reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Oj tak to się nie da, nie wystarczy kupić produkty, żeby umieć się pomalować 😁 jak sie umie, to każdym kosmetykiem da się pomalować, a jak ktoś nie umie, to najdrozsze i najbardziej profesjonalne kosmetyki nic nie dadzą bez umiejętności.
Polecilam tam wyżej produkty które są mega tanie, a na prawdę świetnej jakości idealne do nauki makijażu. Jeżeli chodzi o Cienie to drogeryjnych nie znam totalnie.
Dzięki! Chodzi mi właśnie o zbudowanie takiej bazy :) miałam resibo, ale średnio...

reklama
Dobra udało się zmienić nick ,to jestem ja bajdelka35 ,chce zostać z wami

Termin mam na 19 grudnia, prenatalne 9 czerwca do tego czasu bardzo się stresuje

Czy jest tu ciężarna z większą masa? Obawiam się że na prenatalnych nie bedzie nic widac przez te moje powłoki brzuszne

Mam też problem z ciesnieniem ,biore juz leki
Oby wszystko było dobrze ze mną i dzieckiem
Będę się do was odzywac
jeśli będzie taka potrzeba, to zrobią usg dopochwowo. Nie martw się ;) ja jestem drobniejsza i i tak pierwsze prenatalne skończyło się właśnie dopochwowo bo nie wszystko było dobrze widać przez powłoki :)

Powiedzcie mi, czy jakbym miała jakąś poważną infekcję to wyszłoby to w cytologii? Na jednej z wizyt, kiedy z moim poprzednim lekarzem omawialiśmy wyniki cyto, wspomniałam mu wtedy, że mam dużo wydzieliny (było jej więcej nic zazwyczaj i w dalszym ciągu mam jej dużo) a on mi odpowiedział, że nie ma się czym przejmować, bo w cytologii nic nie wyszło. Tylko że cytologia to przecież nie jest posiew 🤔 I teraz zgłupiałam. W ogóle czuje, że muszę zacząć ciążę tak jakby "od początku" z nowym lekarzem, bo totalnie teraz nie ufam w jakiekolwiek słowa mojego poprzedniego prowadzącego 🙈 Począwszy od suplementacji po wyniki moich badań.

Powiedzcie mi, czy jakbym miała jakąś poważną infekcję to wyszłoby to w cytologii? Na jednej z wizyt, kiedy z moim poprzednim lekarzem omawialiśmy wyniki cyto, wspomniałam mu wtedy, że mam dużo wydzieliny (było jej więcej nic zazwyczaj i w dalszym ciągu mam jej dużo) a on mi odpowiedział, że nie ma się czym przejmować, bo w cytologii nic nie wyszło. Tylko że cytologia to przecież nie jest posiew 🤔 I teraz zgłupiałam. W ogóle czuje, że muszę zacząć ciążę tak jakby "od początku" z nowym lekarzem, bo totalnie teraz nie ufam w jakiekolwiek słowa mojego poprzedniego prowadzącego 🙈 Począwszy od suplementacji po wyniki moich badań.
Mi wyszedl stan zapalny w cytologii i dostałam leczenie na infekcje :)
0C7F1F62-E810-40AF-9703-1AC248DE3492.jpeg

To coś a'la fasola, tylko lepsze ;) U mnie zawsze się jadło gotowane w solonej wodzie, a znowu u męża oprócz tego jeszcze z kawałkiem masła na wierzch (tak, żeby się rozpuściło). A, i niektórzy obierają ze skórek, a inni nie :)
Ja gotowany i bez skórki, z tym ,że ja nie solę , to masełko mnie przekonuje 🤤 spróbuję 🤩

cześć! Tez jestem Marta i jestem z Trójmiasta! 😄

Super, ze się odezwalas. Gdzie robisz prenatalne? :)
Chodzę prywatnie do Matkowskiego na Morenie. Na usg prelantalne polecił mi Augustyniaka z tej samej przychodni. Na Pappae się nie zdecydowałam bo czytałam dużo negatywnych opinii, że niby to tylko statystyka itd. Gdyby na USG wyszło coś nie tak, to chce zrobić NIFTY

W sensie prywatnie i NFZ, ponieważ mój lekarz nie chce mnie widzieć częściej niż co 4 tygodnie, a ja po 3 ciążach biochemicznych, 3 latach starań i codziennym plamieniu zwyczajnie psychicznie nie jestem w stanie wytrzymać :( także ustawiłam sobie USG co 2 tygodnie u 2 lekarzy naprzemiennie ☺️☺️
No i super! Tutaj też lekarz nie chce mnie widzieć częściej niż co 4 tyg, więc chodzę do innego podejrzeć co i jak 😊 w pierwszej i drugiej ciąży takie rzadkie wizyty mi w ogóle nie przeszkadzały, ale tak jak piszesz po poronieniu w głowie kiełkuje ziarenko i po co się stresować.. jak można pójść i mieć spokojną głowę..

reklama
U mnie wynik był taki, nie znam się na tym i oddałam się w ręce kogoś komu ufałam i wierzyłam, że wie co robi 🙈
O, to nie wiem. Moze przesadziłam, ze dostałam leczenie, ale zalecił mi stosowanie probiotyku przez jakiś czas. Na pewno wie co robi :) Nie wiem…zawsze możesz zrobić biocenozę. A kiedy masz teraz wizytę?

Do góry