reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

To nie jest kwestia aktywności, ale atmosfery i zwracania się do siebie 🤷‍♀️
Nie mówię, że nie ma tam fajnych babeczek, bo są i to wiem z pierwszej ręki 😉 😊
Ale "ogólny" duch na jaki trafiłam dowiedziawszy się o zmianie mojego terminu na początek stycznia był po prostu straszny 😖 może teraz się coś zmieniło, ale ja już sprawdzać nie zamierzam 🤷‍♀️
nawet wiem chyba o którą sytuację chodzi. Standardowo jest tam ciszej, ale stabilnie. To była jednorazowa sytuacja 🙂 tzn. jedną z dziewczyn trochę poniosło, ale chyba się uspokoiła, zrozumiała błąd.

reklama
O matko, już myślałam, ze nie nadrobię tego dzisiejszego forum 😂

Byłam dziś na wizycie u mojej doktor prowadzącej i kazała mi( tak jak Wy) absolutnie się nie przejmować tym ryzykiem przedwczesnego porodu, bo wcale nie jesy yakie wielkie( dla przypomnienia wyszło mi 1:154)
Dodatkowo dostałam przyzwolenie na odstawienie luteiny, co jest dla mnie zbawieniem, bo już naprawdę miałam serdecznie dość tego codziennego aplikowania jej 🙄

A w kwestii wyjazdów na l4, polecam Wam grupe na fb Matki kontra ZUS - tam jest mnóstwo info o kontrolach i dziewczyny opisują przeróżne sytuacje z naszym wspaniałym ZUSem w roli głównej.

Co do objawów to chwaliłam się ostatnio, ze mdłości mi przeszły, a od 2 dni męczą mnie takie migreny, ze szok.. ale to chyba od pogody.

Dziewczyny, krótka piłka!
Robimy listę wszystkich udzielających się dziewczyn, tych, które chcą jeszcze dołączyć i zakładamy niedługo grupę prywatną 😊
Poniżej lista uczestniczek. Listę zrobiłam na bazie moich ostatnich powiadomień, także na pewno dużo z Was jeszcze tu brakuje. Z góry przepraszam, ale ciężko zapamiętać wszystkie nazwy 😅 Ja nie piszę się na założycielkę grupy, ale może lista nas zmotywuje do działania? 😉Można ją kopiować! Zgłaszajcie się, jeśli nie ma Was na liście 😊 Mam nadzieję, że nie wstawiłam tu jakiejś przypadkowej użytkowniczki forum 🤣

Lista użytkowników (kolejność przypadkowa):
@MartaMarkry
@Strzyga_
@Purrfect
@Hejcia
@anulaa_89
@MałaMi 2022
@natusia.mamusia86
@marsi89
@Carmen_87
@Roksi2810
@Blanca86
@Blondynka w sieci
@ka.an92
@Karola z nadzieją
@7grudnia
@nikola1512
@Karolcia105
@Cleo92
@Mamafasolki
@Coronita
@Bibi80
@honeypie58
@Blackoliwka
@Marcowa22
@Aurora84
@Sentosa
@Diaanaa
@Agnesco
@Renjja
@AgataG21
@Magdalena_xx
@Bebet
@Malka_91
@Edka88
@Nantes
@Hol-inka
@gigian
@Takalenka
@Poplątana9
@Aniaaa_022
@pannadarianna
@Olka92
@panna_anna
@MartaŁ
@Majka2022
@Migot_ka
@Margeritka28
@Monia_91
a ja ? Mogę prosić o dorzucenie do listu ? 😉 Co prawda jestem trochę styczniówką no z USG termin na 2.01. Aleee wg OM 30.12 🙂

jestem przypadkiem i wiem o co chodzi bo świeżo urodziłam w styczniu, też mam rh- i podają immunoglobulinę wtedy zapobiegawczo aby się nie wytworzyły przeciwciała. Nie pytają jaka tata ma grupę, pi wyniku mamy dają 😊
Po porodzie tak, ale nie stosują profilaktyki srodciazowej :)

No tak będzie, zobaczysz 🙈🙈🙈

Ja się bronię przed nią rękami i nogami, widuje ją w sklepach na półkach, ale odwracam się, żeby na mnie nie patrzyła, bo zawsze krzyczy " weź mnie weź! Taka jestem słodziutka i pyszna i tak uwielbiasz mnie jeść łyżeczką na raz" więc omijam jak tylko mogę 🙈

Cudowne wiadomości ❤️❤️❤️ musi być dobrze! Kiedy idziesz na wizytę kontrolna??
W poniedziałek 😊

Ale czego potrzebujesz? 😁
Mogę Ci polecisz i wszystkim Wam w sumie jeżeli chodzi o drogeryjne produkty to podkład Eveline better than skin, no mówię Wam nie ma lepszego! Używam go na sobie od kiedy ttylko się pojawił i jest sztos. W ogóle ostatnio marka Eveline mnie tak zaskoczyła pozytywnie, że ja Teraz prakrycznie na codzień się maluję tylko tą marka 😁 korektory są super, eyeliner precise brush liner najlepszy jaki w życiu miałam dla siebie (podobny do słynnego eyelinera z Kat von d), tusz do rzęs z Eveline z taką mega malutka szczoteczką, puder mineralny Variete, puder rozświetlający też z serii Variete, i kredki do brwi mają super 😁
Rozświetlacz polecam z Sensique albo my secret. A cienie to ostatnio katuje Affect
Zgadzam się odnośnie Eveline! Używam Wonder match i to jest dla najlepszy podkład ever! a używałam fluidów z różnych półek cenowych. Automatyczna kredka Eveline do brwi też mega! Jednak tusze z Eveline zdradziłam ostatnio z lash sensational z maybelline i wow! Dawno nie byłam tak zadowolona z rzęs.
A jestem, przepraszam 😂
hehe, to jesteś już dwa razy, bo dopisałam Cię zanim doczytałam tę wiadomość 🤣

no to się zaczynaja zachcianki 🤣
Jestem ciekawa co jutro dziewczyny wymyślicie do jedzenia 🤤

Dziś robiłam naleśniki na obiad z nutellą i z musem jabłkowym 🤤 potem się zjadło nektarynki , brzoskwinie z puszki i loda oblanego białą czekoladą 😋 myślałam że dziś pekne 🤣

A wiecie jakiego mam smaka na mizerię 🙈🤣🤣🤣
ja na samym początku też trochę miałam bo smaku na kwaśne były, kapuśniak, ogórki kiszone 🙈 to tak w 6,7 tc było a teraz obrót o 180 C bo smaki są na słodycze i nabiał 🙈
O, mniam nalesniczki , ojojoj i te nektarynki i brzoskwinie 😍 jutro lecę do sklepu po nie haha 🙈😂
Wszystko dobrze 🥰 Pani doktor ostatnio zapomniała zlecić TSH więc czekają mnie kolejne wkłucia 🙉 plus prenatalne więc od lekarza do lekarza 🙂
cieszę się że wszystko dobrze ❤️ o tak TSH jest bardzo ważne, ja choruje na niedoczynność i Hashimoto to mam już rozpiskę na całą ciążę żeby krew badać 🙈 dasz radę ! 👌🥰
Ja tak tylko cichutko chciałam wtrącić, że pierogi ruskie wzięły nazwę od Rusi Czerwonej a nie od Rosji (w Rosji one nie są popularne). I już uciekam i się nie wymądrzam ;)
popieram , dla mnie pierogi ruskie zawsze będą ruskimi ❤️🙈 ps. zjadłabym takie świeże tyle co wyjęte z wrzątku.

Eh no i tak , weszłam tu poczytałam i muszę iść do lodówki coś wszamac...

Pozdrawiam nocne łasuchy jeśli oprócz mnie takie są 🥰🙈

reklama
Dziewczyny 5 godzin mnie nie było a chyba ze 20 stron naskrobałyście 😂🙈 Wicie co ? Nie wiem co to jest bob, nigdy nie jadłam bobu. Ale czytając forum jutro idę go szukać 😂 tylko nie wiem jak gotować i z czym to się je 🙈🙈🙈
To coś a'la fasola, tylko lepsze ;) U mnie zawsze się jadło gotowane w solonej wodzie, a znowu u męża oprócz tego jeszcze z kawałkiem masła na wierzch (tak, żeby się rozpuściło). A, i niektórzy obierają ze skórek, a inni nie :)

Do góry