reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

reklama
Ja mam wizytę dopiero 27.05 w urodziny mojej mamy i wtedy będę w 9 tygodniu. Dzisiaj dużo lepiej się czuję. Wczoraj mnie tak od rana mdliło a dzisiaj od południa ale to krótko. Zmęczenie nadal mega, nieraz się muszę zmusić żeby coś zrobić. Jak dzieciaki mam po przedszkolu to niezły sajgon, nie idzie normalnie odpocząć, chodzą i marudzą, co chwilę coś, narzekają, skarżą na siebie, płacze i lamenty-juz dosyć czasami mam

A tak z ciekawości, ile płacicie za wizyty prywatne? Ja 340zl i w tym mam badania w cenie.
300 zł za badanie z usg, badania laboratoryjne płacę osobno,
Ogółem teraz mam kolejną wizytę na nfz to liczę, że zrezygnuje z prywatnych wizyt bo ostatnio nie byłam zadowolona z prywatnej wizyty - lekarka mało mówiła i szybko przeprowadziła badanie. Poza ginekologiem muszę odwiedzać endokrynologa (mam pcos i hashimoto) oraz po krzywej cukrowej mam konsultacje u diabetologa.

Cześć Dziewczyny, pozwoliłam sobie dołączyć ze względu na nurtujące mnie pytanie, niejeden test Pink wykazał że jestem w ciąży, wg aplikacji 5+3 jednak byłam dziś u lekarza i niestety nie widział w macicy nic, są dwie opcje albo jest zbyt wcześnie (mam długie cykle 32/33 dni) albo ciąża pozamaciczna. Czy któraś z Was też tak miała że w 5 tyg nie był jeszcze widoczny pęcherzyk ciążowy? Staram się nie nakręcać ale myślę że doskonale mnie rozumiecie jaki to stres 😣

Cześć Dziewczyny, pozwoliłam sobie dołączyć ze względu na nurtujące mnie pytanie, niejeden test Pink wykazał że jestem w ciąży, wg aplikacji 5+3 jednak byłam dziś u lekarza i niestety nie widział w macicy nic, są dwie opcje albo jest zbyt wcześnie (mam długie cykle 32/33 dni) albo ciąża pozamaciczna. Czy któraś z Was też tak miała że w 5 tyg nie był jeszcze widoczny pęcherzyk ciążowy? Staram się nie nakręcać ale myślę że doskonale mnie rozumiecie jaki to stres 😣
Zdecydowanie za wcześnie poszłaś, jak masz wątpliwości to zrób przyrost bety i będziesz miała pewność

To sprawdzisz wartość bety jaka masz i zobaczysz czy przyrost prawidłowy czy nie i będziesz wtedy na 100% wiedziala czy jest ok czy cp, ja byłam pierwszy raz u gin w 5t6d wtedy betę miałam koło 20tys ( moje cykle to 23 dni) i było widać sam pęcherzyk

To sprawdzisz wartość bety jaka masz i zobaczysz czy przyrost prawidłowy czy nie i będziesz wtedy na 100% wiedziala czy jest ok czy cp, ja byłam pierwszy raz u gin w 5t6d wtedy betę miałam koło 20tys ( moje cykle to 23 dni) i było widać sam pęcherzyk
Ok dzięki! Musze uzbroić się w cierpliwość

reklama
Do góry