanę ją aplikować wrócimy do normalności.

Ja przez mdłości to nie mam na nic ochoty.... mimo, że poza ciążą to jak nastolatkowie 😜🤭

Też macie dużo śluzu? Ja dzisiaj poczułam, że poleciało, od razu schiza czy to krew, a to po prostu dużo śluzu... wczoraj też miałam taką sytuację...

reklama
Ja tez się przywitam. Termin z ostatniej miesiączki na 25.12.2024. Bete robiłam chyba z 3 razy :) 17 maja mam wizytę na Usg genetyczne doczekać się nie mogę. W 6 tygodniu biło serduszko 114 na minutę wszystko w normie :)

Do góry